Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Ak Parti ‘Evet’ İçin Köy Köy Geziyor

AK Parti Bartın İl Başkanlığı 16 Nisan 2017 Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için köy köy gezmeye devam ederek sistemi vatandaşlara anlatıyor.

Okunma: 5487

23.03.2017 16:36

Facebook'ta Paylaş

16 Nisan 2017 Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için AK Parti Bartın teşkilatı köy köy gezmeye devam ediyor.

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Asım Kulak, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Recep Kantarcıoğlu ile birlikte Kümesler Köyü ziyaret edildi.

Burada köy muhtarı Hüseyin Pınaroğlu’nun evine konuk olan AK Parti Teşkilat üyeleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle ilgili detaylı bilgiler verdiler.

 

Daha sonra Budakdüzü Köyüne giden AK Parti heyeti köy kahvesinde toplantı düzenledi. Yoğun kalabalığın yaşandığı toplantıda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav açıklamalarda bulundu.

 

Manav: Ülkemiz için çok önemli”

16 Nisan Referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’de nelerin değişeceğini 18 madde üzerinden vatandaşlara anlatan AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, detaylı açıklamalarda bulundu. Manav, “Cumhurbaşkanının adaylık ve seçim şartları tanımlanıyor. ‘Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir’ hükmü kalkıyor. Cumhurbaşkanı siyasi pati üyesi olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı süreci süresi 2 dönemle, yani en fazla 10 yılla sınırlandırılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partiler için aday gösterme şartları genişletilip kolaylaştırılıyor. Vatandaşlar da (100 bin imza ile) Cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleştiriliyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Üst düzey kamu yöneticilerini atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarma hakkı kazanıyor.”dedi.

 

Eski Milletvekili Asım Kulak ise yaptığı konuşmada, “Askeri yargı tümüyle kaldırılıyor. Sadece disiplin mahkemelerine izin veriliyor. Yargıda birlik geliyor, asker ve sivil ayrımı ortadan kalkıyor. HSYK’nın yapısı ve seçim yöntemi değişiyor, adı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) oluyor. HSK’nın 4 üyesi Cumhurbaşkanı, 7 üyesi de TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçiliyor. Yargı kurumu üyeleri arasında seçime dönük rekabet ve gruplaşma son buluyor, milletvekillerinin iradesi öncelik kazanıyor. Yeni düzenlemeyle FETÖ tipi yapılanmaların HSK’ya etki etme imkanı ortadan kaldırılıyor.”dedi. 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin