Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KPSS ÖNLİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans başvuruları başladı. Adaylar 28 Ağustos-12 Eylül arasında başvuruda bulunabilecekken sınav ise 4 Kasım’da.

Okunma: 3951

29.08.2018 12:52

Facebook'ta Paylaş

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans başvuruları başladı. Adaylar 28 Ağustos-12 Eylül arasında başvuruda bulunabilecekler. Sınav ise 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavla ilgili ÖSYM’den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’ ile ‘Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar’ hükümleri kapsamında 2018-KPSS Önlisans, 4 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Sınava başvuru işlemleri, 28 Ağustos-12 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 9 Aralık’ta düzenlenecek. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim’de alınacak. Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorunda. Önlisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Önlisans’a başvuru yapmaları ve ilgili sınavın ‘Genel Yetenek-Genel Kültür’ oturumuna katılmaları zorunlu.”

4 Kasım 2018'de yapılacak olan KPSS önlisans sınavı sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.  KPSS başvuru ücreti bu yıl 60 TL olarak belirlendi

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin