Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Bomba Arama Köpekleri Alınıyor

Bartın İl Genel Meclisi Mart ayı mesaisi başladı. Meclis’in bu ayki mesaisinde ise 9 gündem maddesi görüşülecek. Meclis’in ilk toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan dünkü birleşimde gündemde bulunan Jandarma İl Komutanlığına 2 adet bomba arama köpeği alınması ile ilgili dosya görüşülerek karara bağlandı.

Okunma: 5396

01.03.2017 17:48

Facebook'ta Paylaş

Meclis, terörle mücadele kapsamında ‘2 Adet Bomba Arama Köpeği Alınması’ ile ilgili projeyi 2017 Mali Yılı Ek Çalışma Ve Yatırım Programına aldı.

Gündemin 1. Maddesi olan Yoklama ile başlayan Meclis Toplantısı’nda Gündemin ikinci maddesi olan “2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili komisyon Raporu” okunması ile devam etti. Görüşmeler sonunda, Patlayıcı madde kullanılarak yapılacak terör saldırılarının engellenmesi, patlayıcı maddelerin İlimiz üzerinden başka illere nakillerine mani olunması ve patlayıcı maddelerin bulunarak etkisiz hale getirilebilmesi konusunda alman tedbirlerin etkinliğinin artırılması amacıyla ‘2 Adet Bomba Arama Köpeği Alınması’ projesi meclis üyelerin tarafından kabul edilerek 2017 Mali Yılı Ek Çalışma Ve Yatırım Programına alındı. Bu kapsamda, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, toplantı miting alanları ve otogar gibi merkezlerde üstün yetenekli bomba detektör köpekleri eşliğinde şüpheli çanta, paket ve araç kontrollerine ağırlık verilecek. Bu sayede henüz hazırlık aşamasındaki hain planların eyleme geçilmeden bozulması, suç eşyalarının yakalanması ve şüpheli kişilerin adli birimlere teslimi sağlanacak.

 

Önemli bir tedbir alındı

Madde ile ilgili konuşan Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Konu geçen ay Meclisimize Encümen’den havale edilerek gelmişti. Meclisimize geldiğinde de ülkemizin geldiği durumda bu tür tedbirlere öncelik verildiği hepimizce aşikar. Toplumsal olayların engellenmesi yine diğer olayları önleyici tedbirler açısından bu konu önemliydi. Sonuç itibariyle her iki komisyon raporumuz alınması yönünde olumlu görüş verdi. Bu ülkemizde yaşanan son güvenlik tedbirlerine ilave ilimizde alınması gereken teçhizat türünde bir tedbirdir.”dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin