Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Beslenme Dostu Okullar Törenle Ödüllendirildi

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uyan 11 okula, “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” verildi. Sertifika takdim töreninde konuşan Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Sağlıklı nesliniz yoksa geleceğinizde yok demektir. Hocalarımız, ülkenin geleceğine katkı sağlayabilecek ve ülkenin gelişmesini sağlayabilecek tek insan sizlersiniz. Gerçekten istiyorsak güzel şeyler oluşturabiliriz. Sağlıklı nesli oluşturmak pekte zor değil. Hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, kötü alışkanlıklardan uzak durma ve fiziksel aktivite.”dedi.

Okunma: 5620

10.02.2017 17:57

Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uyan 11 okula “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” verildi.

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunan okullar belirlendi.

 

11 okul sertifika almaya hak kazandı

Gerçekleştirilen "Beslenme Dostu Okul Projesi"  kapsamında Bartın merkezde 9, ilçede 2 olmak üzere toplamda 11 okul “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazandı.

Bartın Ağdacı İlkokulu’nda düzenlenen "Beslenme Dostu Okul Projesi"  sertifika töreniyle, sertifikaları Beslenme Dostu seçilen okullara takdim edilirken törene Bartın Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yıldırım ve Veli Çelik, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Köstekçi, “Her okulun uygulaması gerekir”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ağdacı İlkokulu Müdürü Engin Köstekçi yaptığı konuşmasında sağlık unsurunun okullar için olan önemine değinerek şöyle konuştu: “Beslenme Dostu Okul Projesi aslında her eğitim kurumunun her zaman her ortamda hazırlaması gereken bir okul ortamının hayata geçmiş halidir. Bir eğitimden bahsettiğimizde bunu en iyi sağlık hizmeti, en iyi eğitim ortamı ve en iyi fiziksel imkanların sunulması diye ifade ettiğimizde beslenme kapsamında ki cevabı beslenme dostu okul projesidir. Bu anlamda bu projede bizlere destek olan öncelikle Sağlık İl Müdürümüze ve şube müdürümüz sayın Özkan hocama çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yıldırım, “Tebrik ediyorum”

Bartın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Yıldırım ise yaptığı konuşmasında ‘Temiz ve Sağlıklı Okul’ sloganıyla yürütülen beyaz bayrak projesine de değinerek şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullarımızı kutluyorum. Beslenme Dostu Okul olabilmek için öncelikle ‘Temiz ve Sağlıklı Okul’ ile yürütülen beyaz bayrak alınması gerekiyor. Bu beyaz bayrağın üzerinden çalışmalarınızda Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan obezite ile mücadele, dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığının kazanılması, fiziksel aktivite yeterliliğinin gençlerimize kazandırılması ve geleceğimizin umudu olan gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi. Bu amaçla göstermiş olduğunuz gayretli çalışmalardan dolayı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Desteklerinden dolayı Sağlık Müdürümüz ve müdürlük çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.”dedi.

 

“58 okulumuz beyaz bayrağa sahip”

Bartın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Yıldırım konuşmasında ayrıca Beyaz Bayrak projesinin önemine de değinerek konuşmasını şöyle tamamladı: “58 okulumuz beyaz bayrağa sahip. Bu seneki duyurumuza da 25 okulumuz başvurdu. Bu başvuruların yarısı dahi beyaz bayrak almaya hak kazandığında durumda ilimizde yüzde 50 civarında okulumuz beyaz bayrağa sahip olmuş olacak. Bu ilimiz için güzel bir oran tabi ki yeterli değil bu oranı önümüzdeki senelerde daha yukarılara çıkarmaya çalışacağız. Beslenme dostu okul çalışmasına geçtiğimiz yıl 15 okulumuz başvurmuş ve 11’i almaya hak kazanmıştı. Bu da başvuru sayısına göre güzel bir oran. Bu rakamları yüzde 50’lere çok kısa sürede çıkartacağımıza inanıyorum.”dedi.

 

Koç, hijyenin önemine dikkat çekti

Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ise konuşmasında hijyenin özellikle okullar için çok önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Öğretmenlik ve yöneticilik başlı başına özveri, fedakarlık gerektiren bir meslek. Bu özveri sizlerde var ki buraya kadar gelinmiş. Bu güzel çocuklar gençler sizlerin elinde bir hamur gibi şekillenerek bu ülkenin geleceğine ciddi anlamda katkı sağlayacaklar ve biz bu ülkeyi onlara emanet edeceğiz. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürütmekte olduğu beslenme dostu okul ve beyaz bayrak projesinin temelinde burası bir eğitim kurumu aslında öğretim kurumu değil. Dolayısıyla eğitilen konuların sağlığa ve çocukların geleceğine yansıması ve bir kültür oluşturmamız lazım. Topluma bir kültür oluşturmamız lazım. Burada çocukları eğitirken gelecek nesilleri eğitiyor onları hayata hazırlıyoruz. Bu yaşta başlarsak daha hızlı yol alacağız. Belki uzun sürecek ama önemli olan bir yerinden başlamaktı. Beyaz bayrak projesinden kastımız biliyorsunuz hijyen çok önemli. Hijyenle ilgili okulun yaşam koşullarıyla ilgili, su depolarından lavabolarına kadar bir yaşam kültürü ve aslında elimizi güçlendiriyor. Ben beyaz bayrak almak istiyorum dediğinizde varsa okul içindeki sorunları gidermiş olursunuz. Ağırlıklı olarak bu işi yapan hocalarımız var ama çevremizdeki insanları da bu konuda bilgilendirmenizi bekliyorum. Çevreye ışık olamıyorsanız aslında çokta başarılı sayılmazsınız. Çevrenizdeki okulları da bu konuda bilgilendirmenizi istiyoruz.”dedi.

 

“Sağlıklı nesliniz yoksa geleceğinizde yok demektir”

Müdür Dr. Koç konuşmasında ayrıca ülkenin geleceğinin yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gerekenleri öğretmenlerle de paylaşarak şöyle konuştu: “Beyaz bayraktan sonra Beslenme Dostu Okul projesi de çok önemli. Günümüzün en problemli hastalıklarından birisi artık obezite. Gelecek nesilleri bundan korumak zorundayız yoksa bu ülkenin bir bu kadar daha bütçesi olsa hastalıklarla baş edebilme şansınız yok. Gençlerde kötü alışkanlıklar varsa geleceğimiz kötü alışkanlıklarla yoğrulmuş olacak. Beslenmesi kötüyse obez ve hastalıklı çocuklar oluşacak ve gerçekten ülkenin geleceğine atılabilecek en büyük dinamit, en yıkıcı faaliyet bu olacaktır. Sağlıklı nesliniz yoksa geleceğinizde yok demektir. Hocalarımız çok değerli insanlar, ülkenin geleceğine katkı sağlayabilecek ve ülkenin gelişmesini sağlayabilecek tek insan sizlersiniz. Gerçekten istiyorsak güzel şeyler oluşturabiliriz. Sağlıklı nesli oluşturmak pekte zor değil. Hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, kötü alışkanlıklardan uzak durma ve fiziksel aktivite. Gençler hareket ettikleri için sağlıklıdırlar. Hareketlilik çok önemlidir. Sadece gençler için değil bizler içinde bu konular çok önemli. Bu konularda dikkatli edebilir ve özenli davranabilirsek başarılı da olabiliriz. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki tüm okullarımız beyaz bayrak alsın, beslenme dostu okul sertifikası alsın ve bunlarda devamlılık sağlansın. Hepinizin ellerine yüreklerine sağlık. Bundan sonra çok daha güzel çalışmalar yapabileceğimize de inanıyorum.”dedi.

 

11 okula sertifika takdim edildi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ise törene katılan protokol üyeleri tarafından sertifika almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikaları takdim edilerek tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Beslenme Dostu olan okullar ise şöyle; Ağdacı İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu, İnönü İlkokulu, Geriş İlkokulu, Terkehaliller İlkokulu, Şiremirçavuş İlkokulu, Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu, Ellibaş Ortaokulu, Amasra Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Amasra Kaleşah İlkokulu.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin