Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN’DA 29 BİN ÖĞRENCİ İÇİN İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bartın’da Vali Tevfik Başakar İlkokulunda düzenlenen tören ile başladı. Bartın’da 160 okulda 2 bin 239 öğretmen ve 29 bin 340 öğrenci çalan ilk ders zili ile birlikte yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba dedi. Törende konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “İlimizde, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nezih ortamlardaokuyabilmelerini sağlamak amacıyla okullarımızın fiziki alt yapılarını iyileştiriyoruz, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Öğretmen sıkıntımız yok, bu bizler için sevindirici bir durum. Ancak akademik başarı adına ilimizin bulunması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Bunun için hepimize düşen görevler var.”dedi.

Okunma: 1214

13.09.2022 09:34

Facebook'ta Paylaş

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için Vali Tevfik Başakar İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Ersin Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, öğretmenler ve veliler katıldı.

Acar, “Öğrencilerimizin kaliteli eğitim almaları öncelikli vazifelerimiz arasında”

Törende konuşan, öğrenciler, öğretmenler ve velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar şöyle konuştu:

“Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Eğitim-öğretim yılının tüm Vali Tevfik Başakar İlkokulu ailesine, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk milletinin temel amaçlarından fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir.Aydınlık yarınlarımız olan öğrencilerimizin hayata bir adım önde başlamaları ve kaliteli bir eğitim almaları bizim öncelikli vazifelerimiz arasındadır. Bu nedenle onların olumsuz bir durumdan etkilenmemeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaları bu bilinçle planlamaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımızın yurt genelinde yürüttüğü okul öncesi eğitim seferberliği, Hayat Boyu Öğrenme Programı, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi, köy yaşam merkezleri, yabancı dil ve matematik seferberliği, Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesi gibi daha bir çok çalışmamızla ve valiliğimiz himayesinde attığımız her bir adım ile hayalleri için emek gösteren, vatanına ve milletine faydalı bir  birey olarak yetişme gayesinde olan evlatlarımız için sahadayız.

“Emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız”

Değerli öğretmen arkadaşlarım; heykeltıraş mermere ne ise öğretmende çocuğa odur. Bu sözden hareketle bende diyorum ki sizler öğrencilerimizin önce yüreğine sonra aklına dokunan, okumayı ve okulu sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancımız tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Sevgili öğrenciler; halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde okulun önemini dile getirirken şöyle diyor “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum. Dedi ki okul.” Sizlerinde gözlerinde okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul sizin ikinci eviniz. Öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim-öğretim yılında da arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum. Saygıdeğer velilerimiz; bugün çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” Sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duydu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktadır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim-öğretim sürecinde sizlerin de desteklerini yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

“160 okulumuzda 29 bin 340 öğrencimizle ders başı yaptık”

Bugün Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 160 okulumuzda 2 bin 239 öğretmenimiz ve 29 bin 340 öğrencimize ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımız tadilat ve gerekli onarımları yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ders ve yardımcı kitapları devletimizin imkanları sayesinde eksiksiz bir şekilde masaların üzerine konulmuştur. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

Arslan, “Hedefimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak”

Törende konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ise 2022-2023 eğitim öğretim yılının öğrenciler başta olmak üzere öğretmenlere, idarecilere, velilere, Bartın’a ve ülkemize hayırlı olmasını dilerken ilimiz için başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirilmesini temenni etti.

Vali Arslan şöyle konuştu, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ilimiz genelinde 29340 çocuğumuz, ilk ders zilinin çalması ile birlikte yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşuyor. Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, onları hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, değerli velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Eğitim, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen etkenlerin en başında gelmektedir. Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanayi, sağlık, ulaşım, kültür, sanat, spor gibi her alanda topyekûn bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim ise bu kalkınmanın lokomotifi niteliğindedir.Bir ülkenin ancak eğitim yolu ile kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk daha o yıllarda, Kurtuluş Savaşının ardından söylediği “En Mühim Ve Feyizli İşlerimiz Milli Eğitim İşleridir. Milli Eğitimde Mutlaka Muzaffer Olmak Lazımdır. Bir Milletin Hakiki Kurtuluşu Ancak Bu Suretle Olur.” sözleriyle ifade etmiştir.Her ülkenin gelecekle ilgili mutlaka bir hedefi vardır. Bizim hedefimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bu hedefimize ulaşmanın tek yolu ise eğitime önem vermekten geçmektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, eğitim imkânlarıyla ne kadar buluşturabilirsek yarınlarımız da bir o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır. 

“Devlet olarak bütün imkânları seferber etmekteyiz”

Bu anlamda bizler düşünen, araştıran, analiz eden, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerleri benimsemiş, sosyal, üretken ve yaratıcı, bilgi ve iletişim çağının gerektirdiği özellikleri taşıyan insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için de Devlet olarak bütün imkânları seferber etmekteyiz. Her geçen gün eğitim öğretim ortamlarını daha iyileştirmek, eğitimi çok daha iyi seviyeye getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda ilimizde, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla okullarımızın fiziki alt yapılarını iyileştiriyoruz, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Öğretmen sıkıntımız yok, bu bizler için sevindirici bir durum. Ancak akademik başarı adına ilimizin bulunması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Valilik olarak bize, milli eğitim teşkilatı olarak idarecilerimize ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve en önemlisi de ailelerimize düşen görevler var. Bizler bir aile olarak eğitimin bir parçası olursak çocuklarımızın akademik başarılarını daha iyi seviyelere çıkarmış oluruz. Fakat tek amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi bilgiyle donatmak, akademik olarak başarılı olmalarını sağlamak değildir. Ondan daha önemli olan onları iyi insan olarak yetiştirmek, ahlaklı, karakterli, özgüvenli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

“Sizlere inanıyor ve güveniyoruz”

Sevgili öğrenciler;Bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını, okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanın sevincini yaşıyorsunuz. Bizler de sizlerin iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi ve iyi eğitim almanızı sağlamak için çaba sarf ediyoruz.Başöğretmen Atatürk “Yükselen yeni nesil, istikbal sizin eseriniz olacaktır.” diyerek sizlere olan güvenini çok açık bir şekilde ifade etmiştir. İstikbalimiz olan sizlerden beklentimiz, derslerinize sınıf geçmek amacıyla değil, öğrenmek için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız, öğretmenlerinize her zaman saygı duymanız ve sizleri okutabilmek için her türlü fedakarlığı yapan ailelerinize karşı sorumluluklarınızı unutmamanızdır. Bu konuda sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

“Kutsal bir görev yaptığınızı asla unutmayın”

Saygıdeğer öğretmenlerimiz;Hepimizin gözbebeği ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bireyler olarak hayata hazırlanmalarında size büyük görevler düşmektedir.  Çok önemli ve sorumluluğu yüksek, kutsal bir görev yaptığınızı asla unutmayınız. En değerli varlıklarımızı vatanını milletini seven, Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı, millî ve manevi değerlere sahip çıkan, çağdaş dünyayı takip eden ve bizzat ona yön veren,ahlaklı, dürüst, çalışkan insanlar olarak yetiştirmeniz için sizlere emanet ediyoruz. Onları en güzel şekilde yetiştireceğiniz konusunda hiç şüphemiz yok, sizlere güveniyoruz.

“Öğrencilerimizin eğitimine destek olmalısınız”

Değerli velilerimiz,Eğitim ve öğretimin önemli bir parçası da sizlersiniz. Çocuklarınızın ilk öğretmenleri olarak sizler, bundan sonra eğitim öğretim konusunda öğretmenlerimize güvenmeli ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine destek olmalısınız. Çocuklarınızla her konuda yakından ilgilenmeli, eğitim öğretimde amaçlanan kazanımların gerçekleşebilmesi için idareci ve öğretmenlerimizle iletişiminizi en üst seviyede tutmalısınız.Bu duygu ve düşüncelerle; 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ilimiz için başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.”

Öğrencilerin şiirlerini okumaları ve folklor gösterilerinin ardından ilk ders zilini çalan Vali Arslan, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin