Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BİN KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDUNUN İMAR PLANI ONAYLANDI

Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde inşa edilecek olan 1000 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu arsasının imar planı onaylandı.

Okunma: 5138

19.05.2017 17:18

Facebook'ta Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde inşa edilecek olan 1000 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu arsasının imar planının Bakanlıkça onaylandığını belirterek, planın kesinleşmesinin ardından yurt ihalesine çıkılacağını açıkladı.

Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar kampüs alanının içerisinde mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve 49.362 metrekare yüzölçümlü arsanın imar planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını ve planın askıya çıkarıldığını belirterek, imar planının kesinleşmesinin ardından yurt ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın’a şu ana kadar 3 yurt 8 Blokta 2600 öğrenci kapasiteli yurt kazandırdıklarını belirterek, Kredi Yurtlar Kurumunun yatırım programında yer alan 1000 kişilik yeni öğrenci yurdu ile kapasitenin 3600’e çıkacağını, özel sektörün KYK’ya kiralama projesi olarak ta 2400 kişilik yurt yapımının onaylandığını önümüzdeki yıllarda kapasitenin 6000’ne çıkacağını sözlerine ifade etti.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin