Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
“KAÇAĞA KARŞI OMUZ OMUZA DURMALIYIZ”

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan bakkal esnafının zor zamanlar geçirmiş olduğu bu günlerde bakkalın en büyük gelirlerinden olan sigaranın 'kara kutu 'ya girmesinin bakkal esnafının sonu olacağını belirterek ayrıca uygulamanın sigara kaçakçılığını arttıracağını ifade etti. Özkan uygulamanın ülke ekonomisine ciddi zararlar getireceğini de vurguladı.

Okunma: 3971

16.11.2018 13:26

Facebook'ta Paylaş

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen Kara Paket düzenlemesinin vatandaşı gayri meşru ürünlere yönlendireceğini, bunun da kaçakçılık sorununu artıracağını ifade etti.

Özkan açıklamasında ayrıca siyasi parti ve sağlıkla ilgili komisyonlara konuyla ilgili dilekçe gönderdiklerini de ifade etti.

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına konunun detayları hakkında bilgi verdi.

Özkan açıklamasında şöyle konuştu: “Bakkal esnafının zor zamanlar geçirmiş olduğu bu süreçte bakkalın en büyük gelirlerinden olan sigaranın 'kara kutu 'ya girmesi bakkal esnafın sonu olacaktır ve sigara kaçakçılığını arttıracaktır.

Ülke ekonomisine ciddi zararlar verecektir. Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen Kara Paket düzenlemesinin vatandaşı gayri meşru ürünlere yönlendireceğini, bu da kaçakçılık sorununu artıracağından bizleri tedirgin etmektedir.

Meclis Genel Kurulu'na sevk edilen tasarıda yer alan kara paket uygulamasının başta esnaf olmak üzere ülkede yaşayan her bir vatandaşı olumsuz yönde etkileyeceğini, tek tip paket nedeniyle kaçak ürünlere olan talebin artacağını düşünüyoruz.

Türkiye yıllardır kaçağa karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Sigara kaçakçılığının terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz. Devlet bu kaynağı kurutmak için özellikle son dönemde kararlı bir mücadele yürüttü ve ülke genelinde kaçak oranları yüzde 8'lere geriledi. Biz esnaf olarak bu gelişmeden çok memnunuz. Hem kendi adımıza ve elbette en çok da ülkemiz adına.

Ancak hâlihazırda Sağlık Komisyonu'ndan geçen kara paket uygulaması, sevincimizi kursağımızda bırakmaya aday biz düzenleme. O nedenle bu düzenlemeden vazgeçilmesini istiyoruz. Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı olarak kaçağa karşı omuz omuza bir mücadele vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Çok değerli hükümet yetkililerimizin konuyu bu yönüyle de değerlendirmesini istiyoruz.”dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin