Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN KADIN PLATFORMU’NDAN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE DAVET

Bartın Kadın Platformu, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenecek olan etkinliklere tüm kadınları davet etti.

Okunma: 3205

05.03.2021 12:30

Facebook'ta Paylaş

Bartın Kadın Platformu, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında basın açıklaması ve Kadın bisiklet sürüşü gerçekleştirilecek.

Bartın Kadın Platformu’ndan yapılan davette şöyle denildi, “Bu 8 Mart’ta da bedenimize, emeğinize, haklarımıza yapılan saldırlar karşısında susmuyoruz, korkmuyoruz! Eşit ve özgür bir dünyada yaşama hakkı için mücadelemizden vazgeçmiyoruz! Hayatı ve hakları için mücadele eden kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

kutlu olsun. 8 Mart’ta Kadınları bütün itirazlarıyla sokağa, el ele olmaya hep birlikte olmaya çağırıyoruz. Pandemiyle birlikte kimimiz işinden oldu, kimimiz esnek ve güvencesiz çalışmak zorunda kaldı ya da eve hapsedildi. Bir yandan ev içinde artan erkek şiddetiyle

baş başa bırakılırken yaşlı ve çocuk bakımı tamamen kadınların omuzlarına yüklendi. Şiddet failleri cezasızlıkla ödüllendirilirken, omuzlarımıza yüklenen bakım emeğimiz ise tamamen görünmez hale getirildi. Şiddetin hedefi kadınlar oldu. Kadın katilleri bizzat devlet tarafından korundu. Kadınların üstüne oynanan tüm oyunları biliyor; susmuyor, korkmuyor ve itaat etmiyoruz! Hayatlarımızdan, haklarımızdan ve birbirimizden vazgeçmiyoruz. Kadınlar özgürlük mücadelelerinde tek başına değil! Kadınlar Birlikte Güçlü! Hayatlarımız ve geleceğimiz için tüm kadınlarla 8 Mart’ta buluşalım. Tek ses olalım; emeğimizi sömürenlere, hayatımızı kuşatanlara seslenelim: “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Aşağı bakmıyoruz!”

Bartın Kadın Platformu olarak; 8 Mart 2021 Pazartesi günü Saat 17.30’daki basın açıklamasına ve basın açıklaması ardından saat 18.00’de başlayacak olan 8 Mart Kadın bisiklet sürüşüne Bartın’da yaşayan tüm kadınları davet ediyoruz. 8 Mart Basın Açıklaması: 8 Mart 2021 Saat 17.30 Bartın Eski Belediye. 8 Mart Kadın Bisiklet Sürüşü: 8 Mart 2021 Saat 18.00 Bartın Eski Belediye.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin