Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
AK PARTİ KADIN KOLLARI ÖRNEK BİR PROJEYE İMZA ATTI

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığının 'Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi' projesi Bartın İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen farkındalık eğitiminde konuşan AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, “AK Partimiz insan odaklı bir siyasi partidir, en üstün hizmetin de insana hizmet olduğuna inanır. Her alanda olduğu gibi Partimiz sağlık alanında da yüzyılın dönüşümlerine imza atmıştır.”dedi.

Okunma: 5671

07.01.2018 18:06

Facebook'ta Paylaş

AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 'Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi' düzenlendi. Eğitimde katılımcılara ilk yardım bilgileri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üye Sevde Tığ, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurtkaya, “AK Partimiz insan odaklı bir siyasi partidir”

Eğitim öncesinde konuşma yapan AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya konuşmasında ilk yardımın önemine değinerek şunları söyledi, “AK Partimiz insan odaklı bir siyasi partidir, en üstün hizmetin de insana hizmet olduğuna inanır. Her alanda olduğu gibi Partimiz sağlık alanında da yüz yılın dönüşümlerine imza atmıştır. Avrupa’nın, dünyanın sağlıkla ilgili tüm sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmıştır. Devasa şehir hastaneleri modern sağlık komplekslerine bizim hükümetimiz zamanında kavuşturulmuştur. Yine sağlıkla ilgili tüm hizmetleri biz ülkemize getirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözünün gereğini biz yerine getirdik. Geçmişimizde ambulansları bulamazken helikopter ve uçak ambulansları hükümetimiz döneminde milletimizin hizmet vermeye başladı. Bugün burada da Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlarımızın ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz ‘Genel İlkyardımda Farkındalık Eğitimimizin de amacı fertlerin ve toplumumuzun temel sağlık bilgilerini arttırmak, ilkyardımda erken müdahale becerilerini ortaya çıkarmaktır. Böylece de kazalarda meydana gelen ölüm ve sakatlanma risklerini en aza indirgemektir. Bizler her an hayati tehlikeye sebep olabilecek deprem, sel gibi doğal afetlerin yanı sıra trafik kazaları, boğulma vakaları gibi durumlarla da karşılaşabiliriz. Her ne kadar modern bir sağlık tesisine ve donanımlı, hızlı sağlık personellerine sahip olsak da sağlık kuruluşuna ulaşana kadar geçen zamanı bu toplantı sayesinde doğru bir şekilde harcayacağız. Bu eğitim bizler için hayat kurtarma fırsatıdır.

İkinci etap 13 Şubat’ta başlayacak

Bu eğitimlerin ikinci etabı da 13 Şubat’ta başlayacak ve 20’şer kişilik sınıflarda gerçekleştirilecek 2 günlük eğitim görülecek, 3.gün ise hem mülakat hem de yazılı sınavla sağlık ilkyardım sertifikasına sahip olacağız.”dedi.

Kalaycı, “Bir insanı kurtarabilmek tüm dünyayı kurtarabilmek gibidir”

Ardından konuşan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Suçsuz yere bir insanı öldürmek tüm insanlığı katletmek gibidir. Bir insanı kurtarabilmek de tüm dünyayı kurtarabilmek gibidir. Bu eğitimler gerçekten çok önemli çünkü insan kendi başına gelmeden hiçbir şeyin farkına varmıyor. Bu eğitimler Avrupa’da her iş kurumunda mecburi olarak veriliyor. AK Partimiz her şeyin öncüsü olduğu için Türkiye’de de ilkyardım eğitiminin de öncüsü olmak için bir adım atmıştır.” dedi.

Tığ, “Bilinçsizce yapılan uygulamalardan kaçınmalıyız”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevde Tığ ise yaptığı konuşmada ilk yardımın hayatın her alanında hayat kurtardığını belirterek şöyle konuştu, “Eğitim hayatın her alanında kaçınılmaz hale gelmiştir. Günlük yaşamda ya da iş hayatında başımıza neler gelebileceğini bilemeyiz. Günün içinde küçük veya büyük kazalarla karşılaşmamız mümkün. Bu gibi durumlarla baş edebilmek için düzenli aralıklarla ilk yardım eğitimi almak çok faysalı olacaktır. Bilinçsizce yapılan uygulamalardan kaçınmak, bu konuda bilinçli olmak gerekir. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda sağlık görevlileri yardıma gelinceye kadar hayatın kurtulması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan uygulamalarda yaşamın sürdürülebilmesini sağlamak ve bu durumun kötüleşmesini engellemek amacıyla bugün burada ilk yardım eğitiminin ilk etabını gerçekleştireceğiz. Peşinden verilecek sertifikalarla ile gerçek anlamda yerini bulmuş olacak. Bugün burada aldığımız sadece bir farkındalık oluşturma, alacağımız belgede katıldığımıza dair bir belgedir. Muhakkak bunun işe yarar olabilmesi için sertifika eğitiminin ikinci etabını görmek gerekiyor. O zaman asıl ilk yardımcı olacağız.”dedi.

Koç, “Toplumun temel taşları sizlersiniz”

Son olarak konuşan Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ise konuşmasında ilk yardım eğitiminin özellikle kadınlar için önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi, “Hayatın her alanında her aşamasında özellikle burada da kadınların aktif olarak katıldığını görüyorum. Toplumun temel taşları sizlersiniz. Bu eğitimi almış olmanız belki gözbebeğiniz çocuklarını belki yakınınızdaki insanlarınız, komşularınız her an her yerde gerçekten hayat sürprizlerle dolu ve bir anda sizlere ihtiyaç duyabilirler. Her an yanı başınızda bir sağlıkçı olamayabilir ama bir sağlıkçı gelinceye kadar hastaların sizlere emanet olduğunu unutmayın. Bu eğitim bu anlamda çok önemli.

Bartın’da durum %2

Biz istiyoruz ki Bartın’da şu anda %2 civarında olan sertifikalı ilk yardımcı sayısını %5’e sonra %10’a çıkarmak istiyoruz. Şu anda Bartın genelinde 3.500 civarında bir sertifikalı ilk yardım eğitim alan kişi var.  Saniyeler içerisinde hemen bir sağlıkçıya ulaşmak mümkün olmayabiliyor. Zaman gerçekten çok kıymetli. O yüzden sizlere çok özel görevler düşüyor. Bu konuda sizlere güveniyoruz. İnşallah ikinci etaba da herkesi bekliyoruz. Bizlere aktif olarak yetenekli ve her alanda eğitimi insanlara ihtiyacımız var. Bu eğitim de bizim için çok önemli bir eğitimdir.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra ise Acil Sağlık Hizmetleri görevlileri tarafından katılımcılara ilk yardım bilgileri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin