Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Bartın Üniversitesi Hanımefendileri Ağırladı

Bartın Üniversitesinin Kutlubey Kampsü bu kez hanımefendileri ağırladı. Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen tanıtım gezilerine katılan hanımefendiler 8 yıldır sürdürülen çalışmalar hakkında düşüncelerini aktararak, övgü dolu sözler söyledi.

Okunma: 6188

14.02.2017 12:28

Facebook'ta Paylaş

Bartın Üniversitesinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü tanıtım gezileri kapsamında bu sefer kapılarını hanımefendilere açtı. Bartın Valisi Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın eşi Hacer Kaplan, akademisyenler, il yöneticilerinin eşleri ve Bartınlı bayanlar Kutlubey Kampüsündeki binaları gezerek, yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.  Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’ın da eşlik ettiği tanıtım gezisine katılanlar, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yapılarla ilgili düşüncelerini aktardı.

 

Övgü dolu sözler

Kutlubey Kampüsünün Bartın için önemli bir kazanım olduğunu belirten Bartın Valisi Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, “Üniversiteler bilgi aktarımından öte yetiştirdiği öğrencileri hayata hazırlayıp, onların sosyal olarak gelişiminin sağlandığı kapsamlı bir eğitim alanıdır. Bartın Üniversitesinin Kutlubey Kampüsü Batı Karadeniz’in en büyük camisi, spor kompleksi, yemekhanesi ve diğer eğitim, sosyal ve kültürel alanlarıyla gelişmiş bir üniversite havasına bürünmüştür. Bu bağlamda gelecekte de ülkemizde iz bırakacak üniversiteler arasında yer alacağını düşünüyorum.” dedi.

 

“Keşke tekrar öğrenci olabilseydim”

Diş Hekimi Halide Küçükkurt ise kampüste öğrenciler ve üniversite personeli için her şeyin düşünüldüğünü belirterek, “Binaların renklerinden sınıftaki oturaklara kadar her ayrıntı en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Özel üniversitelerde dahi göremediğimiz donanımlara sahip bir üniversite olmuş. Kampüsü gezdiğimde keşke tekrar öğrenci olabilseydim dediğim oldu.” dedi.

 

“Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

Kampüsü gezdikten sonra düşüncelerini aktaran 82 yaşındaki Zülal Somaklı ise, “Kampüsü gezince çok beğendik. Böyle bir eserin Bartın’a kazandırılması bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”dedi.

 

Bartın’a çok büyük bir üniversite kazandırılmış”

Tanıtım gezisine katılanlardan Nihal Albayrak da kampüste yapılanları görmekten çok memnun kaldıklarını aktararak “Bartın’a çok büyük bir üniversite kazandırılmış. Yapımı tamamlanan binalar çok güzel olmuş. Burada okuyan ve okuyacak olan öğrenciler çok şanslı.”dedi.

 

Bölgenin enleri tanıtıldı

Tanıtım gezisine katılan hanımefendiler yapımı tamamlanan; her öğünde 15 bin kişin yararlanabileceği yemekhane binasını, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi İdari Binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca gezi kapsamında, yapımında sona gelinen; Ömer Halis Demir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Fatih Sultan Mehmet Cami, lojman binası, nizamiye kapısı ile yapımı devam eden; Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük kütüphanesindeki çalışmalar konusunda bilgi edindiler.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin