Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KARAKAŞ BARTIN KUDEB’İN KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)’in Bartın Valiliği tarafından yeterli personel ve bütçe bulunmaması dolayısıyla kapatılmasına tepki gösterdi. Karakaş yaptığı açıklamada, “Kentsel Sit Alanlarını, Arkeolojik Sit Alanlarını, Anıtsal yapıları, sivil mimarlık örneklerini, Doğal Sit Alanlarını bünyesinde bir arada bulunduran ilimizde binbir emekle kazanılan ve kurulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun kapatılmış olması gerçekten İlimiz adına büyük bir kayıp ve ayıptır.”dedi.

Okunma: 1447

28.06.2022 14:46

Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)’in kapatılmasına tepki gösterdi. Karakaş açıklamasında aşırı yağışlardan etkilenen tarihi binalar için şimdi Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınmak zorunda kalındığını ifade ederek şunları söyledi, “Bartın Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) Bartın Valiliği tarafından yeterli personel ve bütçe bulunmaması nedeni ile kapatıldığını öğrenmiş bulunuyorum.Kentsel Sit Alanlarını, Arkeolojik sit alanlarını, Anıtsal yapıları, Sivil Mimarlık örneklerini, doğal sit alanlarını bünyesinde bir arada bulunduran ilimizde binbir emekle kazanılan ve kurulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun kapatılmış olması gerçekten İlimiz adına büyük bir kayıp ve ayıptır. Bu durumun faturası elbetteki yine yukarıda yazdığım sit alanlarında evi, arsası, kısacası gayrimenkulü olan Bartın halkına çıkacaktır. Nedense bu tür kayıplar sıklıkla Bartın'da yaşanıyor mağdur olanlar sesini çıkarmadıkça kaybetmeye devam edeceğiz. Bundan sonra tabii ki işler durmayacak, KUDEB vasıtası ile Bartın'da kısa zamanda çözülebilecek birçok konu için vatandaşlarımız Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gitmek zorunda kalacak buda vatandaşlarımızın hem para, hem de zaman (bu dönemde ikisi de çok değerli) kaybetmesine neden olacak. Asıl önemli olan ise bu tür kurumların oluşturulmasının zorluğu;etkin uzman personelin bulunması ve göreve başlatılması.

 Aylarca Bartın dışındaki kurumlardan alınan eğitimler, harcanan mesai.Uzman personelin verdiği emek. Bu kurumun oluşturulması için geçen zaman.Devletin bu iş için harcadığı para, yani bu işlerin Devletimize maliyeti. Bu kurumlar emek, zaman ve kamunun parası harcanılarak halka hizmet için oluşturulduktan sonra idarecilere düşen halka hizmet için bu kurumları sürdürülebilir kılmaktır. Yani idare "yeterli personelimiz ve yeterli bütçemiz yok" diye halka hizmet veren böyle bir birimini kapatamaz yani A4 kâğıdına yazılacak bir sayfa yazı ile kapatmamalıdır.

Yönetici kadrolar ve idareciler bu durumu çözemiyorsa ve mesele halka hizmetse İktidardaki siyaset kurumunun geniş halk kitlelerini ilgilendiren bu türden gelişmelere çözüm üretmesi zorunluluktur.

Bartın gibi bir coğrafyada yaşıyorsanız böyle bir İli siyasi, idari ve bürokratik olarak yönetiyorsanız karar merciinde iseniz böyle bir lüksünüz yoktur. Bu durum bir çözüme ulaşmadan hiç bir siyasi, yönetici, idareci yada bürokrat halkın önüne çıkıp kültür varlıkları, arkeolojik alanlar, sit alanları ile kültür ve turizm yatırımları ve bunların Bartın için öneminden bahseden hamasi nutuklar atmasın.

Her ne kadar AKP iktidarında böyle olsa da, her şey bir sayfa yazı bir imza değildir.”

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin