Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
“EMEKÇİ HALKIMIZIN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLUYORUM”

CHP Bartın İl Başkanı Cemal Selim Karakaş 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm Bartın halkının bayramını kutladı. Karakaş açıklamasında Koronavirüs salgını dolayısıyla işçilerin çektiği sıkıntı ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Okunma: 4654

01.05.2020 10:36

Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın İl Başkanı Cemal Selim Karakaş 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,   “Tüm dünya emekçilerinin birlik ve dayanışma gününü, Coronavirus nedeni ile alanlarda değil, evlerimizde kutlayacağız. Coronavirusa karşı hastalarını yaşatmak için kendi yaşamlarını riske atan sağlıkçı dostlarımızla, sosyal medya paylaşımları ile dayanışma içinde olacağız. Virüsle mücadele ederken yitirdiğimiz sağlık emekçilerini  bir kez daha minnetle anacağız.

            Coronavirus nedeni ile sokağa çıkma yasakları da olmak üzere bir dizi önlem alınmasına rağmen, çocuk işçiler de dahil olmak üzere, binlerce işçi çok da uygun olmayan koşullarda, 12 saate varan sürelerle şantiyelerde maden ocaklarında çalıştırılıyorlar. Hastalıkla mücadele edebilmek için bilim insanlarının ’’iyi dinlenin, iyi beslenin’’ çağrılarına  rağmen işçilerin dinlenme zamanlarının olmadığı, açlık sınırının altında ücretle çalışan emekçilerin bırakın sağlıklı beslenmelerini, evlerine ekmek getirmekte bile zorlandıkları görmezden gelinmektedir. Acil ihtiyaçlar için üretim yapılan sağlık, gıda, temizlik ve bu gibi  işkolları dışındaki tüm işçilere ücretli izin verilmelidir. Çarklar dönsün diye işçiler ölüme terk edilmemelidir. Virüs öncesinde de yüksek enflasyon ,yüksek işsizlik ve bütçe açığı nedeni ile iyi yönetilemeyen ülke ekonomisindeki kriz ,daha da derinleşmiştir. Krizi fırsat bilen işverenlerin kitlesel olarak işçi çıkartmaları ve  kapanan işyerleri nedeni ile çalışanlar, işlerini kaybetmiş  işsizler ordusuna katılmışlardır.

             Coranavirus, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koruyucu sağlık hizmetlerinin ve sosyal devlet olmanın önemini, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik alanlarında yapılan özelleştirmelerin ne kadar yanlış ve hatalı  olduğunu gösterdi. Coronavirus’le birlikte özelleştirilen yada kapatılan fabrikaların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Şeker fabrikalarının en önemli çıktısı olan etil alkol, korona ile mücadele de dezenfektan ve kolonya ihtiyacı Türkşeker in bünyesindeki Eskişehir ve Amasya şeker fabrikalarında üretilmese idi, dezenfekte konusunda çok ciddi sorunlar yaşanacaktı. Çok zor şartlarda Cumhuriyet hükümetleri  tarafından kurulan fabrikaların, bu hükümet tarafından arsa fiyatlarının bile çok çok altında satılmasının bedelini, o fabrikalarda çalışan işçiler ve üretimden hızla uzaklaşan ülke ekonomisi ödemiştir. Kalkınmanın önünün açılabilmesi için, serbest piyasa ekonomisi terk edilmeli,  devlet ekonomiden elini çekmemelidir.

18 yıllık Ak Parti iktidarının yönetiminde, yıllardır emeğin ürettiği tüm değerler yandaşlara peşkeş çekildi. İşsizlik olağan yoksulluk kader haline getirildi. Tüm kamusal alanlar sermayenin  hizmetine bırakıldı. Kentler ve doğa yağma ve talana bırakıldı.

Ucuz istihdam nedeni ile çocuk ve kadın emeğinin tercihinin önü açıldı.

Yeterli iş güvenliği önlemlerinin alınmaması ve  ucuz işçilik nedeni ile  işçi cinayetleri arttı.

İş güvencesiz çalıştırmalar arttı.

Anti demokratik uygulamalar artmış, eleştiri ve haber alma hakkı engellenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin yanındadır.

           Emek en yüce değerdir, emek kutsaldır, emek alın teridir. Emeğe ve alın terine sahip çıkacağız.  AK Parti Genel Başkanının, sağlık emekçilerine, güvenlik güçlerine, öğretmenlere, din görevlilerine seçim meydanlarında defalarca söz verdiği ek göstergenin 3600’a çıkarılması ile ilgili sözünün de takipçisi olacağız.

           1 Mayıs demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. 1 Mayıs dayanışma ve mücadele günüdür. Bugüne kadar bu mücadele uğruna canlarını ve özgürlüğünü feda edenleri  bir kez daha saygı ile anıyorum.

           Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bundan sonrada emekçilerin, işsizlerin, esnafın, emeklilerin ve  tüm yoksul halk kesimlerinin sesi olmaya devam edeceğiz.  Biz bu ülkeye toplumsal barışı da getireceğiz.

             Hep birlikte barış içinde yaşayacağımız, çocuklarımızın aç yatağa girmediği, emekçilerin insanca yaşayacağı bir ücretle, insan onuruna yaraşır koşullarda çalıştığı, çocuklarımızın gelecek endişesi duymadığı, yoksulluğun sona erdiği bir Türkiye’yi yaratma umudu ile, üreten, çalışan, emekçi halkımızın  1 Mayıs İşçi   bayramlarını kutluyorum.”

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin