Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
1 MİLYON LİRALIK DAVANIN İLK DURUŞMASI 21 ARALIK’TA ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE

Hattat Holding tarafından Amasra Belediye Başkanlığına ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın şahsına açılan 1.000.000,00-TL’lik manevi tazminat davasının ilk duruşması 21 Aralık Salı Günü İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülecek. Bartın Platformu yaptığı duyuru ile 21 Aralık Salı günü Çağlayan Adliyesinde olacaklarını açıkladı.

Okunma: 2295

18.12.2021 14:14

Facebook'ta Paylaş

Bartın Platformu’ndan yapılan açıklamada gerçekleştirilecek olan duruşma öncesi Amasra Belediye Başkanı ve Bartın Platformu üyelerinin katılımı ile Adliye önünde bir basın açıklaması düzenleneceği belirtilerek ekoloji mücadelesi veren herkes Duruşmaya davet edildi.

“Tamamen haksız ve mesnetsiz iddialarla açılan bir dava”

Bartın Platformu tarafında yapılan açıklamada şöyle denildi, “Bartın ve Amasra halkı termikçi şirket Hattat Holdinge karşı 15 yıldır mücadele veriyor.  2010 yılında kurulan Bartın Platformu altında Bartın ve Amasra halkı, 42000 dilekçe, 2019 bireysel davacıyla açılan ÇED olumlu kararına iptal davası, 5 Haziran Dünya Çevre gününde tüm Amasra esnafının gün boyu kepenk kapatması, 7 km yolda insan zinciri gibi pek çok direniş örneği vermiştir.

Siyasal ayrım gözetmeksizin 120 üzeri kitle örgütü, sendika, siyasi parti, emek ve meslek örgütlerinin verdiği mücadele ile örnek direniş ve hukuki süreç başarıya ulaşmıştır.

Hattat Holdinge bağlı bir kısım şirketler tarafından termiksiz yaşam mücadelemiz nedeniyle ticari itibarlarının zedelendiği iddiasıyla İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde Amasra Belediye Başkanlığına ve Amasra Belediye Başkanı Sn.Recai Çakır’ ın şahsına 1.000.000,00-TL’lik manevi tazminat davası açılmıştı.

Tamamen haksız ve mesnetsiz iddialarla açılan bu davaya gerekli cevap dilekçeleri ve deliller sunulmuş; gelinen süreçte tahkikat aşaması başlamıştır.

Bu kapsamda söz konusu davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 21/12/2021 tarih, saat 09:56’da görülecektir.

Duruşma öncesi Amasra Belediye Başkanı ve Bartın Platformu üyelerinin katılımı ile Adliye önünde bir basın açıklaması düzenlenecektir.

Tüm ekoloji mücadelesi veren dostlarımızı Duruşmaya davet ediyoruz. İstanbul Çağlayan Adliyesi 21 Aralık Salı saat: 9.30.”

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin