Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ŞEHİTLERİMİZ DÜZENLENEN PANELLE ANILDI

Bartın Üniversitesi ve Bartın Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma Paneli” düzenlendi. Düzenlenen panelde hain darbe girişimi bir kez daha lanetlenirken 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitleri anıldı.

Okunma: 4545

20.07.2017 11:25

Facebook'ta Paylaş

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Bartın İl Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma Paneli” düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinlik Kaynarca-Fatih Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahileriyle başladı. Gölbucağı Cami İmamı Muhammed Çevik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden panelde konuşmacılar 15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden vatan sevgisi konularında sunumlar yaptı.

15 Temmuz ruhu anlatıldı

Gerçekleştirilen panelde, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altunmeral “Tarihten Günümüze Milli Mücadelede Kadınlar” adlı sunumunu yaptı.

 

“15 Temmuz’da da annelerimizi, ablalarımızı ya da bacılarımızı aynı ruhla meydanlarda gördük”

Altunmeral şöyle konuştu, “Tarihimizde vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için eline silahı alarak vatanı savunan çok sayıda figür vardır. Nene Hatun, Kara Fatma, Adile Onbaşı, Rukiye Abla bunlardan sadece birkaçıdır. İşte biz 15 Temmuz’da da annelerimizi, ablalarımızı ya da bacılarımızı aynı ruhla meydanlarda gördük.” dedi.

 

 

    Gündüz, “Şehit kanlarıyla sulanmış gerçek bir vatanda yaşıyoruz”

 

“İslam Dininde Şehitlik ve Önemi” konulu konuşmasını yapan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise “15 Temmuz gecesinde vatandaşlarımız mukaddes dinimizi arkalarına alarak vatan hainlerinin gerçek yüzünü göstermiştir. Bizi bölmek isteyen hainlere, bu vatanın gerçek evlatları göğüslerini siper ederek dur demiştir. Şehit kanlarıyla sulanmış gerçek bir vatanda yaşıyoruz.”dedi.

 

Demir, “Vatan evlatları farklı giyinip farklı düşünseler de ortak noktaları vatanlarını sevmesidir”

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise, “Vatanı Sevmek İmandandır” isimli konuşmasında “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnen insanların farklı farklı özellikleri vardı. Bu vatan evlatları farklı giyinip farklı düşünseler de ortak noktaları vatanlarını sevmesidir. İşte imanlı olmak da vatanı sevmek de bu ruhun getirdiği bir gerekliliktir.”dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin