Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BANKOĞLU, “AMASRA IÇIN ÇALIŞMAYA SÖZ VERDIK”

Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP’nin Amasra Seçim Bürosu açılışına katıldı. Bankoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Bartınlı hemşehrilerimiz de, tüm yurttaşlarımız gibi her bakımdan çok zor durumdadır. Yerel seçimleri adeta genel seçim havasına sokan AK Parti hükümeti zaman kazanmaya, günü kurtarmaya çalışmaktadır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bugün Amasralı hemşehrilerimizle birlikte açılışını yaptığımız seçim büromuzda istekler, şikayetler, beklentiler konuşuldu. Biz yurttaşlarımızın eleştirilerine, sitemlerine, beklentilerine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Yurttaşını örseleyen, eleştiriye ve şikayete tahammülü olmayan siyasetin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır.”dedi.

Okunma: 4315

18.02.2019 16:22

Facebook'ta Paylaş

CHP’nin Amasra Seçim Bürosu açılışına katılan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu açılışta yaptığı konuşmada ülke ve Bartın gündemini değerlendirdi. Bankoğlu konuşmasında özellikle ekonomi alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Söylenen her şeye kulaklarını tıkayan bir AK Parti hükümeti olduğunu belirten Bankoğlu, AK Parti’nin her talebi, eleştiriyi ve şikayeti düşmanca bir tavırla ötekileştiren bir teflon siyaseti yürüttüğünü belirtti. Bankoğlu, “Sorunların, sıkıntıların ve sonuçlarının yanlış siyasetlerinden olduğunu 17 yıldır kabul etmeyen, asla sorumluluk almayan görülmemiş rahatlıkta bir siyasi tavır sergileyen hükümetin ülkeyi sürüklediği nokta ortadadır. Hâlciliğe başlamış olan bir hükümet. Şeker fabrikasını, madenlerini alel acele “devletin işi değil, babalar gibi satacağız” diyen bir anlayış bugün patates, soğan satıyor.”dedi. Bankoğlu sanayiciden küçük esnafa, emekliden öğrenciye, ev hanımından memura herkesin ülke tarihinde görülmemiş sıkıntı olduğunu ekledi.

Bankoğlu konuşmasının devamında ise, “Kendi patates soğanından, kendi ineğinden koyunundan vazgeçmiş bir siyaseti benimseyen AK Parti iktidarı, geçtiğimiz hafta Amasra ve Batı Karadeniz’de yapılması planlanan Termik Santrallerdeki hukuka aykırılıklar ve bunların olumsuz etkileri hakkında verilen önergeyi reddetti. MHP çekimser davranarak Bartın’dan Artvin’e, Mersin’den Soma’ya havamızı, toprağımızı, suyumuzu zehirlemeye and içmiş bir ortaklığın içinde.”dedi.

Hukukun işlemediği bir ortamda adalet ve şeffaflık olmayacağını, bu yüzden yatırım yapılamayacağını, yatırım yapılmazsa üretim olmayacağını belirten CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Taşıma suyla patates soğanı satarsınız. 1 Nisan’dan sonra ne olacak. Çiftçi, hayvancılık ve balıkçılık yapan yurttaş kan ağlıyor. Bugün, Bartın Belediye Başkan Adayımız Mehmet Arslan ile pazar yerindeydik. Yurttaşlarımız “peynir ekmek yeriz. Patatese yumurta kırarız” demenin bile AK Parti sayesinde tarih olduğunu söylüyor. Siftah yapmadan eve dönen sayısız esnafımız var. Emeklimiz, ev kadınımız elinde boş torbalarla pazarda dolanıp, boş boş evlerine dönüyor.”dedi.

Bankoğlu “Mart’ın sonu bahar” açıklaması yaptıktan sonra şeffaf yönetim anlayışı ve kuracakları Kent Konseyi ile her yurttaşın fikrini alacakları ortak bir yönetim modeliyle, yıllardır uyuyan güzel Bartın’ı uyandıracaklarını belirtti.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin