Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ATAMIZI VEFATININ 83. YILINDA SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde bir kez daha büyük bir minnet ve saygıyla andık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da saat 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programlarıyla Ulu Önder Atatürk bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.

Okunma: 2504

10.11.2021 12:40

Facebook'ta Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan tam 83. yıl önce ayrıldı. Yıl 1938’i, saatler ise 09.05’i gösterdiğinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gözlerini hayata yumdu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla Bartın’da anma programları gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı

Büyük Önder için ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

08.50’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende Atatürk Anıtına başta Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olmak üzere Odalar, siyasi partiler, dernekler ve STK’lar tarafından çelenkler sunuldu.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler Atatürk için çalarken 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti

Anma programı daha sonra Kültür Merkezi Büyük Salonda devam etti.

Buradaki programda ise ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Program kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam ederken “Atatürk ve 10 Kasım” konulu liseler arası kompozisyon yarışması ve “Atatürk ve 10 Kasım” konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında il birincisi olan eserler sahipleri tarafından seslendirildi.

Programda son olarak ise “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı anma etkinliği sunuldu.

Düzenlenen törenlere Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,  Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, Mesleki Kuruluş Temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin