Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
2018 BÜTÇESİ 43 MİLYON TL

Bartın İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına başladı. Özel İdare Konferans Salonu’nda 2 gündem maddesi ile başlayan Meclis Toplantılarının ilkinde konuşan Meclis Başkanı Kenan Dursun 2018 yılı bütçesinin şu an itibariyle 43 Milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Okunma: 4494

02.10.2017 17:34

Facebook'ta Paylaş

Bartın İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarına dün gerçekleştirilen ilk birleşimle başladı. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı gündeminde ise şu anlık 2 madde yer aldı.

Bartın İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ekim ayında da önemli çalışmaları imza atacaklarını belirtti.

Dursun açıklamalarında ilk olarak 2018 yılı bütçesinin şu an itibariyle 43 Milyon TL olarak belirlendiğini ifade ederken ayrıca il turizmine katkı sağlayacak bir projenin daha müjdesini verdi. Kenan Dursun, Amasra’da bulunan 16. yüzyıldan kalma tarihi hamamın restorasyon projesinin Vilayetler Hizmet Birliğinin gündemine alındığını duyurdu.

Meclis 2 gündem maddesiyle başladı

Bartın İl Genel Meclisi Ekim ayı gündemi başladı. Meclisin ilk toplantısında Ekim ayı gündemi çerçevesinde ilk etapta 2 maddenin görüşüleceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, toplantılar süresince  İl Özel İdaresinin meclise sunacağı önemli dosyaların olacağını söyledi. Dursun bunun yanı sıra  İl Genel Meclis Üyelerinin Meclis Başkanlık Divanıyla paylaştıkları Bartın’ın kırsalını ilgilendiren bazı önemli sorunların meclis  önergesi haline getirilerek meclisin gündemine alınabileceğini belirtti.

2018 bütçesi 43 Milyon TL

Kenan Dursun gündem görüşmelerine geçmeden önce ise hazırlık çalışmaları devam eden 2018 bütçesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

2018 bütçesinin şu an itibariyle 43 Milyon TL olarak belirlendiğini söyleyen Dursun, “2015, 2016 ve 2017 bütçelerini hazırlarken her bir bütçenin üzerine daha fazla koyarak devam ettik. 2015 yılında 30 milyon TL olarak çıktığımız bu bütçe maratonu, 2016’da 34 milyon oldu. 2017’de ise 39 milyon TL oldu. Şimdi ise 43 milyon TL olarak bütçemizi belirledik. İnşallah hep birlikte burada 50 milyon ya da 60 milyon TL bütçelerin altına imza atan bir meclis olacağız. Bu imza attığımız rakamlarla da Bartın’a hizmet edeceğiz. Bu meclisin güvenirliliğine bir hiçbir zaman leke sürmedik. Özel İdarenin güvenirliliğini sarsmadık. Bütçe dönemlerinde yaptığımız çalışma yatırım programlarının hayata geçirilebilirliğine baktığımızda yüzde 90’ların üzerine çıkmış. Yapılamayan işlerin nedenlerine baktığımızda da teknik ve hukuki sebeplerden kaldıklarını görüyoruz. 2017 çalışma ve yatırım programında yapılan ve yapılamayan projelerin üstünde titizlikle duruyor ve her konuyu takip ediyoruz. Hedeflerimize nasıl ulaşacağımızın gayreti ve çalışması içerisindeyiz. İnşallah 2017 dönemi 2015 ve 2016 gibi başarılı bir dönem olarak yerini alacak. Ben buna inanıyorum.  Geçmişte yaptığımız bu 3 başarılı dönemin altında kalmadan 2018’i de başarılı bir şekilde hayata geçirmemiz lazım. İyi, güzel ve hızlı bir şekilde bitecek, Bartın’ı tarımda, turizmde, ulaşımda kısaca bizim görev sorumluluk alanımızda bulunan her konuda ileriye taşıyacak bir bütçeyi inşallah hayata geçireceğiz. 2018 bütçenin hazırlıklarına devam ediyor. Bir ay sonra 20 gün sürecek uzun soluklu bir çalışmanın içerisine gireceğiz.  Yapacağımız çalışmalar inşallah Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak.”dedi.

Amasra’daki tarihi hamam restore edilerek turizme kazandırılacak

Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı Vilayetler Hizmet Birliğinin Eylül ayı toplantısı hakkında da Meclise bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, “Mayıs ayında yapılan genel kurulda yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş olduğum Vilayetler Hizmet Birliğinin 4. toplantısını  İçişleri Bakanlık Müsteşarı Sayın Muhterem İnce’nin başkanlığında yaptık.  51 özel idaresinin üyesi olduğu Vilayetler Hizmet Birliğinin ağırlıklı olarak tarihi eserlerin onarımına destek veriyor. Bu kapsamda  Özel İdaremizin 3 aydır yapmış olduğu araştırmalar ile birkaç proje ortaya çıktı.  Ortaya çıkan projeleri Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç ve Sayın Valimiz Nusret Dirim ile de değerlendirdik. Ayrıca tarihi ve doğal güzelliği ile herkesçe bilinen Amasra İlçemizde 16. yüzyıldan kalma  tarihi hamamın restorasyonunun Amasra’nın turizmine katkı sağlayacağı yönünde oluşan ortak  görüş olması nedeniyle kurulun Eylül ayındaki toplantısında Amasra tarihi hamamının restorasyonu ile ilgili dosyayı kurulun gündemine alınmasını sağladık. Amasra tarihi hamamının restorasyon projesinin hazırlanmasında önemli ölçüde katkısı olan  Sayın Valimiz Nusret Dirim’e, İdaremiz teknik personeline teşekkür ediyorum. Yine görev süresi boyunca zamanı daha iyi kullanarak bu tür projeleri gündeme taşımaya devam edeceğiz.”dedi.

Tarım Ve Hayvancılık Tesisi yapılacak

Dursun’un açıklamalarının ardından gündem de yer alan  “Yeğenli Köyü Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı” ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Tarım Komisyonu raporlarını değerlendiren Meclis Üyeleri raporları oy birliğiyle kabul etti. Meclis toplantıları bugünde de devam edecek.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin