Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Mevlana, Bartın Üniversitesi’nde Anıldı

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen panelde kültür ve medeniyetimizde Mevlana’nın önemi anlatıldı. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Mevlana’nın Türk kültüründeki önemine vurgu yaptı.

Okunma: 5748

05.01.2017 10:55

Facebook'ta Paylaş

Bartın Üniversitesi tarafından “Kültür ve Medeniyetimizde Mevlana” konulu bir panel düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Mevlana’nın Türk kültüründeki önemine vurgu yaparak “Etkinliğimizde konuşmacı olarak katılan hocalarımız 20 yıllık Mevlana ile ilgili birikimlerini anlattılar. Öğrencilerimiz bugünkü panelimizde de diğer etkinliklerimizde de çok değerli bilgilerden istifade ediyorlar. Neredeyse hiç boş kalmayan konferans salonumuzda öğrencilerimiz kendilerini geliştirme ve hayata yeni bir pencereden bakma fırsatı yakalıyorlar.” dedi.

Panelde, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu “Mevlana’nın Hayatı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç “Mevlana’nın Edebi Kişiliği ve Şiiri”, Eserleri ve Yolu” ve Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak “Mevlana’nın Düşünce Dünyası” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Etkinlik yapılan sunumlardan sonra karşılıklı soru cevapların ardından son buldu.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin