Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Akin, Belediye Çalişmalarini Değerlendirdi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Gazhane Parkı yanında bulunan eski Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Teknik Atölyeleri binalarının yıkım çalışması ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediye çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Akın yaptığı değerlendirmede Bartın’a hizmet etmek için var güçle çalıştıklarını ifade etti.

Okunma: 5457

06.01.2017 16:12

Facebook'ta Paylaş

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Gazhane Parkı yanında bulunan eski Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Teknik Atölyeleri binalarının yıkım çalışmasını basın mensuplarıyla beraber yerinde inceledi. Belediye Başkanı Cemal Akın buradaki incelemelerinin ardından ise basın mensuplarıyla bölgedeki bir işletmede oturarak belediye çalışmalarını değerlendirdi.

 

“Üst geçit yapılacak”

Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı değerlendirmelerde Bartın için var güçle çalıştıklarını belirterek projeleri anlattı. Akın Gazhane Kültür Parkı Projesinin yanında başka projelerimizde var diyerek, “Bunlardan bir tanesi Hendekyanı’nda İnönü İlkokulunun orada. Biliyorsunuz orası okullar bölgesi. 3-4 tane okul var orda ve çocuklar orada kazalara maruz kalıyorlar. Çocuklarımız kazalara maruz kalmasın vatandaşlarımız orada sıkıntı çekmesin diye bir üst geçit gerçekleştireceğiz. Projesi bitti şu anda ihale hazırlıkları devam ediyor. İnşallah orasını da yeni öğretim yılı içerisine yetiştiririz diye düşünüyorum.”dedi.

 

Kent Müzesi başlıyor

Başkan Akın Kent Müzesi ile ilgili de açıklama yaparak şöyle konuştu: “Yine Kent Müzesine başlıyoruz. Bartın Belediyesinin eskiden Bartın Belediyesi olan Rüştiye Mektebinin olduğu yeri Kent Müzesi yapacağız. İhalesini 1,1.5 ay önce gerçekleştirdik. Allahın izniyle orayı da Kent Müzesi haline getiriyoruz. 2 Milyon 975 Bin TL maliyeti olacak. En eski haliyle özgün halini çıkaracağımız içerisinde de Bartın’ın 3 bin yıllık tarihini görebileceğimiz bir kent müzesi haline gelecek. Orada gerek içerisiyle gerekse de dışarısıyla bir çalışma gerçekleştireceğiz. Yine Hükümet Caddesine doğalgaz gelecek. Cadde yeniden suyuyla, doğalgazıyla ve kanalizasyonuyla yapılması gereken alt yapısıyla çalışmalar tamamlanacak. Oraya 3 tanede heykel dikeceğiz. Bir tanesi Ağdacı heykeli olacak. Bir tanesi simit satan bir heykel olacak. Bir tanesi de Bakırcı ve Demirci şeklinde bir heykel olacak. Bunlar orta boylarda olacak. İnşallah orada güzel bir alan meydana gelecek. Hem de turist çekecek. Yine bu alan Bartın’da yaşayan insanlarımızın Bartın’ın tarihini öğrenebilecekleri bir alan olacak.”dedi.

 

Kaynarca’da yeni bir proje gerçekleştirilecek

Akın yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını da belirterek şöyle devam etti: “ Yine bir proje üzerinde çalışıyoruz. O da 2018’in ilk 6 ay içerisinde hizmete sokabileceğimiz bir hizmet şeklinde düşünüyoruz. 2017 yılında ihalesinin yapılacağı, Kaynarca’da 20 bin metrekarelik bir alanda 8 bin metrekaresi tamamen yeşil bir alan olan geri kalan 12 bin metrekare içerisinde 2 tane tenis kortu, bir tane voleybol sahası, basketbol sahası, bir kaykay, mini golf sahası, mini futbol sahası, buz pateni pistinin bulunacağı büyük bir çocuk oyun alanının olduğu bir alan yapacağız. Yine burada 2 katlı bir bina yapacağız. 175 metrekareden iki kat olacak. Bir katının tamamen kafe şeklinde bir katını ise yaşam merkezi yapacağız. Yani Elmalık’ta yaptığımız gibi Cumnhuriyet Mahallesinde yaptığımız gibi vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği orada mevlid, günlerin yapılacağı bir yer haline getireceğiz. Etrafı komple çevrilmiş içerisinde yürüyüş alanları bulunan aydınlatmaları bulunan güvenliği ile koruma altına alınan bir bölge haline gelecek.”dedi.

 

“Park ve Bahçeler taşınacak”

Akın yaptığı değerlendirmede Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün de sanayi sitesine taşınması için çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “ Bunun yanında sanayiye Park ve Bahçeleri taşımakla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz şu anda Elmalık mevkii dediğimiz belediyenin hemen arkasında bulunan bir alanda. Orayı da eğer yetiştirebilirsek orada ırmak kenarına güzel bir park projesi gerçekleştireceğiz.”dedi.

 

“İnkumu’nda çöp kutularıı yer altına alınacak”

Başkan Akın İnkumu’nda da gerçekleştirilecek olan projeleri değerlendirerek şöyle konuştu: “İnkumu’nda bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çöp kutularını yerin altına alacağız. Çöp almakta sıkıntı çekiyoruz. Artık çöpler vinçle alınacak. Bisiklet yoluyla ilgili de çalışmamız var. Yine aydınlatmalarının güçlendirilmesiyle ilgili de çalışma yapıyoruz.”dedi.

 

“Temiz hava, temiz su ve temiz deniz”

Akın kanalizasyonla ilgili açıklama da yaparak şöyle devam etti: “Kanalizasyon arıtma gerçekleşti. Şuanda 8 tane terfi merkezinin 6’sından veriliyor. Kalan 2 merkezden de 15 gün sonra verilecek. Bu çok büyük bir proje, çevre projesi bu. Temiz hava, temiz su ve deniz dedik. Allah’ın izniyle dediğimiz her şeyi gerçekleştiriyoruz. Bütün çalışmalar devam ediyor. Halkımızın gidebileceği alanları çoğaltmak için çabalıyoruz. Halkın eğlenebileceği, vakit geçirebileceği güvenli alanlar yapmamız gerekiyor. Bartın’da yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Bunu sadece ben yapmıyorum. Tüm belediye personelimizle bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Allah bu yapılanları Bartın’a hayırlı uğurlu eylesin.”dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin