Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
GÜNÜBİRLİK KİRALIK EVLER VE KİRALIK ARAÇ FİRMALARINA DENETLEME

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bartın’da günübirlik kiralık evler ve kiralık araç firmalarına göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında denetleme gerçekleştirildi. Yapılan denetlemelerde 5 araca toplamda 898 TL. İdari para cezası, 9 konaklama yerine KBS sistemine giriş yapmadıkları için 1774 Sayılı kimlik bildirme kanununa muhalefet suçundan 66 bin 168 TL para cezası, 2 araç kiralama firmasına şahıslara yapılan sözleşmeleri KABİS sistemine kaydetmemekten toplam 15.524TL para cezası uygulanırken araması olan 3 şahıs yakalandı.

Okunma: 4724

31.07.2019 17:39

Facebook'ta Paylaş

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bartın’da günübirlik kiralık evler ve kiralık araç firmalarına göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında denetleme gerçekleştirildi.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetleme ve uygulamalarla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“İlimizde özellikle terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyet yürütebilecekleri göz önünde bulundurularak, terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi, yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele noktasında günübirlik kiralık evler ve kiralık araç firmalarının 1774 sayılı kimlik bildirme kanunu ile ilgili maddeleri doğrultusunda denetlenmesi kayıt altına alınması; ayrıca ulusal güvenliğimizin sağlanması bakımından özellikle sosyal ve ekonomik düzeni olumsuz yönde etkileyen yasadışı göçmen kaçakçılığı ile mücadele edilmesi Bartın İl Emniyet Müdürlüğümüzce çok büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda; Bartın Asayiş Şube Müdürlüğümüzce günübirlik kiralanan evler, kiralık araç firmaları ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; İlimiz merkezi ve ilçelerinde;    988 şahıs sorgulanmış, 35 günübirlik ev kontrol edilmiş, 6 otel kontrol edilmiş,  33 pansiyon edilmiş,  11 park, bahçe kontrol edilmiş, 12 umuma açık yer kontrol edilmiş,  15 kiralık otomobil firması kontrol edilmiş, 118 araç kontrol edilmiş, 5 araca toplamda 898 TL idari para cezası uygulanmıştır. 9 konaklama yerine KBS sistemine giriş yapmadıkları için 1774 Sayılı kimlik bildirme kanununa muhalefet suçundan 66 bin 168TL para cezası uygulanmış,  2  araç kiralama firmasına şahıslara yapılan sözleşmeleri KABİS sistemine kaydetmemekten toplam 15.524TL para cezası uygulanmış, 3 aranan şahıs yakalanmıştır.”

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin