Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN DEVLET HASTANESİNDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ KABULE BAŞLADI

Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Bartın Devlet Hastanesi’nde Bartın İl Özel İdare'sinin katkılarıyla kurulan, 10 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi hasta kabulüne başladı.

Okunma: 5149

20.07.2017 11:34

Facebook'ta Paylaş

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği  Bartın Devlet Hastanesinde Bartın İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla kurulan Palyatif Bakım Merkezinin hasta kabulüne başladığını duyurdu.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Palyatif bakım; kapsamlı bir değerlendirme ve tedaviyle hastalar tarafından yaşanan fiziksel psikososyal ve manevi semptomların giderilmesini, aynı zamanda ailenin ve bakım verenin desteklenmesi ile acılarının hafifletilmesini amaçlar.

Daha önce görüntüleme hizmetleri  verilen  alan, görüntüleme merkezinin farklı bir alana taşınması ve yapılan modernizasyon çalışmaları neticesinde yaklaşık 230 metrekarelik  Palyatif Bakım Merkezi  olarak hizmete girmiştir. Toplam 10 hasta odası, 1 girişim ve muayene odası, hasta yakınlarının kullanımı için 1 mutfak, 2 adet tuvalet banyo, çok amaçlı salon, depo ve çalışanlar için ekip odası mevcuttur. Merkezimizde 1 uzman hekim, 10 hemşire ile 6 hasta bakım ve temizlik personeli daimi olarak görev alırken  diyetisyen, fizyoterapist, Psikiyatrist / psikolog, Sosyal çalışmacı ise kısmi zamanlı olarak hizmet sunulmaktadır. Hizmet gerekliliğine göre  gerekli birimler merkezimizde görevlendirilecektir. Toplamda 620 bin TL ye mal olan merkezimiz  Bartın İl Özel İdaremizin katkılarıyla tamamlanmıştır.

 

Merkezimize; Terminal dönem kanser hastaları, Terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, Beslenme yetersizliği olan hastalar, Evinde ya da hastanede NIV kullanan ,akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar (demans, post resustasyon ve CVO ya bağlı kronik bakım hastaları), ALS, MS, parkinson vd nöromuskuler hastalığı olan bakım hastaları, Bilinci açık quadriplejik trakeostomili ya da değil bakım hastaları, Protein enerji alımı çeşitli nedenlerle malnutrisyonda olan hastalar, Trakeostomisi ya da PEG i değişecek ya da kapatılacak hastalar, Basınç yarası açılmış hastalar, kabul edilmektedir.”

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin