Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Belediye Meclisi Üyeleri Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri dün bir basın toplantısı düzenleyerek önceki gün Bartın Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı akabinde yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Bartın Belediye Meclisi AK Parti Grubu ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Sandıklı arasında yaşanan tartışma dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav ise Belediye Başkanı Cemal Akın’ı eleştirdi. Manav yaptığı açıklamada özür beklediklerini dile getirdi.

Okunma: 2667

06.01.2017 10:33

Facebook'ta Paylaş

Bartın Belediye Meclisi AK Parti Grubu ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Sandıklı arasında yaşanan tartışmanın yankıları devam ediyor. AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenleyerek önceki gün Bartın Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı akabinde yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanlığında yapılan basın toplantısına AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Dora Kurtkaya, Cahit Kemik, İlker Camcı, Sanem Çöme Taşdemir, Hasan Fırıncı ve Ferruh Harçvuran katıldı.

 

Manav, “Belediye Başkanına kırgınız”

Düzenlenen basın toplantısında ilk açıklamayı AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav yaptı. Manav açıklamasında Belediye Başkanı Cemal Akın’ı eleştirerek şöyle konuştu: “Hepsi birbirinden değerli, bu zamana kadar Bartın Belediye meclisine katkı vermekten başka amaçları olmayan, her biri mesleklerinde kariyer sahibi, değerli meclis üyelerimizin, Belediye Başkan Vekili olan zat tarafından, elinde tespih ve yanındaki korumalarla beraber, hakaretlerine, aşağılamalarına maruz kalmalarını kesinlikle kabul etmiyorum. Yaptığı davranışları şahsın  kendisine misliyle iade ediyorum. Bir diğer boyut, Bartın Belediyesi meclisi ile birlikte başkanın yönetimindedir. 5393 Sayılı Belediye kanununda durum bellidir. O toplantının amiri, yöneticisi Sayın Belediye Başkanı Cemal Akın’dır. Amiyane tabirle o çöplüğün horozu Cemal Akın’dır. O Mehmet Sandıklı denen zatı muhterem Sayın Belediye Başkanına rağmen yine amiyane tabirle o çöplükte ikinci bir horoz olarak ortaya çıkmaya çalışıyorsa, bu da Belediye Başkanına yapılmış bir hakarettir. Bunun böyle değerlendirilmesi lazım. Bir diğer husus, oranın amiri, yönetici Sayın Cemal Akın olduğuna göre, olaya müdahale etmesi ve yatıştırması gereken, kendisi ile aynı partinin mensubu olduğu Mehmet Sandıklı denen zatı muhteremi susturması gereken, orada sükuneti sağlaması gereken Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’dır. Bunlar MHP’li, partililerim deyip ayrıcalık tanıyarak, bunlar AK Partili, bunları hakir görelim, bunlar CHP’li bunları dışlayalım anlayışı ile orada sessiz kalınması ve dilsiz şeytanın oynanması bizleri derinden yaralamıştır. Ülkenin içinde bulunduğu ve özellikle AK Parti ve MHP’nin bu ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda hem fikir olduğu bir dönemde arkadaşlarımıza böyle bir davranışta bulunmasını kabul etmiyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza da olan kırgınlığımızı da bu şekilde ifade ediyoruz.”dedi.

 

Manav, “Arkadaşlarımızın arasında askerlikten kaçan olmadı”

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Sandıklı’nın terörle mücadele konusunda ve askerlik yapılıp yapılmaması konusundaki söylemlerine ise Manav şöyle cevap verdi: “Belediye Meclisi arkadaşlarımızın arasında askerlikten kaçan olmadı. Hepsi askerliklerini yaptılar. Askerlikten kaçanlar kimse Sandıklı bunları açıklamak zorunda. Bende askerliğimi yaptım. Kardeşimle aynı anda askere gittim. 17 ayın 13 ayını da Siirt’te terörle mücadele konusunda askerlik yapacak geçirdim. Bunlar neyi suçlayacaklarını hesaplarken önce baksınlar. Bizim bu konuda aldığımız başarı belgelerini Askerlik Şubesinden öğrenebilirler.”dedi.

 

Manav, “Böyle mi FETÖ’yle mücadele etmiş?”

Sandıklı’nın FETÖ ile ilgili sözlerini de değerlendiren Manav şöyle konuştu:  “Bizleri mi FETÖ’cülükle suçluyor? Sayın Vekilimizi mi FETÖ’cü olmakla suçluyor? 15 Temmuz gecesi herkes şahittir. Hep beraber alanda toplandık. 27 gece demokrasi nöbetlerini gerçekleştirdik. Ben 27 gece Sayın Cemal Akın’ı gördüm ama Mehmet Sandıklı’yı görmedim. Böyle mi FETÖ’yle mücadele etmiş? Böyle mi devletine sahip çıkmış? O zaman geleceksin, demokrasi nöbetini tutacak sonra laf edeceksin. Kimseye de böyle yakışıksız ithamlarda bulunmayacaksınız.”dedi.

 

Manav, “Özür bekliyoruz”

Yaşanan tartışmaya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın müdahale etmemesini değerlendiren Manav özür beklediklerini belirterek şöyle devam etti:  “Bu belki arkadaşlarımızı orada zor durumda bırakmak isteyen bir çalışmada olabilir. Biz AK Parti meclis gurubu olarak toplandık ve herkesin uzmanlık alanında, meclis gündem maddelerinden hangi vatandaşımızı lehine, hangisi Bartın halkının menfaatine diye bakıp evet deme kararı aldık. Bu konuda kullandığımız oylarda belli. Hangisi aleyhineyse de hayır oyu kullandılar. Bazen de çekimser oy kullandılar. Ama hiçbir zaman belediye meclisini kilitleyici bir tutum içerisinde olmadık. Bartın halkının menfaatine olan her şeyin yanında oldular. Eğer biz rakip partiysek meclisi kilitlememiz lazım. Her toplantının ardından açıklama yapmamız lazım. Belediye Başkanını zayıflatmak için çalışmamız lazım. Türkiye’deki siyasi duruma göre bunları yapmalıyız ancak maksat Bartın halkının daha iyi hizmet almasını sağlamak olduğu için kimse bu düşünce ile hareket etmiyor. Yararlı her şeye de destek oluyoruz. Böyle bir şey yaşandı diye de değişiklik olmayacak. Öncelikli beklentimiz hem Belediye Başkanı Cemal Akın, hem de Başkan Vekili Mehmert Sandıklı tarafından özür dilenmelisidir.”dedi.

 

Kurtkaya yaşanan tartışmayı anlattı

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grubu Başkan Vekili  Yasemin Dora Kurtkaya ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Meclis toplantısı bitimi sonrası yaşananlar Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Başkan Vekili Mehmet Sandıklı’nın AK Parti Belediye Meclis Üyelerimiz Cahit Kemik, Sanem Çöme Taşdemir ve şahsıma yönelik kullandığı “Bizi tehdit ettiniz” cümlesi ve bundan bir ay önce düzenlenen meclis toplantısında Sayın Sandıklı’nın meclisle ilgili meclisi ilgilendiren konularla ilgili değil de hükümet programlarına karşı yapmış olduğu çıkışlarla başlamıştır. Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis Üyem Cahit Kemik, “Sayın Sandıklı dışarıdan geldiniz belediye başkan yardımcısı oldunuz. Meclis üyesi oldunuz. Keyfiniz yerinde” demiştir. Bende bunun üzerine “Şükretmeniz lazım. Sizin  derdiniz ne?” dedim. Eğer bu tehditse bu tehditti şahsım adına kabul ediyorum.”dedi.

 

Kurtkaya, “Söylemlerimizin arkasında olduk”

Kurtkaya açıklamasına şöyle devam etti:  “Bizler her zaman AK Parti Belediye Meclis Grubu ve AK Parti Teşkilatları olarak söylemlerimizin arkasında olduk. Dün yapılan oradaki olay ve Sandıklı’nın söylemleri çok manidardır. Eğer orada bir tehdit varsa o tehdit Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ın “Bu fotoğrafa girmeyen bir daha meclis toplantısına gelmesin” söyleminde aranmalıdır. Çünkü bizler oraya Bartın’ın bize yüklediği görevi yerine getirmek için bulunuyoruz. Aynı zamanda sular şehri olan Bartın halkının yüzde 20 zamla suyu kullanmaması için ordayız. Aynı zamanda Bartın için Belediye hala iyi hizmetler yapmadı. Bu iyi hizmetleri ne zaman yapacak ya da yapacak mı bunun gayesi içerisinde orada bulunmaktayız. Duruşumuz bundandır. Biz Belediyeye fotoğraf çektirmek için ya da şov yapmak için gitmiyoruz.

 

Kurtkaya, “Keşke bu söylemi kullanmamış olsaydı”

Ancak dünkü olay göstermiştir ki Belediye Başkanı Cemal Akın’ın ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin derdi hizmet değil şov peşinde olmaktır. Dün yine Sandıklı bizler çıkarken söylemlerini peşin sıra devam ettirdi. “AKP’liler size söyleyeceklerim var. Burada beni dinlemelisiniz” dedi. Bunun üzerine arkadaşımız Cahit Kemik “Biz sizin emir eriniz değiliz. Burası da kışla değil. Biz sizin burada emrettiğiniz insanlar değiliz. Meclis bitmiştir ve gitme hakkımızı kullanıyoruz” dedi. Bunun üzerine Sandıklı hakaretlerine devam ederek “Ben terörle mücadele ettim. Güneydoğu’da çatıştım. Azrail’le dans etmeyi bilirim” dedi. Elinde tespih sallayarak ve arkasındaki badigartlarla biz AK Partili Belediye Meclis Üyelerini tehdit eden bir tavırla konuştu. Evet belki Güneydoğu’da askerlik yapmış ve terörle mücadele etmiş olabilir. Ancak bunu gönüllü olarak değil devletimizin ona yüklediği bir görev olarak yapmıştır. Bunu layıkıyla yerine getirdiyse vatandaş olarak bizler kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak  dün için öyle bir söylem konuştu ki “Ben Azrail’le dans etmeyi de bilirim” dedi. Biz bu lafı her zaman söylediği için gelişi güzel yine her zamanki gibi söylediğini ümit ediyoruz. Öyle düşünüyoruz. Haşa yüce yaradanın gönderdiği Azrail a.s Yüce Rabbimin kendisine verdiği görevleri yerine getirir. Keşke bu söylemi kullanmamış olsaydı onun yerine “Orada teröristleri dans ettirdim” demiş olsaydı.”dedi.

 

Manav, “Bu söylemiyle ne demek istiyor?

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav ise bu arada söze girerek, “Bu söylemiyle ne demek istiyor? ‘Sizi de öldürürüm’ mü demek istiyor. Ben bu cümleden bu anlamı çıkarırım.”ifadelerine yer verdi.

 

Kurtkaya, “Biz Sayın Sandıklı’nın  ithamlarda bulunduğu kişileri açıklamasını istiyoruz”

Açıklamalarına kaldığı yerden devam eden Kurtkaya şöyle konuştu: “Biz oradan ayrılmak istedik. Çünkü bizim için muhatap alınacak bir kişi değildi. Ben ve Sanem Hanım oradan çekip giderken arkamızdan tekrardan koşturarak “Ben FETÖ ile mücadele ettim” dedi. FETÖ ile mücadele ettiyse biz ona da saygı duyarız. Gurur da duyarız. Ancak kendisi söylemlerine devam ederken birilerinin ‘Ben şehit olmak istiyoruz’ deyip bedelli askerlik yaptığını birilerinin çürük raporu aldığını da ifade ederek ithamlarda bulundu. biz Sayın Sandıklı’nın  ithamlarda bulunduğu kişileri açıklamasını istiyoruz.  Devletin en yüksek makamında görev yapıp emekli olacaksın, bildiklerin de varsa gidip belgeleriyle anlatacaksın. Çamur ar izi kalsın ya da laf olsun torba dolsun ile bu işler hiçbir zaman gitmez.”dedi.

 

Kurtkaya, “Dünkü olay biz tezgahtı”

Kurtkaya yaşanan olayın bir tezgah olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:  “Biz kendisini AK Partili Belediye Meclis Üyeleri olarak kınıyoruz.  Sen devletin en yüksek makamında onurlu, gururlu yüce Türk ordusunun bir subayı olarak  madem bu olaylar yaşanırken sesini çıkarmayacaksan, mücadele etmeyeceksen, savunmayacaksın gariban çocuğun hakkını korumayacaksan bunun vebalini de kendisine soruyoruz. Böyle yapmayacaksan o zaman senin soruları çalarak gariban çocuğun hakkını yiyen FETÖ’cülerden ne farkın var? Sayın Sandıklı hangi kepi takıyorsa o kepi kafasından çıkarıp önüne koymasını ve bunu düşünmesini istiyoruz. O ayrımı da kendisi yapsın. Dün yaşanan olaylar bundan ibarettir. Orada o zaman çok fazla gürültü patırtı ve sözlerimizi baskıyla susturmaya çalıştıkları için bu basın toplantısını yapma gereği hissettik. Dünkü olay biz tezgahtı. Biz sadece oyunun içerisinde çekilmek istendik. Olay biz o fotoğraf çekimini kabul etseydik de yine patlayacaktı.”dedi.

 

Kemik, “Şiddetle kınıyoruz”

Kurtkaya’nın ardından AK Partili Belediye Meclis Üyesi Cahit Kemik’te bir açıklama yaparak yaşanan olayı şiddetle kınadığını ifade etti. Kemik şöyle konuştu: “Belediye Meclisinde meydana gelen tatsız olaydan dolayı çok büyük üzüntü duydum. Şahsım adına gerçekten hala çok üzgünüm. Bu sorumluluğu asla ve asla grubumuz adına kabul etmiyoruz. Bizler kimseyi tehdit etmedik. Sayın Sandıklı denilen zatın özellikle bizi tehdit ettiniz cümlesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bizim üslubumuzda tehdit yoktur. Bizim partimizde hizmet anlayışı vardır. Biz Belediye Meclisinde hizmet için varız, bunu herkes bilir. Şahsıma ve grubuma yönelik tehditkâr, taciz kar sataşmaları şiddetle kınıyoruz.

 

Kemik, “Belediye Meclisi Sayın Sandıklı’nın askeri kışlası değildir”

Bizler Bartın halkının oylarıyla seçilmiş insanlarız. Bu görevde hizmet bilinci ilk önce gelir. Hele hele hükümetimizin yapmış olduğu icraatları acımasızca eleştiren bir MHP’li Meclis Üyesinin Bartın Belediye Meclisini kendi askeri kışlası olarak herhalde zannediyor. Bartın Belediye Meclisi Sayın Sandıklı’nın askeri kışlası değildir. Bizde onun emir erleri değiliz. Biz hizmet etmek için varız. Bizi seçen halk bizden hizmet bekliyor. Kavga ve bu tür şeylerle uğraşmak istemiyoruz. Biz taşın altına elimizi soktuk ve Bartın Belediyesi’ne her türlü desteği verdik. Dayanışma içerisindeydik fakat artık sabrımız gerçekten bu saatten sonra taştı. Sayın Sandıklı’nın da bu konuda haddini bilmesini istiyoruz.”dedi.

 

 

Taşdemir, “Kendisini esefle kınıyorum”

Bir diğer AK Partili Belediye Meclis Üyesi olan Sanem Çöme Taşdemir ise yaşananları şöyle değerlendirdi:  “Orada bir bayan Meclis Üyesi olarak çok ciddi sözlü saldırılara maruz kaldım. Bu da MHP’nin tarzı diye düşünüyorum.  Ellerde tespihlerle belediyede nara atar şekilde bir bayan Belediye Meclis Üyesine sözlü saldırıda bulunmak her halde siyasi tarz diye düşünüyorum. Biz oraya kişisel sorunlarımızı çözmek için gitmiyoruz. Biz halkın sorunlarını çözelim, ülkemizin çok ciddi sorunları var ve el ele olalım, birlikte çözüm bulalım, Bartın olarak ne yapabiliriz bunun için gidiyoruz. Ama gördük ki dün yaşanan olay bizim bu mücadelemizde yalnız olduğumuzu gösteriyor. Yani Bartın Belediyesi’nin tek sıkıntısı, tek siyaseti Belediye Meclisindeki AK Parti Grubuna nasıl sataşırım, ben buradan kendime nasıl başka türde bir olay çıkarırım, bütün siyasi amacı budur. Biz o tespihlere, naralara pabuç bırakmayız. Biz orada halkın iradesini temsil ediyoruz. Kendi kişisel mevzularımızı çözmüyoruz. Söz konusu sözlü saldırı bize değil halkın iradesine yapılmıştır. Ben Sayın diyorum hala kendisine Belediye Başkanına sözlü olarak uyarıda bulundum. Buna bu ortamda izin vermeyin dedim. Kendisi gayet rahat bir şekilde toplantının bittiğini, izin verebilirim şeklinde bedensel bir tabirde bulundu. Özellikle kendisini esefle kınıyorum. Kendisi belediye meclis üyesi Mehmet Sandıklı’nın bize bulunduğu sözlü saldırıda ki suçluluğu gibi en az kendisi de suçludur.” dedi.

 

Taşdemir, “Belediye Başkanlığı sıfatına hiçbir şekilde yakışmamıştır”

Sanem Çöme Taşdemir açıklamasına şöyle devam etti: “Biz ilk başta Belediye Meclis Toplantısına gittiğimizde MHP grubunun grand tuvalet meclise geldiklerini gördük. MHP’li arkadaşlarımıza bu ne şıklık hayırdır diye sorduk. Size telefon gelmedi mi? Fotoğraf çekimi için bugün kravatlı gelin denildi. Bize hiçbir şekilde böle bir telefon edilmedi. CHP grubunun da günlük kıyafetleriyle iştirak ettiklerini gördük.  Onlara da haber verilmemiş. Hatta Hüseyin Çetin’in ‘Bu bizim grup kararımız’ şeklinde bir söylemi oldu. Biz zannettik ki kendi kendilerine karar verdiler toplantıdan sonra fotoğraf çekilecekler. Toplantı bittikten sonra ‘hadi fotoğraf çektiriyoruz’ denildi. Diğer arkadaşlarım ve CHP’liler haber verilmediği için çıktılar. Ancak Belediye Başkanı ‘Siz nereye çıkıyorsunuz. Fotoğraf çektirilecek. Fotoğrafa girmeyen bir daha meclise gelmesin. Fotoğrafa girmeyeni fotoğraf çektirmek istemediler diye isim isim kitapçığa yazın’ şeklinde ithamlarda bulunmuştur. Bütün ortamı geren ve bunlara müsaade eden kendisidir. Belediye Başkanlığı sıfatına hiçbir şekilde yakışmamıştır. Burada bize değil halkın iradesine sözlü saldırı vardır. Bir daha Belediye Meclisine gelmeyin ne demektir? Biz korkak değiliz. Her zaman mücadeleci bir parti olduk.  Biz halkın iradesini temsil ediyoruz. Toplantıya katılıp katılmamızı Belediye Başkanı ya da Meclis Üyeleri karar veremez.”dedi.

 

Camcı, “Her iki ismi de kınıyorum”

Düzenlenen basın toplantısında son açıklama ise AK Partili Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı’dan geldi. İlker Camcı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sadece buradaki arkadaşlarımıza bu yapılmamıştır, aslında bizlere de yapılmamıştır. Bütün Bartın halkına yani milli iradenin kaynağı olan halkımızın iradesine yapılmıştır. Hepimiz seçilerek halkın iradesiyle geliyoruz. Bizler sadece bize oy verenlerin değil MHP’ye oy verenlerin de CHP’ye oy verenlerin de haklarını savunuyoruz. Onlar adına bütün Bartın halkı adına güzel şeylerin ortaya çıkmasını istiyoruz, doğrunun bulunmasını istiyoruz. Onun için fikrimizi beyan ediyoruz, oylamalara katılıyoruz, komisyonlarda görev alıyoruz ama maalesef başta arkadaşlarımız ve arkadaşlarımız şahsında bizlere daha da önemlisi halkımıza bir hakaret yapılmıştır bir Belediye Meclis Üyesi tarafından ve ne yazık ki kendisi de Belediye yönetimin de Belediye Başkan Vekili olarak bulunmaktadır ve Belediye Başkanı da maalesef bu olayda seyirci kalarak böyle bir mizansene ortak olmasından dolayı çok üzüldük. Her iki ismi de şiddetle ayrı ayrı kınıyoruz.

 

Camcı, “Hepimiz Bartın halkına hizmet için geldik”

Bizler hepimiz Bartın halkına hizmet için geldik. Nasıl Bartın’a bir çivi daha fazla çakılabilir onun derdindeyiz ve AK Parti adına da bizler Bartın Belediyesi’nde görev aldık. Böyle tartışmalar yerine Bartın’da daha nasıl hizmet edebiliriz bunun tartışmasını yapsaydık. Bizler de hükümetiz elimizden gelen her türlü desteği Bartın Belediyesi’ne vermek istiyoruz, veriyoruz da gerekli yatırımları da yapıyoruz. Ama bazı şeylerde mesela bizim yanan bir çöplüğümüz var. Bu çöplük Bartın Belediyesi sınırları içerisinde fakat Bartın Belediyesi bu konuya çözüm bulamadı Sayın Milletvekilimiz, hükümetimiz ve İl Başkanımızın önderliğinde Bakanlık’la konuşuldu gerekli yerlere temas yapıldı ve Bartın’a katı atık bertaraf tesisimizi kazandırmak için hizmet etmiş olduk. Yani AK Parti’nin yaptığı yatırımlar fersah fersah büyük yatırımlardır ve bunları Bartın halkı da görüyor. Bunları Belediye adına da yapsak daha iyi hizmetler çıksa ama maalesef bunları konuşacağımız yerde, sen bana bunu dedin şeklinde sert konuşmalarla biz nasıl bu birlik beraberliği sağlayacağız? Eğer bizler AK Parti Grubu olarak farklı düşünceler içerisinde olsaydık sizin önünüze bunun gibi konularla da gelebilirdik. Ama gelmedik. Demek ki hep yapıcı olmuşuz, Bartın’ın menfaatini ön planda tutmuşuz, seçildikten sonra siyasi kimliğimizle değil de Bartın’a hizmet adına görev yapmaya çalışmışız. Son günlerde su zammı çok konuşuluyordu. Bizler de ‘suya zam yapmayalım’ dedik ama kendileri bırak zam yapmamayı enflasyon oranının kat be kat üstünde zam yaptılar. Dolayısıyla her şey açık olarak sizlerin de gözü önünde cereyan ediyor. Ben de şahsım adına üzüldüğümü söylemek istiyorum. Bu bizlere değil Bartın halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Ben inşallah söylemlerini düzelteceklerini ve inşallah Bartın’a bu şekilde değil de hizmetler yönünde hep beraber ortak hareket edeceğimiz inancımı kaybetmek istemediğimi söylemek istiyorum.”dedi.

 

Toplantı yapılan konuşmaların ardından ise sona erdi. 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin