Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
VALİ DİRİM ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Bartın Valisi Nusret Dirim Bartın Üniversitesi’nde düzenlenen “İl İdaresi ve Stratejik Yönetim” adlı konferansa konuşmacı olarak katılarak valilik ve il yönetimi hakkındaki tecrübelerini öğrencilere anlattı.

Okunma: 4082

17.03.2018 11:04

Facebook'ta Paylaş

Bartın Üniversitesi Siyasi Analiz ve Politik Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen “İl İdaresi ve Stratejik Yönetim” adlı konferansa Bartın Valisi Nusret Dirim konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, düzenlenen etkinliğin teoriyle tecrübeyi birleştirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Uzun, “Bir yandan geçmişin verdiği büyük tecrübeleri dinleyecek olmaktan dolayı, diğer yandan geleceğin valilerini, yöneticilerini, bilim insanlarını, iş adamlarını yani öğrencilerimizi bu salonda görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rektör Uzun: “Yöneticilik fedakârlık gerektiriyor”

İl yönetiminde bulunmanın bazı zorlukları olduğunu ve fedakârlık istediğini ifade eden Rektör Uzun, “Şunu çok iyi biliyoruz ki bir amaç için insanları bir araya getirip idare etmek yani yönetmek, yönetici olmak kolay bir iş değildir. Bu mevkiler ataleti kabul etmediği gibi büyük bir birikimi, bu birikimle birlikte olgunluk, soğukkanlılık gibi birçok meziyeti ve her şeyden önce gönül vermeyi gerektirir. Hatta bazen Vali Recep Yazıcıoğlu, Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Savcı Mehmet Selim Kiraz gibi sonunda şahadet olan fedakârlıklar gerektirir. Buradan tüm şehitlerimizi ve ülkemize hizmet ederek ebediyete intikal etmiş tüm yöneticilerimizi saygıyla anıyorum.”dedi.

Vali Dirim tecrübelerini paylaştı

Konferansta konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, “Şimdi burada beni dinleyen öğrencilerimiz geleceğin vali, kaymakam ve devlet yöneticileri olabilirler. Yaptığımız işin çok büyük bir kutsiyeti olduğuna inanıyorum. Yani parayla ölçülemeyecek bir değere sahiptir diyebilirim. Şunu da bilmemiz gerekmektedir ki il yöneticileri çok büyük fedakârlıklarla, mesai kavramı olmaksızın işlerini yapmaktadır.”dedi.

Vali Dirim, il yönetiminin yetkilerini anlattı   

Vali Dirim, öğrencilere il yönetimindeki bazı mevkilerde sahip olunan yetkileri de anlatarak “İl yönetiminde valilik makamı en üste olmak üzere birçok yönetici bulunmaktadır. Ancak bir ağacın dalları gibi bu yetkileri birbirine bağlıdır. Her şeyden önce başarıya ulaşmak için yöneticiler arasında bir uyumun olması gerekmektedir. Uyum beraberinde başarıyı, başarı ise huzuru getirmektedir.”dedi.

Türkiye’de il bazlı teşkilatlanmanın olduğunu belirten Vali Dirim, “Ülkemizdeki 81 il kendi içerisinde oluşturulan yapılanmayla yönetilmektedir. Merkezden yapılan atamayla iller valiler tarafından yönetilirken, ilçelerde kaymakamlar yer almaktadır. Bunun yanında seçilmiş belediye başkanları ve diğer il yöneticileriyle birlikte oluşturulan meclisler şehri daha ileri noktaya taşımak için gayret göstermektedir.”dedi.

Etkinlik, Vali Dirim’in öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin