Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
İL GENEL MECLİSİ’NİN HAZİRAN GÜNDEMİ KESİN HESAP

Bartın İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarına başladı. Meclis, Haziran ayı gündeminde en önemli gündem maddelerinden biri olan 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabını görüşerek karara bağlayacak.

Okunma: 2938

02.06.2021 12:26

Facebook'ta Paylaş

5 gün sürecek olan Haziran ayı İl Genel Meclisi toplantılarının birinci birleşimi  İl Genel Meclisi Üyelerinin eksiksiz katılımı ile İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.

6 gündem maddesiyle başlayan ve yeni gündem maddelerinin de ilerleyen birleşimlerde ilave edilmesiyle birlikte Haziran ayı toplantıları öncesi konuşma yapan Başkan Dursun, Meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis üyeleri olmak üzere yine tüm daire müdürlerine teşekkür ederek meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden Bartın’a hayırlı olmasını diledi.

Bütçe fazla verdi

Meclis Başkanı Dursun konuşmasında 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisinin geçmiş aylarda olduğu gibi yine Haziran ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacaklarını söyleyerek Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden gündemlerle çalıştıklarını aynı hassasiyetin Haziran ayı gündemine de yansıdığını belirtti. Dursun Haziran ayının en önemli gündem maddelerinden birisi olan 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının mecliste yapılacak görüşmeleriyle karara bağlanacağını söyleyerek 2020 Mali Yılı Kesin Hesabının öz kaynak gelir gerçekleşmesinin 54.846.787,27 TL, dış kaynak gelir gerçekleşmesinin 54.746.071,49 TL olmak üzere toplamda 109.592.858,76 TL, gelir gerçekleşmesinin olduğunu  gider gerçekleşme tablosunun ise öz kaynakta 54.131.201,05 TL, dış  kaynakta 54.455.885,63 TL olmak üzere toplamda 108.587.086,68 TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Gerçekleşen tablonun gelirler açısından meclisin 2020 yılı bütçe tahmininin doğrulandığını belirten Dursun meclisce bütçe döneminde 55 milyon olarak öngörülen tahmini gelir bütçesinin yıl sonu geldiğinde gelir gerçekleşmesi açısından denk gelmiş olmasının İl Genel Meclisinin bu konudaki isabetli karar vermiş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Dursun açıklamasının devamında kesin hesapların bir başka önemli tarafının da gider ve proje gerçekleşmesi olduğunu söyleyerek, burada meclis de onaylanan çalışma ve yatırım programının gerçekleşme oranlarının da kabul edilebilir seviyelerde olduğunu belirtti.  Oluşan bu tabloda 2 taraflı bir başarının söz konusu olduğunu, bu konuda gelir gerçekleşmesindeki doğru öngörüsüyle İl Genel Meclisi olurken yine projelerin gerçekleştirilme oranlarının yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda da Özel İdare’nin de hakkının teslim edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Kırsal alanda yapılaşma talebi arttı”

Ardından  Haziran ayı toplantı döneminde imar konularında karara bağlanması gereken dosyaların da yer aldığını sözlerine ekleyen Dursun, son dönemde pandemi döneminden kaynaklı şehirlerde sıkıntı yaşayan vatandaşların Özel İdare’nin imar açısından sorumlu olduğu kırsal alanda yapılaşma talebinin arttığını, bu artışın çoğunlukla villa türü yapılaşmaya dönük talep olmakla birlikte il dışında yaşayan gurbetçiler ile geçmiş dönemlerde kırsaldan kente yerleşen vatandaşların oluşturduğu talepler olduğunu açıkladı. Bu taleplerin de kendilerini sevindirdiğini ancak bir başka yönüyle de meclise önemli bir sorumluluk yüklediğini belirterek bu kapsamda köylerde yoğunlaşacak yapılaşmanın doğru bir şekilde planlanması gerektiğini o nedenle meclise gelen imar planlarını son derece önemsediklerini ve köylerde yeni taleplerle oluşacak olan yapılaşmayı da  planlı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Başkan Dursun ayrıca gündemde yer alan Proje Değişikliği ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun Meclis Başkanlığına ulaştığını, raporun okunmasının ardından mecliste yapılan değerlendirme sonucunda komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandığını açıkladı. 

Devamında Haziran ayı toplantı döneminde İl Genel Meclisi tarafından alınacak olan tüm kararların Bartın’a hayırlı olmasını diledi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin