Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
GÖĞÜS YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YENİ YERİNDE

Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Okunma: 4313

07.10.2017 12:49

Facebook'ta Paylaş

Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi yeni yerinde 9 yataklı olarak hizmet vermeye başladı.

 

 

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada daha öne 6 yatakla hizmet veren Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi yeni yerinde yata sayısı 9’a çıkarılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ünitemizde, 6 yataklı olarak göğüs hastalıkları kliniklerinin birinci katında hizmet verilirken, Devlet Hastanesi poliklinik binası giriş  katında yer alan, daha önce görüntüleme merkezi  olarak kullanılan 150 metrekarelik alan,  gerekli planlama ve çalışmalar yapılarak 2. Basamak Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi haline getirildi.   

İçinde personel dinlenme odası, depo, personel giyinme odası, personel tuvaletinin de  bulunduğu, 9 yataklı göğüs  yoğun bakım ünitemiz  Yaklaşık  400 bin TL ye mal olmuştur. Tıbbi cihaz donanımı yenilenen yeni ünitemizde hem çalışanlarımız hem de hastalarımız için rahat ve konforlu bir ortam oluşturulmuştur. Merkezimizde 1 uzman hekim, 10 hemşire ile 6 hasta bakım ve temizlik personeli ve 1 bilgi işlem personeli ile  ile hizmet sunulmaktadır.

Yatak sayısı 71’e çıktı

2012 yılında 27 olan  yoğun bakım  yatak sayısı son revizyon ile yüzde  163 den daha fazla artırılmış ve  yenilenen Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi  ile toplam Yoğun Bakım yatak sayımız  71'e çıkmıştır. Bunun yanında Göğüs yoğun Bakım Ünitesinden boşalan alan ise değerlendirilerek yeni bir Kemoterapi Ünitesi açılması planlanmaktadır.”denildi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin