Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
KUŞKAYASI’NDA KAÇAK KAZI

Amasra’da Roma dönemine ait Kuşkayası Yol Anıtının bulunduğu alanda defineciler 1,5 metre derinliğinde iki kuyu açtı. Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzol tarihe zarar verenlerin bulunması için talimat verdiklerini söyledi.

Okunma: 4618

10.05.2019 17:39

Facebook'ta Paylaş

Bartın-Amasra yolu üzerinde bulunan, Roma İmparatoru Tiberius Germanicus Claudius adına 41–54 yılları arasında kayalara oyularak yapılan heykellerin ve kitabelerin bulunduğu dinlenme yeri olan, Anadolu'nun tek yol anıtı olduğu belirtilen Kuşkayası Yol Anıtında defineciler tarafından kaçak kazı yapıldı. Kuşkayası Yol Anıtının kaya oymalarının bittiği toprak zeminde 2 adet 1,5 metre derinliğinde kuyu kazan defineciler, yanlarında getirdikleri çuvalları da bıraktı. Kuşkayası Yol Anıtını görmeye gelen tatilciler, duruma tepki gösterdi.

Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol yaptığı açıklamada, "Kuşkayası Yol Anıtı Roma döneminde yapılan Amasra için, ülkemiz için önemli eserlerden biridir. Bizlerde yol anıtının alt tarafında 2 adet kaçak kazı yapıldığını ihbar aldık. Jandarmamıza ve gerekli mercilere talimatımızı verdik. İnşallah bu tarihe zarar verenler bir an önce bulunur ve adalete teslim edilir. Bu durum bizleri de üzdü." dedi.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin