Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
“ARTIK HALKIMIZ BİR ŞEYLERİN TERS VE YANLIŞ GİTTİĞİNİ ANLAMAYA BAŞLADI”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu Ramazan ayında da gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ün katılımı ile gerçekleştirilen programda ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yurtbay yaptığı konuşmada insanların artık kendilerini anladığını ifade ederek, “Önümüzde iptal edilen İstanbul seçimleri ardından inşallah hayat normale girecek diye bekliyoruz ama hala normale giren bir şey yok. Bizler bunları iki dönemdir üç dönemdir her seçimlerde anlattık. Ama maalesef ya ikna edemedik ya da yeterince anlatamadık. Ama şu yaşadığımız sürede insanlarımız anlamaya başladı. Markete gittiğinde, pazara indiğinde artık halkımız bir şeylerin ters ve yanlış gittiğini anlamaya başladı.”dedi.

Okunma: 4526

27.05.2019 12:16

Facebook'ta Paylaş

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu Ramazan ayında da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Türbe mevkiinde bulunan Kafem Kafe’de gerçekleştirilen iftar programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Merkez İlçe Başkanı Emin Titiz, teşkilat üyeleri, parti mensupları ve basın mensupları katıldı.

Yapılan iftarın ardından Bartın ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yurtbay, “Ya ikna edemedik ya da yeterince anlatamadık”

İlk olarak konuşan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Her yıl geleneksel olarak Bartın’da düzenlemiş olduğumuz geleneksel iftarımızı bu akşamda Ankara’dan Genel Başkan Yardımcımız İlyas Tongüç’ün katılımıyla yapıyoruz. Bir seçim sürecini bitirdik. Önümüzde iptal edilen İstanbul seçimleri ardından da inşallah hayat normale girecek diye bekliyoruz ama hala normale giren bir şey yok. Bizler bunları iki dönemdir üç dönemdir her seçimlerde anlattık. Ama maalesef ya ikna edemedik ya da yeterince anlatamadık. Ama şu yaşadığımız sürede insanlarımız anlamaya başladı. Markete gittiğinde, pazara indiğinde artık halkımız bir şeylerin ters ve yanlış gittiğini anlamaya başladı.

“Anlattıklarımız hep doğruydu”

Bizler böyle olsun istemedik. Anlattıklarımız hep doğruydu. Ülkemizin kalkınması için, ileriye gitmesi için gerekli projeleri, hedefleri, yapacaklarımızı anlattık ama maalesef olmadı. Yılmadan azimle suyun  mermere damladığı gibi damlamaya devam edeceğiz inşallah. Ortadoğu’yu İslam alemini görüyorsunuz. Başka kurtuluş yok bu teşkilatın çözümlerinden başka bir çözüm yok. Olsa bizde hep beraber oraya giderdik oraya dahil olurduk. Halkımız bizleri anlamaya başladı inşallah önümüzdeki süreçte bizde gayret edersek bu iş inşallah düzelecek.”dedi.

Tongüç, “Biz milletin kendisiyiz”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ise ülke gündemiyle ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Biz milli görüşçüler olarak 50 yıldır Erbakan hocamızın 1969 yılında başlattığı bir hareketle bu milletin bin yıllık tarihi köklerine bağlı bir çalışmayla bu milletin özü aslı kendisi olmak çerçevesinde bir hareketin mensuplarıyız. Bu milletin kendisiyiz. Bu noktada milletimizin içinde bulunduğu dertlerine çare üretmek bakımından onların inancına değerlerine uygun reçeteler hazırlıyoruz. Merhum Erbakan hocamız bu hareketi başlatırken önce ahlak ve maneviyat diyor. Yani diyor ki bu millet bin yıldır Müslümandır. Bu millet Müslümanlığından vazgeçecek olursa, imanına halel gelecek olursa bu topraklarda kalamaz. Öyleyse bu millete en önce lazım olan şey ahlak ve maneviyattır diyor. Bunun ne anlama geldiğini bugün çok daha yaşadığımız hadiselerden ete kemiğe bürünmüş bir şekilde anlıyoruz.

“Faiz belasından ekonomiyi kurtarmak zorundayız”

Ekonominin faizden kurtarılmadan milletin alın terinin karşılığı verilmeden bu milletin kafasını yastığa rahat koyamayacağı temelinde o zaman bir iddia ortaya koyduk. Ve bugünde bu faiz belasını nasıl devletleri borç batağına sapladıysa toplumları da ciddi bir batağa doğru sapladığını görüyoruz. Öyleyse bu faiz belasından ekonomiyi kurtarmak zorundayız. Bugün bizim Saadet Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmalar iddiamız bitmiş değildir. Bugün aldığımız seçim sonuçları elbette değerlendirilebilir. Teşkilatlarımız bunu değerlendirecektir. Ama şunu biliyoruz ki bizim ortaya koyduğumuz iddialar hususunda ekonomik olarak yaşanan bu sıkıntılardan kurtulmanın çaresi milli görüşün ortaya koyduğu reçetenin dışında bir gelişme ortaya koymamıştır.

“Azdır çoktur ama her zaman var olmaya devam edecektir”

Saadet Partisi böyle önemli bir misyonun temsilcisidir. Azdır çoktur ama her zaman var olmaya devam edecektir. Bundan 25 yıl önce konuştuğumuz bir çok partinin yerinde yeller eserken biz vardık yarın da var olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu milletin aslıyız özüyüz. Biz aziz milletimizin hizmetinde olmak üzere onun inancına uygun reçeteleri gece gündüz demeden ortaya koyuyoruz. Biz milletimize hiçbir zaman kızmadık yine kapısına gidip selamımı vereceğiz. Kurtuluşun ancak bu Saadet kapısından olduğunu hatırlatacağız.”dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin