Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ALTIN KEMERLER SAHİPLERİNE AMASRA’DA TESLİM EDİLDİ

6. Ferdi Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası ve 7. Uluslararası Combat Ju Jutsu Turnuvası Gala Gecesi Müsabakaları Amasra’da gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu müsabakalara 23 ilden 27’si kadın 176’sı erkek olmak üzere toplam 203 sporcu katıldı.

Okunma: 1307

12.08.2022 16:33

Facebook'ta Paylaş

Amasra’da yapılan Türkiye JuJitsu Şampiyonası 23 ilden 27’si kadın 176’sı erkek olmak üzere toplam 203 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Ağrı, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Çanakkale, Konya, Ankara, İstanbul, Aydın, Adana, Manisa, Afyon, İzmir, Mersin, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Muğla, Eskişehir, Kastamonu ve Bartın’ lı sporcuların katıldığı Türkiye Şampiyonası, “Barış Akarsu Kültür Park Meydanı” na kurulan Boks ringin’de yapıldı.

Kalabalık bir seyirci kitlesi önünde gerçekleştirilen müsabakalarda heyecan verici sahneler yaşanırken izleyiciler müsabakaları nefeslerini tutarak izlediler.

Amasra Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren etkinliklerin en çok dikkat çeken bölümü Altın Kemer Turnuvaları oldu. 3 saatlik ayrı bir program dahilinde, gece oyunları formatında yapılan kemer müsabakaları saat 21.00 de başlayıp 24.00’te sona erdi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın da katıldığı açılış seromonisinde Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Ju Jitsu Federasyonu organizasyonlardan Sorumlu As Başkanı Münir Nurettin Çeliktutan, Federasyon Başkanı Hulisi Elmas ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır açılış konuşması gerçekleştirdiler.

 

Turnuvasının ilk maçında galip olan sporcuya Altın Kemerini Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır takdim ederken toplam 13 tane kemer aynı gecede yeni sahiplerine kavuştu. 7. Uluslararası Profesyonel Altın Kemer Turnuvasına Türkiye’nin dışından Belçika (Brüksel) Afganistan, Tunus, Azerbaycan, Kıbrıs, Bulgaristan Suriye’li Ju Jitsu’cular katıldılar.

6. Ferdi Türkiye Ju Jitsu Şampiyonası ise müsabakalar boyunca hergün sabah saatlerinde başlayarak gün boyunca devam etti. Müsabakalar, 8-9 Yaş, 10-11 Yaş, 12-13 Yaş Minikler kategorileri ile 14-15 Yaş Yıldızlar, 16-17 Yaş Ümitler, 18-20 Yaş Gençler, 21-35 Yaş Büyükler ve 36 Yaş üstü Veteranlar (bay-bayan) olmak üzere“Newaza Gİ” “Newaza NO Gİ” “Fighting” “Duo” ve “Contact” (Combat) branşlarının bütün kategori ve sıkletlerinde her yaş grubundaki sporcular katıldı. Ayrıca; Sporcular birkaç branşta ayrı ayrı yarışarak birden fazla madalya kazanabilme şansına sahip oldular.

Şampiyonanın son günü ilk 3 dereceye giren sporculara madalyalarını Belediye Başkanı Recai Çakır, Federasyon yöneticileri ile protokol mensupları tarafından verildi. Ayrıca Başkan Recai Çakır, katılım sağlayan illerin antrenörlerine ve hakemlere günün anısına plaket takdim etti.

“Ju Jitsu’yu sizlerin sayesinde tanıdık ve sevdik”

Böyle bir organizasyonun tekrar yapılması için her türlü desteği sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Recai Çakır yaptığı konuşmada, “Güzel ve gerçek bir mücadele sanatı olan Ju Jitsu’yu sizlerin sayesinde tanıdık ve sevdik. Sporcularda saygı, sevgi ve centilmenlik gördük. Bu Şampiyona kentimize renk katmıştır. Dışarıdan gelen tatilci misafirlerimizde, yerli halkımızda, esnafımızda memnun kalmıştır. İlk defa değişik bir faaliyete ev sahipliği yapıyoruz. Önümüzdeki sene daha güzel bir organizasyonla tekrarını mutlaka yapalım.” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin