Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
‘DAHA YEŞİL BİR KAMPÜS’ İÇİN FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

Bartın Üniversitesi’nde daha yeşil bir kampüs hedefi kapsamında, Kutlubey Kampüsünde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Yerleşkede yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ormanlık alan miktarı 155 bin metrekareye ulaştı.

Okunma: 4174

06.04.2018 19:07

Facebook'ta Paylaş

Bartın Üniversitesi’nde daha yeşil bir kampüs hedefi kapsamında, Kutlubey Kampüsünde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsündeki fidan dikim etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Bartın Valisi Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un eşi Hatice Uzun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’ın eşi Arzu Vural, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülsüm Karakaş, derneğin yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kampüste inşasında sona gelinen Kütüphane binası arkasındaki peyzaj alanında gerçekleştirilen etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlikte dikilen her fidana katılımcıların isminin yazdığı künye de takıldı. 

Fidanlar Bartın Üniversitesi ile birlikte büyüyecek

Bartın Üniversitesinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü içerisinde 2 orman alanı bulunuyor. Yerleşkede yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ormanlık alan miktarı 155 bin metrekareye ulaşmış durumda.

Ayrıca kampüste; Himalaya Sediri, Mavi Ladin, Japon Kadife Çamı, Mavi Selvi, Doğula Dini, Sarkık Süs Kirazı, Süs Elması, Süs Eriği, Oya Ağacı, Gümüşi Ihlamur gibi çok sayıda ağaç türü bulunuyor.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin