Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Günay Ve Muhtarlar Meclis Başkanı Dursun’u Ağırladı

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Aldatmaz ve Recep Regaip Bayraktar ile birlikte Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay ve muhtarları ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette referandum konuşuldu.

Okunma: 5223

01.03.2017 10:35

Facebook'ta Paylaş

Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay ve muhtarlar

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Aldatmaz ve Recep Regaip Bayraktar’ı ağırladı.

Referandum sürecinin konuşulduğu ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 3 Mart Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Bartın’a geleceğini ifade ederek Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan mitinge bütün muhtarları ve halkı davet etti.

 

Dursun, “Meydanı hınca hınç dolduralım”

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun muhtarlara yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımızın ilimize gelmesi önemli. Bu nedenle Cumhuriyet Meydanı coşkulu olmalı. Büyük bir coşkuyla Sayın Başbakanımızı karşılayalım. Hep birlikte meydanı hınca hınç dolduralım. Destek vereceğinize canı gönülden inanıyorum. Buraya geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması bir seçim değildir. Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp, ülkemizin geleceği için doğru kararı verelim. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin düşmanları hep birlikte gördük. Düşmanımız bir tane değil. Terör örgütleri var. Uluslararası güçler var. Dünya devletleri var. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye önemli bir yol ayrımına geldi. Bugün anayasa değişikliğini görüşüyorsak, bu 15 Temmuz’un cevabıdır. Türkiye’de hakikatten darbe girişiminde terör örgütlerinin yolu açılmaya çalışıldı. Uluslararası güçlerin önü açılmaya çalışıldı. Ancak milletimiz buna engel oldu.

 

“ Bu mutabakat önemli”

Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi mutabakat sağlayarak, önemli iş başardılar. Bu mutabakat önemli. Çünkü tabana döndüğümüzde toplumsal karşılığı var. AK Parti’nin yüzde 50 ve MHP’nin yüzde 13 oy potansiyeli var. Yüzde 65’e yakın destek almış siyasi organizasyon var. Bu mutabakatla milletin önüne gidiliyor.

 

“En büyük eksiğimiz sık yaşadığımız hükümet değişimleri”

Cumhurbaşkanlığı Sitemi, Parlamenter Sistemin kriz üreten noktalarını yok edecek. Rejimde sıkıntı yok. Türkiye’de 93 yıldır parlamenter sistem hizmet üretmeye çalışıyor. Bu sistemdeki en büyük eksiğimiz sık yaşadığımız hükümet değişimleridir. 65.hükümet dönemindeyiz. Zaman zaman tek başına iktidar çıkarılamamış. Koalisyonlar anlaşamamış. Bu sıkıntılar yaşanmış. Cumhuriyet tarihine kadar dönüp baktığımızda bu parlamenter sistemde ısrar etmenin bir anlamı olmadığını göreceğiz.”dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret daha sonra çay sohbeti şeklinde devam ederek sona erdi. 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin