Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BAKKA, TECRÜBE PAYLAŞIM TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), ülke genelinde hizmet veren Ajansların Bilgi İşlem Sorumlularının katılımıyla gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Kalkınma Ajanslarından 21 Temsilci katıldı.

Okunma: 4158

07.02.2018 12:40

Facebook'ta Paylaş

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), ülke genelinde hizmet veren Ajansların Bilgi İşlem Sorumlularının katıldığı Tecrübe Paylaşım Toplantısına ev sahipliği yaptı.

 Ülkenin muhtelif bölgelerinde faaliyette olan 21 Kalkınma Ajansı  temsilcisinin katıldığı, çağa uygun teknolojik gelişmelerin takip edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantının ilk gününde; Microsoft Türkiye temsilcileri Deniz Yılmaz ve Orhan Çalışkan’ın katılımıyla teknoloji kullanımında ortaklık kültürü, sanallaştırma çözümlerinin ajanslarda kullanımı, Bulut Bilişim konularının yanı sıra KamuNet projesi üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

 KamuNet Stratejileri ve Etkin Siber İstihbarat Yöntemlerinin anlatıldığı toplantının ikinci kısmında ise Kalkınma Ajanslarında Siber Güvenliğin önemine vurgu yapılarak ajanslarda ortak yapılabilecek çalışmalar belirlendi.

Temel amacı siber saldırılara ulusal düzeyde hazırlıklı olunmasını sağlamak olan Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı M. Taha Gergerlioğlu’nun konuk olarak katıldığı oturumda ülkemizin kritik altyapılarına karşı gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi muhtemel faaliyetlere karşı ortak standart oluşturmak amacı ile proaktif davranışların önemine değinildi.

 

Katılımcıların interaktif iştiraki ile devam etmesi planlanan toplantı sonrasında plaket yerine konuşmacılara fidan dikim sertifikası takdim edildi.

 

          Toplantının ikinci gününde ise  ajanslardaki farklı iyi uygulama örneklerinin anlatılması, Bilgi Güvenliği,  Saldırı Tespit Sistemleri ve DLP Çözümleri konuları işlenecek. BGA Security firması yetkilisi Huzeyfe Önal’ın katılımı ile gerçekleşecek ikinci bölümde Siber Güvenlik ve Ajanslarda Siber Güvenlik Yaklaşımları, Siber Olaylara Müdahale Ekiplerinin kurumlardaki önemi ve bu konuda Ajanslarda atılması gereken adımlar ele alınacak.

          Toplantının genel değerlendirilmesinin yapılacağı son günde ise ajanslarda 2018 yılı içerisinde ortak yapılması gereken çalışmalar ile ilk iki günde değinilen konular, sorunlar ve çözüm önerileri Kalkınma Bakanlığına sunulmak üzere raporlanacak. Program kapsamında ülkemizin farklı bölgelerinden gelen bilişim uzmanlarına bölgemizin önemli turistik merkezlerinin tanıtılacağı bir kültür turu da gerçekleştirilecek.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin