Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KAPALI PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI

“Kumluca kısır çekişmelerle zaman kaybetti, bizim zamanımız yok” Kumluca Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Yeri’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, borç içerisinde olan bir belediye aldıklarını ifade ederek buna rağmen hızla borçları ödemeye başladıklarını ve beldede de yatırımlara da hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Okunma: 5175

12.05.2017 17:05

Facebook'ta Paylaş

Kumluca Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Kumluca belde merkezinde inşaa edilecek olan kapalı pazar yeri için düzenlenen temel atma törenine Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can gerçekleştirdi. Başkan Can yaptığı konuşmada borç içinde bir beklediye aldığını ifade etti. Başkan Can açıklamasında borçları öderken ayrıca yatırım ve çalışmalarada devam ettiklerini ifade etti.

 

Can, “Devraldığımız zaman belediyenin ekonomik durumu ortadaydı”

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok hizmeti sizlerin desteği ile başarıyla yerine getirdik. Bazıları proje, bazıları yol, bazıları asfalt ve içme suyu şeklindeydi. O hizmetlerin en önemlilerinden biri kapalı pazaryeri projemizdi. Belediyemiz imkanları ile kapalı pazaryerini inşa edebilecek hale geldik. Biliyorsunuz biz belediyeyi devraldığımız zaman belediyenin ekonomik durumu ortadaydı. Kapalı pazaryerimiz 2 bin 500 m2 kapalı alanı kapsayacak şekilde olacak. Dışarıda hiçbir pazarcı esnafımız kalmayacak. Yaklaşık maliyeti 750 bin TL. 200 bin TL’si temel inşaatına harcanacak. İnşaat tamamlandıktan sonra bu rakamı belediye bütçesinden ödeyeceğiz. Yaklaşık 500 bin TL üzeri olan çatı inşaatı da İller Bankası desteği ile yapılacak. Kurban Bayramından önce 30 Ağustos Zafer Bayramında kapalı pazaryerini tamamlayarak açmayı hedefliyoruz. Bunun yanında devam eden hizmetlerimiz ve projelerimizde var.

 

Kumluca’nın içme suyu problemi çözüldü

Kumluca’da içme suyu sorunu vardı. Bizde bu sorunu halledeceğimize dair söz vermiştik. Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk işlerden bir tanesi orman içerisinde yeni bir kaynak bulmak oldu. Bu kaynağı mevcut hatta 2-2,5 kilometrelik ilave hatla dahil ettik. Orada ne zor şartlar altında çalıştığımızı hemşerilerimizde gördüler. Söz verdik ve sözümüzü yerine getireceğimizi söyledik. Sizlerin de desteği ile içme suyu sorununu hallettik. Yaklaşık on gündür yağmur yağmasına rağmen sularımız bir kez bile bulanmadı. Yine bir yıldır Kumluca’da su kesintisi yaşanmadı. Ayrıca sıvı klorlama yöntemi ile içme suyunu standartlara uygun hale getirdik. İddia ediyorum ki içme suyumuz bu bölgedeki en güzel en kullanılabilir sulardan birisi. Bizlere o andaki çalışmalarda da yardımcı olan hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

 

“Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

Devam eden projelerimizden biriside şehitler meydanı. Kumluca şehitler diyarı. Biz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız. Bu vatanın gerçek sahipleri aziz şehitlerimizdir. Orman içerisindeki atıl durumda olan ve şu anda geçici olarak pazaryeri kurulan meydanı şehitler meydanı olarak düzenleyeceğiz. Orada Kumluca bölgemizden Çanakkale Zaferinden bu yana şehit olan ecdadımızın, kardeşlerimizin isimleri yer alacak. Onlara minnet duygularımızı bir nebzede olsa yerine getirmiş olacağız. Atatürk anıtını da merkezden kaldıracağız. Çok daha görkemli bir anıta meydanda yer vereceğiz. Bize cennet vatanı emanet eden cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e çok daha güzel bir anıtla orada yer vermiş olacağız. Bu bizim Türk evladı olarak en büyük borcumuz. Bu proje içerisinde yaşam alanları, süs havuzları ve oturma alanları olacak. O bölgedeki hemşerilerimize söz vermiştik. Kuş geçmez kervan geçmez bir noktaydı. O bölgeyi hareketlendireceğiz. Yapılan proje ile 15 Temmuz’da temelini atmayı planlıyoruz.

 

“Yeni bir piknik alanı açılacak”

Kumluca yeşillik içerisinde olmasına karşın piknik yapılabilecek mesire alanımız yok. Kumluca çok programlı lisesi futbol sahası yanından bulunan yeşillik alan kumluca bölgemizin ihtiyacını giderebilecek kapasiteye sahip. Bu alanı da yakın zamanda piknik alanı olarak açmayı düşünüyoruz. En kısa zamanda tamamlayacağız.

 

Bayanlar için lokal ve spor tesisi açılacak

Söz verdiğimiz projelerden biriside hanım kardeşlerimize yönelik hanım lokali ve spor tesisi idi. Belediye otelinin karşısında eski sağlık ocağı olarak kullanılan alanı kapalı mekan fıtnes spor salonu olarak belli günler için hanım kardeşlerimize, belli günler içinde erkeklere yönelik tahsis edeceğiz. Üst katıda lokal haline dönüştürülüp hanım kardeşlerimizin hizmetinde olacak.

 

“Kumluca kısır çekişmelerle çok zaman kaybetti”

Kumluca merkezinde öğlen saatlerinde yaşlı vatandaşlarımız namaz saatlerini bazen sıcağın altında bazen yağmurda beklemek zorunda kalıyor. Orda da bir çalışma yapıp kamelyalar oluşturduk. Vatandaşlarımız yağmurda da güneşli günlerde de orada oturabilecekler. Bartın Belediye Başkanımız bugüne kadar bizlere her konuda destek oldular. Bizim derdimiz Kumluca’ya hizmet etmek. Bunun için birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Kumluca kısır çekişmelerle çok zaman kaybetti. Bizim kaybedecek zamanımız yok.

 

“Nerelere neler verildi ama bize bir çöp arabası verilmedi”

Göreve geldiğimizden bu yana her fırsatta dile getirdiğimiz bir isteğimiz vardı.  İstediğimiz tek bir şey vardı. Çöp arabamız sıkıntılı olduğu için beklediğimiz tek şey çöp arabasıydı. Belediye olarak zaten yapacağımız işleri yapıyoruz. Bakanlıktan hibe olarak bir adet çöp arabası istedik. Aradan üç sene geçti. Nerelere neler verildi ama bize bir çöp arabası verilmedi. Aracımız arızalandığı için bir aylığına bir çöp aracı kiraladık. Önümüzdeki bir aylık süreçte bu araçla çöp hizmetlerini gerçekleştireceğiz. Eğer bir çöp aracı verilmezse de çok şükür bütçemiz müsait önümüzdeki sene bir çöp aracı alırız. Hava civa olsun diye 200 bin TL verip yol süpürme aracı alanlar bir çöp arabasını düşünememişler. Onu da biz yerine getiririz inşallah.

 

“Göreve geldiğimde 2 milyon 654 bin TL borcumuz vardı”

Ben göreve geldiğimde 2 milyon 654 bin TL borcumuz vardı. Bunun 400 bin TL’si piyasaya, 2 milyon 300 bin TL’si İller Bankasına, 50 bin TL SSK’ya ve işçilere iki ikramiye borç vardı. Önce 50 bin TL taksitlendirme ve piyasaya olan 400 bin TL borcu ödedik. Bugün itibari ile 3 yıl içerisinde 1 milyon 140 bin TL borç ödemişiz. 1 milyon 500 bin TL civarındada İller Bankasına taksitli borcumuz kalmış.  Biz göreve geldiğimizde baktık ki 600 bin TL İller Bankasından taş döşemek için kredi çekilmiş. Biz bugüne kadar 12 bin m2 kilitli parke taşı döşedik. 5 bin m2 yaya kaldırımı yaptık. bin m2 engelli parke ve yol yaptık. Bunları yaparken bir kuruş kredi kullanmadık. Tamamını bütçemizden yaptık. Şu anda belediyemizin kasasında 500 bin TL’nin üzerinde nakit paramız var. Biz biliyoruz ki sizlerin bize emanet ettiği bu belediyede, yaptığımız her işte tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Biz sizlere hizmet ederken yaptığımız işlerde bu şiar ile hareket ediyoruz. Yani biliyoruz ki yapacağımız her hizmette kumluca halkının emeği ve parası var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.  Biz farklı bir şey yapmadık biz bunları koruduk. Yaptığımız işler ortada. Diğer hizmetlere de devam ediyoruz. Bu işler gönül işi. Bu işi gönülden yaparsanız oluyor. Şunu da söylemeliyim, Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın bize hep destek oldu. Kumluca belediyesine hizmet eden tek Belediye Bartın Belediyesi ve Cemal Akın’dır. Gerisi hava civa.”dedi.

 

Akın, “Bu hizmetler devam edecek”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmasında Kumluca Belediyesi’ne her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “ Kumluca Belediye Başkanımız ekibiyle beraber Kumluca ölçeğinde çok güzel işler yapıyor. Danışarak iş yapıyor. İstişare sünnettir ve o sünneti yerine getiriyor. Bizlerde sünneti yerine getiriyoruz. 2014’te ki mahalli seçimlerde sadece Kumluca’da meydan konuşması yapmıştım. Belediye Başkanlığını Allah bana tekrar nasip ederse ve Kumluca’da MHP’den aday olan İsmail Can’a Belediye Başkanı Olmayı nasip ederse Kumluca’ya 19’uncu mahallemiz gibi hizmet ederiz dedim. Allah bana ve burada İsmail beye nasip etti. Bizde kanunlar çerçevesinde kardeş belediye yaparak hizmet yolunu açmaya çalıştık. Başkanım bugün burada temeli atılacak olan kapalı pazaryerinin 750 bin TL’ye çıkacağını söyledi ama alt yapısından bahsetmedi. Bu kapalı pazaryeri alt yapısı için 100 bin TL harcandı. Alt yapı olmasa üstünü yapamazsınız. Kumluca ölçeğinde yüksek paralarla yapılıyor. Belediyecilik gerçekten kolay değil. Belediyelere sadece iller bankasından kişi başına gelir geliyor. Onun dışında hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi belediye olursa olsun bunun dışında gelir gelmez. Belediye başkanı ve ekibinin özel becerileri ile bu işler yürür. Belediye yönetmek çok zordur. İlk dönemimde bende çok sıkıntılar çektim ama çok şükür hem Bartın’da hizmetler devam ediyor hem de Kumluca’da. Bu hizmetler devam edecek. Bartın Belediyesi olarak biz başkanımızın ve Kumluca’nın yanındayız, emrinize amadeyiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Asla yüzünü eğdirmeyeceğim başkanım ve ekibinin. Biz Bartın ölçeğinde büyük bir belediyeyiz. Kumluca’da bizim, hep beraber hizmet yapacağız. Yapılan hizmetlerden hangi siyasi partiden olursa olsun, zengin olsun fakir olsun faydalanacak. Şahsa, siyasi görüşe ait, sosyal yapıya ait bir hizmet olmaz. Herkes faydalanacak. Bir kişi bile Allah razı olsun derse bizim başımız göğe erer. Bazı projeleri zaten başkanımızla birlikte yapıyoruz. Ne yaparsak iyi olur şeklinde istişarelerde bulunuyoruz. Nihayetin de para harcanıyor. Bir defa yapılsın bir defa daha yapılmasın diyoruz. Bu milletin parasını çarçur etmeyiz. Bartın belediyesi olarak 2019 Mart ayına kadar yapacağımız bütün projelerin parası hazır. İsmail başkanımızda burada aynısını yapıyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu şu durumda da Allah bizi birlikte ayırmasın. Türkiye’nin karşısında her taraftan  guruplar var. Bir olma zamanı. Bir olmak lazım, iri olmak ve diri olmak lazım. Kumluca’da bu var. Allah bugün temelini atacağımız kapalı Pazar yerini de hayırlı uğurlu eylesin.”dedi.

 

Dualar ve kurbanla temel atıldı

Daha sonra ise temel atma törenine geçilerek dualar ve kesilen kurban eşliğinde temelin ilk harcı döküldü. Tören verilen ikram ile sona erdi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin