Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
CHP BARTIN TEŞKILATI BARTIN BASINIYLA BULUŞTU

CHP Bartın İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın’da görev yapan basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun da katıldığı programda Bartın ve ülke gündemi değerlendirildi. Programda konuşan Bankoğlu, “Siz değerli gazeteci dostlarımız için bugün önemli bir gün. Gönül isterdi ki bugünü neşeyle kutlayalım. Ama ne yazık ki 2020 Türkiye’sinde ve 18 yıllık AK Parti iktidarında gazetecilerimizin özgürlüğünden, demokrasiden bahsetmek bugünlerde biraz zor. Ne yazık ki demokrasi olmadan özgürlükler olmadan hukuk da işlemiyor. Hukuk işlemeyince ekonomide iyiye gitmiyor. Hukuğun olmadığı bir Türkiye ile bugün karşı karşıyayız. 2020 Türkiye’sinden en büyük dileğimiz hak hukuk ve adalet olmalı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak adalet arayışımızı devam ettiriyoruz. 2020 yılında ülkemize adaletin gelmesini umuyoruz. Ben hepinizin Gazeteciler Günü’nü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında özgürce kutlamayı temenni ediyorum.”dedi.

Okunma: 4545

18.01.2020 13:27

Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Medcezir Kafe&Restaurant’ta düzenlenen programa CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu,  CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, teşkilat üyeleri ve çok sayıda  basın mensubu katıldı.

Programda konuşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ayrıca basın mensuplarının sorunlarını da dinleyen Bankoğlu basın mensuplarının her zaman yanlarında olduklarını ve bundan sonrada her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ise yaptığı konuşmada basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek başarılar diledi. Karakaş açıklamasında ayrıca basın mensuplarının önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan CHP Bartın Olağan İl Kongresinde aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Aday değilim dediğim sürece kadar adayım. Daha vaktimiz var. Herkes adaylığını açıklayabilir. 30 yılı aşkın bir süredir siyaset yapıyoruz. Aday olup seçilemezsek bile partide siyasete devam ederiz.”dedi.

Bankoğlu, “Gönül isterdi ki bugünü neşeyle kutlayalım”

Düzenlenen programda ik olarak konuşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu konuşmasında şu satırbaşlarına değindi, “2020 yılının ilk günlerindeyiz. Umarım ailenizle beraber sağlık bir yıl olur. Öncelikle ülkemize şans getirmesini, barış, huzur getirmesini diliyoruz. Siz değerli gazeteci dostlarımız için bugün önemli bir gün. Gönül isterdi ki bugünü neşeyle kutlayalım. Ama ne yazık ki 2020 Türkiye’sinde ve 18 yıllık AK Parti iktidarında gazetecilerimizin özgürlüğünden, demokrasiden bahsetmek bugünlerde biraz zor. Ne yazık ki demokrasi olmadan özgürlükler olmadan hukuk da işlemiyor. Hukuk işlemeyince ekonomide iyiye gitmiyor. Hukuğun olmadığı bir Türkiye ile bugün karşı karşıyayız. 2020 Türkiye’sinden en büyük dileğimiz hak hukuk ve adalet olmalı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak adalet arayışımızı devam ettiriyoruz. 2020 yılında ülkemize adaletin gelmesini umuyoruz. Güzel günler yakın ama şu anda ülkemiz ekonomik açıdan zor günler geçiriyor. İşsizlik büyük bir problem. Evlerde tencereler boş mutfakta yangın var. Ama ne yazık ki iktidarın ekonomi politikaları bu sorunlara somut çözümler üretebilir nitelikte değil. Bir yandan dış politikadaki gelişmeler, iç siyasetteki bu kötü gidişatı engellemek adına belkide Kanal İstanbul gibi dış politikadaki gelişmelerdeki bu hareketleri ekonomik siyasetin önüne geçmesi açısından yapıldığını düşünüyoruz. Ben hepinizin Gazeteciler Günü’nü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında özgürce kutlamayı temenni ediyorum. Basın özgürlüğü bizim için çok önemli. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün gazeteciler görevlerini layııyla yapabilmeli. Çünkü gerçekten basın özgür olmazsa demokrasi de zayıflamış demektir. Gerçekten basın ne kadar özgür, ne kadar özgür şekilde dilediği şekilde haberleri yapabiliyor. Çünkü sizlerin görevi haberleri özgürce yapmak vatandaş ise bunları okuyarak bunları kendi ahlakı ve kendi görüşüne göre değerlendirerek bunu tahlil etmek durumunda. Sizler iktidara yakın olmadan havuz medyası olmadan yaptığınız haberlerde ne kadar özgürsünüz bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.”dedi.

Bulut, “Basın zor da olsa mücadelesine devam etmektedir”

Bartın Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hacı Bulut ise yaptığı konuşmada Bankoğlu ve CHP teşkilatına düzenledikleri program için teşekkür ederek şunları söyledi, “Biraz öncede sayın Vekilimizin ifade ettiği gibi ülkemizin koşulları belli. Hem ekonomik koşullar hem de basın açısından demokratik ortam, iklim maalesef giderek bozuluyor. Ama bir umut olmak açısından şunu da ifade etmek lazım. Ülkemiz her zaman zor dönemlerden geçmiştir.  Şu veya bu sebeple çok sıkıntılı günleri olmuştur. Ama basın iyi de olsa zor da olsa mücadelesine devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda tekrar hem demokratik açıdan hem ekonomik açıdan daha güvenli daha başarılı bir basın oluşturmak için müdaceleye devam edeceğiz.”dedi.

Karakaş, “İşsiz gazetecileri düşünüyoruz”

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bartın’daki gazeteci arkadaşlarımızın nasıl güç koşullar altında çalıştığını hepimiz biliyoruz. Örgütlerimiz adına bugün bizlere vakit ayırdığınız için sizlere bende teşekkür ediyorum. Vekilimin de bahsettiği gibi ülkemiz gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Ülkedeki ekonomik sıkıntının görünmemesi açısından iktidarın havuz medyası aracılığıyla yaptığı yayınları da görüyoruz. Tam asgari ücretin açıklandığı gün yerli otomobil piyasaya sürüldü ve asgari ücret hiç konuşulmadı. Aslında hepimizin geçim sıkıntısı herkesin göz ardı ettiği bir noktadayız. İşverenlerde, çalışanlarda aynı durumda. Ülkemiz iç ve dış siyaset konusuna da güç bir dönemden geçiyor. Böyle bir ortamda “Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” derken işsiz olan gazetecileri de düşünüyoruz. Çünkü birçok insan işsiz. Genç işsizlik had safhada. Üniversite mezunlarının iş bulamadığı bir ülkedeyiz. Aslında bunlara dikkat çekmek gerekiyor. Tabi bütün bu koşullar altında yine de ben sizlerin Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Önümüzdeki yılın ailemize, devletimize ve ülkemize barış ve huzur getirmesini diliyorum. Hukukun ve adaletin en üst seviyede tutulduğu bir Türkiye’de yaşamayı umut ederek sizlere yeniden teşekkür ediyorum.”dedi.

“Aday değilim dediğim sürece kadar adayım”

Karakaş konuşmasında ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtlarken önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan il kongresinde aday olup olmadığının henüz belli olmadığını ama aday değilim dediği sürece kadar aday olduğunu ifade etti. Karakaş açıklamasında ayrıca 30 yılı aşkın bir süredir siyasetin içinde olduğunu bu kapsamda  kongrede aday olduğu takdirde seçimi kaybetse bile parti içinde bir partili olarak çalışmaya her zaman devam edeceğini vurguladı.

Çomak, “Parti içi meseleler parti içinde konuşulur”

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ise yaptığı açıklamada kongre sürecinde yaşanan tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak parti içi meselelerin basında ya da sosyal medyada değil parti için tartışılması gerektiğini ifade ederek konuyla ilgili yapılan açıklamaların tahlisiz olduğunu dile getirdi. Çomak açıklamasında ayrıca parti içinde demokrasinin her zaman işlediğini bundan sonrada işlemeye devam edeceğini ifade etti.

Düzenlenen kahvaltı programı daha sonra çay sohbeti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin