Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
PROF.DR. HATİCE SELMA ÇELİKYAY ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Bartın Belediyesi tarafından her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde bu yıl başarılı çalışmalarından dolayı Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Hatice Selma Çelikyay’da ödüle layık görüldü.

Okunma: 5466

09.03.2018 17:51

Facebook'ta Paylaş

Bartın Belediyesi tarafından her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde bu yıl Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Hatice Selma Çelikyay’da ödül aldı.

Bartın Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından takdim edilen ödülü alan Çelikyay Akın’a teşekkür etti.

Prof.Dr. Hatice Selma Çelikyay kimdir?

1958 yılında Bartın’da doğan Prof. Dr. Selma Çelikyay; ilk ve orta öğrenimini Bartın’da, lise öğrenimini İstanbul Kandilli Kız Lisesinde tamamladı. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra, Çelikyay Mimarlık Bürosunu kurdu. 1982-1988 yıllarında Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde mimar ve müdür vekili olarak görev yaptı. 1988-1996 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Teknik Bürosunda mimar olarak çalıştı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Kentsel Tasarım Programında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1996 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Şehir Planlama Programında doktora eğitimini tamamladı. 1999 yılında Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 2007-2010 yılları arasında Orman Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

18 Ekim 2012 tarihinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak atanan ve iyi derecede İngilizce bilen Çelikyay’ın, çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin