Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA TURHAN KALAYCI SEÇİLDİ

AK Parti Bartın 6. Olağan İl Kongresi Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Turhan Kalaycı, güven tazeleyerek yeniden tek liste ile seçime giderek il başkanı seçildi.

Okunma: 4975

23.12.2017 19:37

Facebook'ta Paylaş

AK Parti Bartın 6. Olağan İl Kongresi, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Ömertepesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı 22. Dönem Giresun Milletvekili Ali Temur’un yaptığı kongreye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Amasya Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,  Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Hüseyin Özbakır, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 22.Dönetm Giresun Milletvekili Ali Temur, 22.Dönem Bartın Milletvekilleri Asım Kulak ve Hacı İbrahim Kabarık, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, TSO Başkanı Halil Balık, esnaf odaları, il ve ilçe teşkilat mensupları, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

Kongrenin Divan Heyeti Başkanlığını ise 22. Dönem Giresun Milletvekili Ali Temur, Divan Başkan Yardımcılığını Av. Sanem Taşdemir, Katip Üyeliklerini Yasemin Dora Kurtkaya, Gökhan Bildik ve Nazım Ulukürüz yaptı.

Manav, “Gönül rahatlığıyla görevimizi teslim ediyoruz”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Manav konuşmasında yeni yönetime başarılar dileyerek şu ifadelere yer verdi, “3 yıl önce aynı heyecanla göreve gelmiştik. Bugün gönül rahatlığıyla görevimizi teslim edeceğiz. AP Parti kurulduğu günden bu yana ülkemizin, devletimizin ve milletimizin hizmetinde olmuştur. Bunun için girdiği tüm seçimlerden oyunu artırarak, başarı çıtasını yükselterek çıkmıştır. Bizler 3 yıl boyunca üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Görev süremiz boyunca seçimlerden başarıyla çıktık. Her seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy aldık. Bizden bu görevi devralacak kardeşimiz bu bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır. Buna canı gönülden inanıyoruz. Bu kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Bartın’ımıza, ülkemize ve milletimize de hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Kalaycı: “Bizim kongrelerimiz bir bayramdır, şölendir”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ise kongrede yaptığı konuşmasında, “İnanıyorum ki bugün ki bu kongre Bartın’ın gelecekte daha güzel ve gelişmiş bir şehir olma yolunda önemli bir mihenk taşı olacaktır. Bizim kongrelerimiz bir bayramdır, şölendir, hasret gidermek için buluştuğumuz andır. Kardeşlik ve dostluk havasında geçen her kongremiz bizi daha çok güçlendirmektedir. Bu görkemli toplantımız bizim milletimize duyduğumuz sevdanın eseridir. Bugün dargınlık ve küskünlüklerden sıyrılma günüdür. Bugün paylaşma, kucaklaşma ve el ele vererek birlik olma günüdür. Bugün ben davası yapma, ayrı düşme ve bölünme günü değildir. Bugün dışlama, hor görme günü değildir. Bugün hak ve hakikatte buluşma ve her gönle ulaşma günüdür. Bizler bugüne kadar sevinçlerimizi de, üzüntülerimizi de tek yürek olarak yaşadık. Bugün Bartın tarihi bir güne şahitlik ediyor. Bize inandığı, güvendiği, destek verdiği ve zor zamanımızda yanımızda yer aldığı için Bartın’da yaşayan, kalbi bizimle atan herkese teşekkür ediyorum.

“Hükümetimiz Bartın’a ayrı bir önem göstermiştir”

 Hükümetimiz ve AK Parti’miz her zaman Batı Karadeniz’in nadide yöresi olan Bartın’a ayrı bir önem göstermiştir. Daha önceki dönemlerde yapılmayan birçok hizmeti gerçekleştirmiştir. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Bartın değişiyor ve değişmeyen tek şey tüm bunları karşılayan tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti hizmette bir markadır ve çalışmanın adresidir. Heyecanıyla, coşkusuyla Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşıyacak vizyona sahiptir. AK Parti demokrasinin teminatıdır. Kurulduğu günden bu yana menzili değişmeyen, kararlılığı eksilmeyen ve millete umut veren tek partidir. AK Parti’yi diri tutan milletten aldığı güç ve destektir. Halkıyla oluşturduğu kopmaz bağıdır. Biz Allah’tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz. AK Parti olarak hep milletin durduğu yerde dururuz. Bizim için şahsi bir dava yoktur. Bizim davamız Türkiye’dir, Bartın’dır ve milletimizin geleceğidir. Bugüne kadar ilkelerimizden taviz vermedik. Parti olarak büyüdük ama gerçeklerimizden ayrılmadık. Devletin diliyle değil muhabbetin diliyle konuştuk. Siyasetin diliyle değil gönül diliyle konuştuk. Yönümüzden şaşmadık ve istikametimizi yitirmedik. Halkımızdan kopmadık, yorgun ve hareketsiz kalmadık. Hep iri olduk, diri olduk ve elif gibi dimdik olduk. Birlik olalım dedik kucağımızı açtık, yakın olalım dedik bağrımızı açtık. Bundan sonrada aynı şekilde ve aynı düsturla yolumuza devam edeceğiz. Diklenmeyen ama her zaman dik duran bu kutlu yürüyüşümüzün mimarı, halkının hizmetkarı, azimli ve kararlı liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, vefakar ve çalışkan Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yol arkadaşı olmakla iftihar ediyorum. Bu açıdan son derece mutluyum. Ayrıca Bartın’ın Ankara’da ki gururu, dostum, dava arkadaşım Milletvekilimle beraber yürümekten son derece onurluyum.

“Bartın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir il”

Bartın bildiğiniz gibi her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilimiz. Gerek ekonomik anlamda, gerekse tarımsal anlamda ülkemizin katma değer üreten şehirleri arasında yerini almıştır. Sürekli gelişen bir şehrimizdir. Bizim hedefimiz sadece seçimleri kazanmak değildir. Bizim başka bir hedefimiz de düzenin, güvenin, istikrarın ve büyümenin kalıcı olmasını sağlamaktır. Yarınlarımıza daha güzel bir Bartın, daha güzel bir ülke bırakmaktır. Biz AK Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava üzerinde durmadık. Ben yol arkadaşlarımıza bugüne kadar göstermiş oldukları fedakarlıklardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Arzumuz gök kubbede hoş bir seda bırakmak, Bartın’a hizmet etmek ve hizmetlerle anılmaktır. Yüce Allah Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde irademizi ve azmimizi karşılıksız bırakmasın. AK Parti sevdalılarına daha nice büyük kongrelerimizi, artan bir coşku ve heyecanla gerçekleştirmeyi nasip etsin. Bartın il kongremizin tekrar teşkilatlarımıza, Bartın’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Tunç: “AK Parti bir millet hareketidir”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “AK Parti’nin kongreleri birer demokrasi şölenidir. Kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin cümle aleme gösterildiği, buradaki gibi birer bayram günüdür. AK Parti Kongreleri adeta teşkilatımızın bir düğünüdür. O nedenle bugün Amasra’dan, Kurucaşile’den, Ulus’tan, Kumluca’dan, Hasankadı’dan, Kozcağız’dan ve Arıt ile Bartın’ımızın tüm köylerinden Kongremize teşrif eden çok kıymetli hemşehrilerim hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. AK Partimiz öyle herhangi bir parti değildir. AK Parti, bir davanın adıdır. AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti, milletimizin temiz vicdanının sesidir. AK Parti, medeniyet anlayışımızı temsil eder. Köklü bir medeniyet anlayışından gelir temelimiz. Selçuklu’ya dayanır, Osmanlı’ya dayanır, Kurtuluş Savaşımıza dayanır. Oradan Cumhuriyetimizin değerlerine dayanır ve bugün bu değerleri milletin değerlerini iktidarda temsil eden partidir AK Parti. O nedenle milletin değerlerini temsil eden, milletin o siyasi ana damarını temsil eden teşkilatı olmaktan AK Partili olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Köklü medeniyet anlayışımızı temsil eden bu siyasi hareket 2000 yılında AK Parti adı ile kuruldu. 2001’de ülkemizin krizlerle çalkalandığı, ekonomik krizlerin olduğu, bankaların battığı, gecelerin faizlerin 7 binlere çıktığı o kriz günlerinden siyasetçiye güvenin tamamen yitirildiği günlerden kurtulmak için milletimiz çareyi Recep Tayyip Erdoğan’da, AK Parti’de buldu ve milletimiz AK Parti’yi kendi kurdu. Tabelayı kendi elleriyle astı. Partinin daha ismi belli olmadan teşkilatları oluşturmaya başladı. İşte o nedenle AK Parti, Ankara’da 4 kişinin bir araya gelerek ‘Bir parti kurup, millete gidelim. Milletten belki destek alırız’ diye masa başında planlanan bir hareket değildir. Milletin bizatihi kendi elleriyle kurduğu bir partidir.

“En ücra köylerimize kadar hizmetlerimiz ulaşmıştır”

AK Parti 2002 yılında iktidar olmuştur. 14 ay gibi kısa bir süre sonra milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yapmıştır. Ondan önce iktidarda olan siyasi partilerin hepsi de barajın altında kalmıştır. 2002 yılından bu yana ülkemizin 81 vilayeti de AK Parti ile büyük icraatlarla tanışmıştır. En ücra köylerimize kadar hizmetlerimiz ulaşmıştır. AK Parti’nin icraatları ile Türkiye ekonomide 3-4 kat büyümüştür. Hatırlayın, 2001 krizinde Türkiye dünyanın en hızlı küçülen ülkesiydi. Eksi 9 küçülme oranı ile dünyanın en hızlı küçülen ülkesinden bugün yüzde 11 ile Çin’den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi haline geldiyse bu AK Parti sayesindedir, Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir, milletimiz sayesindedir. Dünyanın dev projelerini ülkemizde gerçekleştirmeye başladık. Ülkemizi IMF’ten kurtardık. IMF borcunu kapattık, ekonomide bağımsızlığımızı ilan ettik. Nükleer santral ihaleleri yaparak enerjide bağımsızlığımızı ilan ettik. Dünyanın en büyük havaalanlarını, en büyük köprülerini, en büyük projelerini hayata geçinmeye başladık ve devam ediyoruz.

“Mazlumların sesi olduk”

Uyguladığımız dış politika ile dünyadaki tüm mazlumların sesi olduk. ‘Dünya beşten büyüktür’ dedi Recep Tayyip Erdoğan ve Kudüs konusunda bütün dünya ülkelerini harekete geçirdi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da topladı ve ABD’nin ‘İsrail’in başkenti Kudüs’ noktasındaki kararının hukuksuz olduğunu, doğru olmadığını söyledi ve bunu BM Genel Kurulu’na taşıdı. Orada bütün dünya ülkeleri toplandı ve Türkiye’nin önderliğinde toplanan o BM Genel Kurulu ‘Türkiye doğru söylüyor, Recep Tayyip Erdoğan haklıdır’ dedi. ABD’nin kararının yanlış olduğunu söyledi. İşte onurlu ve dik duruş, dünya liderliği budur. Ne kadar gurur duysak azdır, Türkiye ile Recep Tayyip Erdoğan ile ne kadar onur duysak azdır.

“Gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz”

Bundan 15 yıl önce ülkemizin içinde bulunduğu durumu sizlere anlatmaya zaman yetmez. Nereden nereye geldik? Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin gönlündeki yerini kimse silmeye yeltenmesin. Hele ki o CHP’nin karalamalarına, o iftiralarına bu milletimizin 15 yıldır karnı tok. Milletimiz 15 yıldır her sandığa gittiğinde kendisine hizmet edeni hatırladı. ‘AK Parti’ dedi, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi ve her sandıktan yüzde 34 ile başladığımız bu kutlu yürüyüşte oy oranını Türkiye genelinde yüzde 51 düzeyine çıkardı. Bartın’da yüzde 28 ile başlamıştık. 2008 yılında yüzde 28’i 39 yaptınız. 2011 seçimlerinde 39’u bu kez 49 yaptınız. ‘Yetmez’ dediniz. ‘Bu kadar icraata, bu kadar hizmete daha fazla destek verilmesi gerekir’ dediniz ve 1 Kasım 2015’te de yüzde 54 yaptınız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili halk oylamasında da AK Parti’nin oylarını yüzde 56’ya yükselttiniz. Bartın halkının AK Parti’ye olan bu güvenini haklı çıkartmak için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz.

“Bartın’a bir Bartın daha ekliyoruz”

Bartın’ımıza 4 milyar liralık kamu yatırımı ile bir Bartın daha ekliyoruz. Bartın Üniversitesi ile büyümeye devam ediyor. Şuanda 15 bin üniversiteli var, inşallah yeni kampüs inşaatı bittiğinde 30 bin öğrencisi olacak. 30 bin öğrencinin olduğu yerde 5 bin çalışan olur.  İşte Bartın Üniversitesi, Bartın’ı büyüten bir lokomotif. Bu AK Parti’nin eseri. Eserimizle onur duyun, gurur duyun.

“4 baraj birden yapıyoruz”

Bartın’a 4 baraj birden yapıyoruz. Bir tanesini AK Parti’den önce hayal bile edemezdiniz. İki tanesini tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanımızla canlı bağlantıda açılışını gerçekleştirdik. Kirazlıköprü Barajı Bartın’ı selden koruyacak. Yine Kışlalı Barajı hem Bartın’ı hem de Kozcağız’ı sel felaketinden kurtarıyor. Devam eden Kozcağız ve Eldeş Barajımızı da en kısa sürede tamamlayacağız. Bartın’ımıza tüneller yapıyoruz, dağları deliyoruz, vadileri viyadüklerle aşıyoruz. Bartın-Amasra tünel ile birbirine bağlandı. Bartın Kurucaşile arasında 5 tünel, 2 viyadük, 10 köprü yapıyoruz. 5 tünelin uzunluğu 12 km gidiş, 12 km geliş 24 km yani sadece Bartın-Kurucaşile arasında 24 km tünel yapıyoruz. Bu 1.5 katrilyonluk bir yatırım. Bolu Dağı Tüneli 3,5 km. 17 hükümet eskitti. 3.5 km 10 yıllar geçti açılamadı. Ama o tünelin 7-8 katı büyüklüğündeki tüneli sadece Bartın-Kurucaşile arasına yapıyoruz. İşte AK Parti’nin farkı budur. Ulus’a giderken de, Kurucaşile’ye giderken de Amasra’ya giderken de tünellerden geçiyoruz. Şimdi Bartın-Kozcağız arasını bir ana cadde yapıyoruz. Bölünmüş yol yapıyoruz. 110 trilyonluk yatırımı Kozcağız’ımız ile buluşturduk. İhalesi yapıldı, yakında inşaatı başlıyor inşallah. Orada da 3 köprü var. Irmak kenarından devam edecek caddelerle adeta Bartın’ı Kozcağız ile birleştiriyoruz.

“AK Parti demek iş demek aş demek”

OSB’nin genişletilmesi ile ilgili çalışmalar, tarıma ve çiftçimize verdiğimiz destekler, sanayicimize verdiğimiz destekler, turizm yatırımları, çevre yatırımları, gençliğimize ve spora ayırdığımız ödeneklerle ortaya koyduğumuz eserler. Bartın, 91 yılında il oldu. AK Parti’ye kadar Bartın’ın bir hükümet binası bile yoktu. AK Parti geldi, bütün kamu hizmet binalarını yeniledik. Bartın’a 37 tane modern okul kazandırdık. Teşvik Yasası ile getirdiğimiz yeni yeni fabrikalar… İnşallah 200 dönümlük bir alanı ikinci OSB olarak yapmak için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu biter bitmez 40 yeni fabrikayı Bartın’ımıza getireceğiz. AK Parti demek iş demek, aş demek.

“Milletimiz bunlara ödün vermedi”

AK Parti’den önceki krizleri hatırladığımızda, emeklinin maaşını dahi alamadığı o günleri hatırladığımda IMF kapılarında el pençe divan durduğumuzu hatırladığımızda AK Parti’nin değerini bu millet çok iyi anlıyor. Milletimize yaptığımız hizmetler, gerçekleştirdiğimiz dev projeler, dünyada her zaman mazlumun ve haklının yanında olmamız, şer güçleri harekete geçirdi. AK Parti iktidara geldiği günden beri hizmet ederken, bir taraftan da bu karanlık odaklarıyla mücadele etti. Kapatma davalarıyla uğraştık. Türkiye’yi bir kaosa sürüklemenin peşinde oldular. Ama milletimiz bunlara ödün vermedi. ‘huzuru bozdurmayız’ dedi. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu kutlu yürüyüş devam edecek’ dedi. ‘Milletimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız’ dedi. Onun için onlara müsaade etmedi ve Gezi olayları ile başaramadıklarını bu kez 17-25 Aralık Yargı Darbe Girişimi ile başarabileceklerini zannettiler. 17-25 Aralık’ta başaramadıklarını bu kez terör olayları ile milletimizi sindirebileceklerini zannettiler. Baktılar son çare ne yapmak gerekir, asker kılığına girmiş FETÖ teröristleriyle milletimizin üzerine saldırdılar.

“Ülkemizi 3-4 kat büyüttük”

15 yılda ülkemizi hem 3-4 kat büyüttük, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi yaptık. Hem ülkemizi yüzde 11 gibi bir rekor rakamla büyütmeye, icraatlar yapmaya, milletimizin refahını arttırmaya devam ediyoruz, hem de bu şer odakları ile mücadele ediyoruz. 15 Temmuz’da ilan edilen OHAL yasası ile beraber çalışmalar bundan sonra ülkemizde bir daha darbe olmaması için mevzuatın buna göre yapılması ve ülkemizin 16 Nisan 2016 tarihinde yasama-yürütme-yargı kuvvetler ayrılığını daha da belirginleştirecek, ülkemizin demokrasi çıtasını daha da yükseltecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile inşallah ülkemiz istikrarı yakalayacak ve daha da kalkınacak. Böylece 2023 hedeflerini çok daha hızlı ulaşacak inşallah.”dedi.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor;

Konuşmaların ardından ise 412 delege oy kullandı. Tek liste ile gidilen kongrede başkan seçilen Kalaycı’nın yönetim kurulunda  ise şu isimler yer aldı:

Ali Eyüpustaoğlu, Dinçer Çavuşoğlu, Göksel Candan, Cihat Bilgin, Orhan Ağdacı, Sabri Açıkgöz, Uğur Yılmaz, Hüseyin Demirci, Erol Çoban, Ayhan Dönmez, Zeliha Çam, Fatih Akdemir, Evren Ayvaz Can, Turgay Kabakçı, Mehmet Ethem Çelik, Nihat Yalçın, Ayhan Özçelik, Muhammet Yalçın, Engin Ulupınar, Hayriye Çıray, Ali Osman Özyurt, Gülten Bacıoğlu, Adem Görünmez, Merih Özveren, Göker Giray Gülsoy, Ayten Lüleci, Ayhan Tepe, Sercan Ayhan, Fahrettin Özkaya.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin