Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KESTANE, IHLAMUR, FISTIK ÇAMI...

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında vatandaşlara 3 bin fidan dağıttı.

Okunma: 4166

21.03.2018 17:05

Facebook'ta Paylaş

Ülkemizde her yıl 21- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan, Ormancılık Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara 3 bin fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım töreninde toplamda 3 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık basın mensuplarına yaptığı açıklamada dağıtılan fidanlarla ilgili bilgiler vererek şunları söyledi, “21 Mart Dünya Ormancılık Haftası münasebetiyle fidan dağıtımı yapıyoruz. 500 adet kestane, 500 adet ıhlamur, 600 adet kara selvi, 400 adet fıstık çamı ve 500 adet de ceviz ağacının dağıtımını Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Tabii dün de Arap Camii önünde fidan dağıtım etkinliğimiz oldu. 150 tane fıstık çamı, 200 tane ıhlamur, 100 ceviz ve 50 tane de kestane ağacı dağıtmıştık. 500 adet fidanımızı da vatandaşlarımıza verdik. Toplamda 3 bin adet fidan dağıtımını bugün gerçekleştireceğimiz etkinliğimizle yapacağız.”dedi.

Fidan dağıtım etkinliğinde vatandaşlara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 500 adet kestane, 600 adet karaselvi, 400 adet fıstıkçamı, 500 adet ıhlamur ve 500 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Sergi açıldı

Fidan dağıtım programında ayrıca Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilimizde gerçekleştirilen çalışmaların fotoğraflarıyla tarihten günümüze kadar ormancılık çalışmalarında kullanılan alet ve ekipmanların yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergi açılarak vatandaşların ilgisine sunuldu.

Sergi ile ilgili bilgiler veren Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık şöyle konuştu, “21 Mart Dünya Ormancılık Haftası münasebetiyle ağaç dikim etkinliğimizin yanında fotoğraf sergisi açılışımızı da gerçekleştirdik. Gün boyu açık kalacak olan sergimizde 35 fotoğraf sergilenecek. Bu sergimizde ormancılık aletleri ve yapılan çalışmaların anlatıldı fotoğraflar yer alacak.”dedi.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin