Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN’DA 13 İŞLETMENİN PROJESİ DESTEKLENECEK

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Usta yaptığı açıklamada Bartın’da 13 işletmenin desteklenmeye hak kazandığını belirtti.

Okunma: 4150

07.03.2018 12:41

Facebook'ta Paylaş

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Usta destek almaya hak kazanan 13 işletmenin proje bütçesinin ise yaklaşık 5 Milyon TL olduğunu belirterek Bartın’a önemli bir yatırım yapılacağına dikkat çekti.

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta yaptığı açıklamada şöyle konuştu, “1 milyon üst limitli imalat sektörüne yönelik olan KOBİGEL KOBİ gelişim destek programına Bartın'dan 24 işletmemiz başvurmuş ve 23 ü 1. Safha için başarılı olma kriteri olan 40'ın üzerinde puan alarak kurul gündemine alınmış idi. 20 Aralıkta başlayan 2. Safhada işletmeler ile kurulda görüşmeler tamamlanmış ve Bartın'da 13 işletmemizin başvurusu başarılı bulunmuş ve projelerin desteklenmesine karar verilmiştir.

Bartın'a 5 Milyon TL yatırım

KOBİ Gelişim destek programı kapsamında başvurusu kabul edilen 13 işletmenin proje bütçesi yaklaşık 5 milyon TL olup bunun 3 milyon TL si KOSGEB tarafından desteklenecektir.

Kamu-Üniversite-Sanayi başarısı

Türkiye genelinde projesi kabul edilen işletmelerin, toplam başvuran işletmelere oranı %35 civarı iken Bartın'da projesi kabul edilen işletmelerin, toplam başvuran işletmelere oranı %55 olmuştur. Proje başvuru aşamasında Bartın Üniversitesi ile işletmelerimizin beraber yaptığı çalışmalar bu başarının yakalanmasında büyük rol oynamıştır. Projesi kabul edilen 2 işletmemiz için ise proje süresi boyunca Üniversite danışmanlığı uygun görülmüş olup proje süresi boyunca öğretim elamanları tarafından işletmelere danışmanlık verilecektir. Kamu Üniversite Sanayi işbirliğinin artık sahada uygulamalarının görülmeye başlaması bakımından çok önemli bir adım olduğu düşünülmektedir. Bundan sonraki süreçte Kamu Üniversite Sanayi işbirliğinin sahada uygulamalarının artarak devam etmesi için Bartın Üniversitesi ve işletmelerimiz ile çalışmalarımız ve işbirliklerimiz artarak devam edecektir.

Projesi geçmeyen işletmeler için yeni fırsat

Başvurusu başarılı bulunmayan 11 işletme ile yeni proje hazırlamayı düşünen işletmeler ise başvuru şartlarını sağlamaları durumunda önümüzdeki bir kaç ay içinde çağrıya çıkılacak yeni konularda tekrar başvuru yapabileceklerdir. Genelde ülke ekonomisi için yerelde ise Bartın ekonomisi için çalışan ve üreten bütün kobilerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz.”

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin