Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
“GEÇİCİ OLARAK FON VE VERGİLER KALDIRILMALI”

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan elektrik ve doğalgaz faturalarında son zamanlarda yaşanan artışlara değinerek faturalarda indirime gidilmesini istedi.

Okunma: 4216

06.05.2020 17:06

Facebook'ta Paylaş

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan yaptığı açıklamada bu kapsamda geçici fon ve vergilerin kaldırılmasını isterken şunları söyledi, “Faturaları almamazlık yapmıyorsunuz elektrik kesintilerine de başladınız en azından alınan vergilerde indirim yapılsın.
Koronavirüs nedeniyle evde kalmakla birlikte giderler artmaya başladı. Enerji fonu, TRT payı ve Elektrik tüketim vergilerinde indirime gidilmeli. En önemlisi konut ve sanayide uygulanan fiyatların üzerinde bir tarife ile esnaf faturalarını ödemektedir. Özellikle son dönemde gelen elektrik ve doğal gaz faturaları aile bütçelerini oldukça sarsmaya başladı.

Bu dönemde elektrik, doğal gaz faturalarında geçici olarak indirime gidilmeli. Genelge ile ve iş yapamadığı için bu dönemde iş yeri kapanan esnaf iş yerinin kirasını ödeyemezken, işten çıkarılan işsiz on binlerce insan geçim derdindeyken son gelen faturalar insanlarımızı kara kara düşündürüyor. Yaklaşık 45-50 gündür işten çıkan işçi ve iş yeri kapalı olan esnaf ve sanatkarlar bu fatura bedellerini nasıl ödeyecek? Bu sorunun kısa sürede ortadan kalkması için enerji fonu, TRT payı ve Elektrik tüketim vergileri geçici olarak kaldırılmalı. En önemlisi konut ve sanayide uygulanan fiyatların üzerinde esnafımıza elektrik tarifesi uygulanmakta. Yüksek tarifeden ödeme yapan esnafın faturalarında indirime gidilerek esnafımıza ve işsizlere bu zor dönemde yardımcı olunması herkesi mutlu edecektir.”

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin