Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ORMAN KÖYLÜSÜNÜN YENİ GELİR KAYNAĞI: REÇİNE ÜRETİMİ

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sahil çamından reçine üretimi için deneme çalışmalarına başladı. Karadeniz Ereğli İşletme Müdürlüğü’nde asit pasta yöntemi ile bu yıl ilk kez reçine üretimi denemesine başlandı.

Okunma: 4725

25.09.2018 12:41

Facebook'ta Paylaş

Kapalı yöntemle reçine üretimi denemesi Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü Karadeniz Ereğli İşletme Şefliği tarafından tespit edilen 320 adet sahil çamında yapıldı. Tespit edilen ağaçlara, reçinenin akması için tek delik delinerek hortum ile şişe bağlandı. 10 günlük sürede en az yarım litre reçine asılan kaplara dolduğu, kalınlığa göre bir litreden fazla reçine alınan ağaçlar olduğu gözlemlendi. 
  
“Asit Pasta” yöntemi ile reçine üretimi çalışmalarında beklenen verim elde edilerek ortalama ağaç başına 1,4 kg  reçine elde edilsi. Reçine üretiminden elde edilecek ürünlerden; kağıt sanayi katkı malzemesinden yağlı boyasına, temizlik malzemeleri dezenfektanından esans hammaddesine, sabun-asfaltkozmetik katkı malzemelerinden lastik sanayisine kadar çok geniş alana hitap edecek ürünler elde edilelebilecek.

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin