Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
“CAMİLERİMİZ MEDENİYET MERKEZİMİZDİR”

Bartın İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi. Yazıcıol yaptığı açıklamada, “Camilerimiz bizim medeniyet merkezimizdir.”diyerek medeniyetin camiler etrafına kurulduğunu belirtti.

Okunma: 4370

07.10.2017 12:55

Facebook'ta Paylaş

Bartın İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasını değerlendirdi.

Müftülük makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Müftü Vekili İhsan Yazıcıol basın mensuplarına hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler ve bu yılki tema olan cami, şehir ve medeniyet teması hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Bartın İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol, Personel Şube Müdürü Necmi Açıkgöz, Hac ve umra Şube Müdürü Mahmut Semiz ve basın mensupları katıldı.

“Bu sene Cami, Şehir ve Medeniyet konusunu işliyoruz”

İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol yaptığı açıklamada şu satırbaşlarına değindi: “Camiler ve Dİn Görevlileri Haftası münasebetiyle yapmış olduğumuz etkinliklerimiz devam ediyor. 1986 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler Haftası olarak kutladığı bu programı 2003 yılında Din Görevlilerini de ekleyerek Camiler ve Dİn Görevlileri Haftası olarak kutladı ve 2011 yılından itibaren de bu haftanın temalarını belirleneye başladı. Camilerimiz medeniyetin beşiğidir bildiğiniz gibi. Bir yıl önemine binaen cami ve kitap konusu bir senede işlendi. Yine gençlerimizin camiye gelemeleri açısından gençlik ve cami konusu işlendi. Yine çocuklarımızın camiye sevdirilmesi açısından cami ve çocuk konusu işlendi. Engellilerimizin camiye girmesi için merdivenler bozuldu engelli rampası yapıldı. Engellilik Allah’a ulaşmaya engel değildir. Ancak akıl hastalığı müstesnadır. Oda zaten beşeri ve ilahi kanunlardan muaftır. Ama hiç bir engel camiye ve Allaha ulaşmaya engel değildir diye engellileri işledik. Bu sene de cami, şehir ve medeniyet konusunu işliyoruz.

“Camilerimiz medeniyet merkezimizdir”

Osmanlı’dan itibaren hatta İslam tarihinde Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Mekke-i Mükerremeden Medine-i Münevvereye ilk geldiğinde yaptığı ilk iş kendisine ev bina veyahut yönetim merkezi inşası değil cami inşası idi. Yapılan ilk mescit Kuba Mescidir. Hemen Medine-i Münevvereye geldiğinde tahsis edilen araziye yapılan Ravza-i Mutahara, Peygamber Mescidi Mescidi Nebevi’de hemen arka tarafta bir Ashabu Suffa yapılmıştır ki bugünkü üniversite ayarındaki ilim merkezidir. Medeniyetler bugün Anadolumuzda da köylerimiz dahil cami çevresinde oluşmuştur. Osmanlıya baktığımız zaman camilerimizde kuş evleri vardır. Avrupalılar bize insan haklarını anlatamazlar. Ağaçlarımız 500 yıllık çınarlarımız vardır. Bize ağaç savgisini bitki sevgisini anlatamazlar. Biz medeniyetimiz dinimizden inancımızdan milli manevi değerlerimizden almışız. Bugün Bartın’ımızda gelen bütün misafir veya dışarıdan gelipte Bartın’da görev yapan Müftülerimiz din görevlilerimizin hepsi derlerki Bartın’ın köylerindeki camiler çok güzel hatta kapısındaki “Namaza Dinin Direğidir” yazan ışıklı levhalarını çok beğeniyoruz derler. Hatta üniversitemizde bile çok güzel bir cami yapılıyor. Camilerimiz bizim medeniyet merkezimizdir.

Yazıcıol gerçekleştirilen etkinlikleri sıraladı

Bu hafta dolayısıyla yine çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Mülki amirlerimize herkese gittik tebriklerimizi sunduk. Konferans verdik. Eski Diyanet İşleri Başkanlık Teftiş Kurulu Başkanımız ve Prof. Dr. İsmail Karagöz Hocamız geldi ve görevlilerimize bu konuda bir konferans verdi. Önceki günde iki bin iki yüz imamhatip gencini İmamhatip Lisesi Camiinde buluşturduk ve aşure etkinliği gerçekleştirerek aşure ikram ettik. O çocukların oradaki sevincini görmek lazımdı. Hastane ziyaretlerimiz oldu. Bütün camilerimizde hatimler indirildi mevlid programları oldu. Bu senede Muharrem Ayının onu olması sebebiyle aşure etkinlikleri ile beraber camiler haftamız denk geldiği için camiler haftamız çok neşeli bir şekilde gidiyor. Bütün her tarafa afişlerimiz asıldı halkımıza duyuruldu. Inşallah medeniyetimizi cami ile beraber Allahü teala kıyamete kadar baki kılsın. Selalarımız bizim hürriyetimizin işareti olarak 15 Temmuz’da herkesi uyandırdı. Elhamdülillah büyük bir badire atlatıldı. Hastanemizden aşevimize kadar su medeniyeti olarak İstanbul camilerimiz hala dimdik ayakta. Edirne’deki Selimiye Camimiz bizim tapumuzdur. Avrupalılar ne derse desinler İslamiyetin tapusu oraya dimdik ayakta çakılı vaziyette duruyor. Allah kıyamete kadar okunan ezanlarımızı dalgalanan al bayrağımız indirtmesin susturmasın vatanımızı düşman çizmeleri altında çiğnetmesin diyiyorum.”dedi. 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin