Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KUMLUCA BELDE STATÜSÜNÜ KORUMAK İSTİYOR

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Beldesinde bugünlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki aylarda çıkacağı konuşulan Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı ile kapanacak olan Belde, Belediyelerini korumak için Kumluca Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

Okunma: 4257

26.01.2018 12:47

Facebook'ta Paylaş

Önümüzdeki aylarda çıkacağı belirtilen Yerel Yönetimler Yasa Tasarında Belde Belediyelerin kapanacağı ilçeye bağlanacağı iddialarının ardından Ulus İlçesine bağlı Kumluca Beldesin de Belediyenin kapanmaması için yeni bir oluşumu içine girildi. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can’ın öncülük ettiği ‘ortak oluşum’ ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaparak, Beldenin coğrafi, ekonomik gibi konularda görüş alışverişinde bulunularak, ortak bir noktada bir araya gelindi.

Yerel Yönetimler Yasa Tasarısıyla ilgili yaygın medya çıkan bazı haberler üzerine harekete geçen Kumluca’daki oluşum hakkında Belediye Başkanı İsmail Can gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“1989 yılında Belde statüsü aldı”

Kumluca’nın 1989 yılında Belde statüsünü alarak, Belediye kurulduğunu hatırlatan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, “Kumluca Belediyesi Belde statüsüne 1989 yılında kavuştu ve o günden bu tarafa Belediye hizmetleri devam etmektedir. Bizim beldeye bağlı 20 köyümüz ve 3 mahallemiz olmak üzere toplamda 23 muhtarlık vardır. Kumluca aynı zamanda 20 köye merkezi konumda yer almaktadır. Köyde yaşayan vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını belde merkezine gelerek karşılamaktadır. İlçe statüsünde olmasak bile Beldemiz tamamen bir ilçe görünümdedir. Ayrıca köylerimizde 6 kooperatifimiz bulunmakla birlikte Kumluca Zafer kooperatifimiz Batı Karadeniz’in en çok üyesi bulunan maddi olanakları çok olan bir yerdedir. Tabi köylerde yaşayan vatandaşlarımız kooperatifler aracılığı ile iş ve işlemlerden gelir sağlamaktadır. Dolayısıyla kumluca çevre köyleriyle ile birlikte güçlü geçmişi olan ve nüfusu 8 bin olsa da yaz aylarında bu rakamın 20 bin’i geçtiğini görüyoruz.”dedi.

Beldenin mevcut durumunun neden koruması gerektiğini anlatan Başkan İsmail Can şunları söyledi:

“Kumluca’nın Belde statüsünün devam etmesi için geçtiğimiz günlerde köy ve merkez muhtarlarımızda kooperatif başkanlarımız ve siyasi parti temsilcilerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunları masaya yatırarak, Beldemizin statüsünü korunması için neler yapmamız gerektiğini konuşarak, en nihayetinde bir ortak noktada buluştuk. Ortaya şöyle bir sonuç çıkarttık; biz belde statüsünü korumamız gerekir dedik. Gerekli girişimleri hep birlikte yapalım ve siyaseti bir kenarı bırakalım dedik. Bununla ilgili bir taslak hazırlayarak, toplantıya katılanlara imza altına aldık.”dedi.

Hazırlanan taslak Ankara’ya ulaştırılacak

Ortak yapılan toplantının sonrasında hazırlanan taslağın Ankara’da bulunan siyasilere ulaştırılacağını aktaran Başkan Can, “Bu hazırladığımız taslağı önümüzdeki günlerde bende Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza takdim edeceğiz. Diğer siyasi partideki arkadaşlarımızda kendi kanallarında Kumluca’nın belde statüsünde kalması için gerekli girişimlerde bulunacaklar. Ayrıca Kumluca dışında bulunan derneklerimizle de bu konuda görüşmelerimiz oldu. Onlarda bu konuda çalışmalar yapacak. Amacımız hep birlikte Kumluca’ya sahip çıkmak olacak.”dedi.

“Amacımız Belde statüsünü korumak”

Belde statüsünün korunması için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, “Yeni çıkması beklenen ancak tasladığı görmediğimiz Yerel Yönetimler Yasa Tasarısıyla ilgili basın’dan takip ettiğimiz kadarı ile ilçeye ve illere uzak Beldelerini kapsam dışına alınacağı bilgisine istinaden biz böyle bir çalışma içerisine girdik. Bildiniz gibi Kumluca Beldemizin konumu Ulus ilçemize 30 km. Bartın’a da 40 km. yaklaşık mesafededir. Bu noktada Belde Belediyesinin kapanması halinde Belediye’den hizmet alan insanlar açısından sıkıntı yaratacağını düşündük. ve bunu dile getirmek için böyle bir oluşum içerisine girdik. Amacımız Belde statüsünü korumak. İnşallah başladığımız bu yolda başarılı oluruz.”dedi. 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin