Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
MTA TİS GÖRÜŞMELERİNDE KABUL EDİLEN MADDE SAYISI 64 OLDU

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında sürdürülen 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 3’üncü oturumu gerçekleştirildi. Üçüncü oturumda 15 madde kabul edildi. İlk iki oturumunda kabul edilen 49 madde ile kabul edilen toplam madde sayısı 64 oldu.

Okunma: 3022

28.05.2021 12:54

Facebook'ta Paylaş

MTA 19’uncu Dönem TİS üçüncü oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, MTA Personel Daire Başkanı Reşat Alan, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir,  GMİS MTA Şube Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy, Şube Teşkilat Sekreteri Metin Alican, TÜHİS Toplu İş Sözleşmeleri Uzmanları, MTA TİS Komisyonu Üyeleri ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.

Üçüncü oturumda 15 madde kabul edildi. İlk iki oturumunda kabul edilen 49 madde ile kabul edilen toplam madde sayısı 64 oldu.

MTA TİS 79 maddeden oluşuyor

MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren ve 2021 ile 2022 yıllarını kapsayacak 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağı 79 asıl, 3 geçici, 2 ek maddeden oluşuyor.

 Arabulucu süreci başlayacak

Toplu İş Sözleşmelerinde 60 günlük yasal süre dolduğundan arabulucu süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Arabulucu atanmasının ardından arabulucu ile görüşmeler 15 gün sürecek, ancak bu süre 6 iş günü daha uzatılabilecek.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin