Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
VALİ GÜNER, “BİNA KURTARILARAK HALKIN HİZMETİNE SUNULDU”

Bartın Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi’nde projelendirilen Hürriyet Yaşam Merkezi hafta sonu gerçekleştirilen törenle açıldı. Törende konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada 4 aylık bir sürede 250 Bin TL’lik bir harcama ile Hürriyet Yaşam Merkezi’ni Bartın halkına kazandırdıklarını ifade etti. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise toplu konutların bulunduğu bölgede böyle bir tesise ihtiyaç olduğunu vurgularken Bartın Valisi Sinan Güner ise yıkılmak üzere olan binanın kurtarılarak bölge halkının hizmetine sunulduğunu ifade etti. Yaşam Merkezi elişi kursları, kuran kursları gibi çeşitli kurslara, özel gün etkinlikleri, eğitim faaliyetleri, sivil toplum kuruluşları etkinlikleri gibi birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak. Ayrıca Hürriyet Yaşam Merkezi’nin içinde Hürriyet Mahallesi Muhtarlık bürosu da hizmet verecek.

Okunma: 4586

06.01.2020 12:17

Facebook'ta Paylaş

Daha önce atıl vaziyette bulunan Hürriyet Mahallesi 583. Sokak’taki bina Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek Hürriyet Yaşam Merkezi haline getirildi. Yapım çalışmaları tamamlanan Hürriyet Yaşam Merkezi hafta sonu gerçekleştirilen törenle açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bartın’ı yaşam merkezleriyle tanıştıran Bartın Belediyesi daha önce Elmalık, Cumhuriyet, Kavallar, Kavaklı ve Şiremirçavuş Yaşam Merkezlerini Bartın’a kazandırmıştı. Bartın Belediyesi son olarak 2020 yılının ilk projesi olan Hürriyet Yaşam Merkezi’ni de hafta sonu Bartın halkının hizmetine sundu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci, siyasi parti il temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Akın, “Bu tür faaliyetlere devam edeceğiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende daha sonra konuşmalar gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Bu bölgede zamanında TOKİ tarafından halkımızın kullanımına sunmak üzere yapılmış olan bu yaşam merkezi zamanla kötü amaçlarda kullanılmış. Sonrasında burayı nasıl kullanabiliriz noktasında sayın Valimizin, Milli Emlak’ımızın halkın kullanımı adına Bartın Belediyesi’ne tahsis edilen bir mekan. Burayı aldığımızda buranın içerisinde hiçbir şey kalmamıştı. Etrafında lamba dahi yoktu. İçerisinde sıvalarını dahi dökmüşlerdi. Kapılarını bile alıp kırmışlardı. Çok şükürler olsun ki 4 ay içerisinde burayı bitirdik. Ortalama iç düzenlemesiyle beraber 250 Bin TL’lik bir harcama yaparak burayı halkımıza sunduk. Burası aynı zamanda başka bir şeye de vesile oldu. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin burada başlamasını arzu ediyorum. Çünkü daha önceden buraya uyuşturucu kullananlar giriyordu. Onun için burada hem uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili toplantıların ve diğer toplantıların yapılabildiği alan olacak. Yine içerisinde mevlit ve doğum günü programların yapılabildiği, kursların yapılabildiği birçok amaçlı salon var. Bu Hürriyet Yaşam Merkezi ile beraber 7. Yaşam Merkezimiz. Dinlenme evi olarak da Millet Bahçesi dediğimiz yerde Emekliler Dinlenme Evi projesini Nisan ayında gerçekleştireceğiz. İnşallah bundan sonrada bu tür faaliyetlere devam edeceğiz.”dedi.

Tunç, “Toplu konutların bulunduğu mahallemizde bu bir ihtiyaçtı”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında şunları söyledi, “2020’nin ilk günlerinde böyle güzel bir eserin açılışına sizlerle birlikteyiz. Hürriyet Yaşam Merkezi’nin mahallemize hayırlı olmasını diliyor, burada gerçekleştirilecek faaliyetlerle hem gençlerimize hem de toplumun her kesimine faydalı olmasını temenni ediyorum. Toplu konutların bulunduğu mahallemizde bu bir ihtiyaçtı. Burada da TOKİ’nin yaptığı bu bina atıl vaziyette bekliyordu ve bu şekilde de düzenlenmiş olması çok anlamlı ve olumlu. Başta Sayın Valimiz olmak üzere buranın tefrişatını gerçekleştiren Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 2 bine yakın toplu konut var. Dallıca’da da 420 konutun inşaatı başlayacak. İhalesi yapıldı. Orada da yeni bir şehir oluşacak ve oranın ulaşımı da TOKİ Köprüsü ve hemen ardında ki TOKİ-2 Köprüsüyle daha kolay olacak. Her ikisinin de inşaatı tamamlandı. Bağlantı yollarıyla bu köprüler hayata geçtiğinde Hürriyet Mahallemizin şehir merkeziyle bağlantısı daha kolay olacak. Aile Sağlığı Merkezi de tamamladı ve aile hekimimiz burada göreve başladı. Vatandaşlarımızın burada hayatını kolaylaştırmak ve hayat standardını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”dedi.

Güner, “Bina kurtarılarak bölge halkının hizmetine sunuldu”

Son olarak konuşan Bartın Valisi Sinan Güner ise konuşmasında, “Bu bina her Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Toplantısında gündeme gelirdi. Bina gün geçtikçe yıkılmakta, gün geçtikçe tahrip olmaktan metruk bina olma statüsüne girmekteydi. Metruk binalar hakkında İçişleri Bakanlığımızın ve diğer mücadeleyle görevli kuruluşların talimatları bu tür metruk binaların artık yıkılması idi. Bu bina da artık yıkılmaya doğru gidiyordu. En sonunda da Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmeye gittik. Binanın Belediye sınırları içerisinde belediyenin sosyal ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere belediyeye tahsisi kararlaştırıldı. Gerçekten bina kurtarılmış olarak bu bölge halkının hizmetine sunuldu.”ifadelerine yer verdi.

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin