Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
MİLLETVEKİLİ BANKOĞLU, “AZİMLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

24 Haziran seçimlerinde seçilen 27. Dönem Milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini ederek resmen göreve başladı. 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Bartın milletvekili seçilen Av. Aysu Bankoğlu’da Bartın’ın ilk kadın ve en genç milletvekili olarak TBMM Genel Kurulu'nda yemin edip resmen göreve başladı. Milletvekili Bankoğlu yaptığı açıklamada, “Azimle yolumuza devam edeceğiz.”dedi.

Okunma: 4035

11.07.2018 11:33

Facebook'ta Paylaş

24 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Bartın 1’inci sıra milletvekili adayı gösterilen ve seçimlerde CHP Bartın Milletvekili seçilen Aysu Bankoğlu TBMM Genel Kurulunda yemin ederek görevine başladı.

Bartın’ın ilk kadın ve en genç Milletvekili

Bartın’da seçim süreci boyunca kararlılık ve azimle çalışmalarını sürdüren Av. Aysu Bankoğlu 24 Haziran seçimlerinde tarihi bir başarıya imza attı. Seçim sonuçlarına göre CHP Bartın Milletvekili olarak Bartın’ı TBMM’de temsil etmeye hak kazanan Av. Aysu Bankoğlu aynı zamanda Bartın’ın ilk kadın ve en genç milletvekili unvanına da sahip oldu.

“Heyecanlı ve gururluyum”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu’na milletvekili rozetini Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder taktı. Rozet takma töreninin ardından ulusal basın temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Milletvekili Bankoğlu, “TBMM’de ki 104 kadın milletvekilinden bir tanesiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de 17 kadın milletvekilinden biriyim. Oldukça heyecanlı ve gururluyum. İnşallah bu zorlu görevi keyifle ve gururla en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Kadınlar, gençler, çocuklar için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Bankoğlu yemin ederek göreve başladı

Bartın’ın ilk kadın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu 27. Dönem Milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini ederek resmen göreve başladığı and içme töreninde, “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”diyerek resmen vekillik görevine başlamış oldu.

“Bütün gücümle çalışacağım”

24 Haziran seçimleri öncesinde azim ve kararlılığının yanı sıra heyecanı ve sahaya yansıttığı enerjisi ile tüm dikkatleri üzerine çeken ve Bartın tarihinde ilk kez bir kadının TBMM’de Bartın’ı temsil edecek olmasını sağlayan Milletvekili Aysu Bankoğlu görevine resmen başlamasının ardından yaptığı açıklamada ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, çok ileriyi görmüş gerçek bir lider, örnek bir devlet adamının, Atatürk’ün açtığı yolda bugün Bartın Milletvekili olarak karşınızdayım. Üstelik bu güzel şehrin ilk kadın milletvekili olmanın haklı gururunu taşıyorum. Cumhuriyet tarihimizde 33 ilimizden hiç kadın milletvekili seçilmemişken, biz Bartınlılar bu kaderi değiştirdik. Bartın’ı ve sizleri hak ettiğiniz saygı diliyle temsil edeceğim. Fikri ne olursa olsun yurttaşlarımızı ayırmayacağım. Uzlaşmanın zayıflık değil bir erdem olduğunu söylemekten vazgeçmeyeceğim. Hukukun üstünlüğünü tekrar hayata geçirebilmek, tüm yurttaşların adaletli ve eşit koşullarda yaşayabilmesi için bütün gücümle çalışacağım. Uzlaşı ve hassasiyet içerisinde çalışan, umutları yeşerten, örnek alınan bir Bartınlı olarak sizleri temsil edeceğime söz veriyorum. Demokrasi ve adalet mücadelemizi taptaze tutacağız ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak umutsuzluğa mahal vermeden azimle yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin