Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
VATANDAŞLARA DİYABET ANLATILDI

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açılarak vatandaşlara diyabet ile ilgili bilgiler verildi.

Okunma: 4180

18.11.2017 13:10

Facebook'ta Paylaş

Her yıl belirlenen Dünya Diyabet Günü’nün 2017 Yılı teması ‘’Kadınlar ve Diyabet” oldu.

“Sağlıklı Bir Gelecek Hakkımız’’dır sloganı ile yola çıkan Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Meydanı’nda stant kurarak vatandaşlara diyabete karşı uyardılar.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şöyle denildi: “ Bu yıl ki tema diyabet riski taşıyan veya diyabet ile yaşayan tüm kadınlar için ekonomik ve ulaşılabilir diyabet tedavisi, diyabet eğitimi ve kendi kendine diyabet yönetimi eğitiminin önemini teşvik etmek suretiyle Tip 2 diyabet ile mücadele kapasitesini güçlendirmektir. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu temaya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Merkez Cumhuriyet Meydanında şubemiz tarafından stant açılarak, halkımıza Diyabet, Diyabette beslenmenin önemi, Diyabetik ayak, diyabetten korunmanın yolları vb. konularda bilgilendirme yapılmış, broşür dağıtılmış ve Dünya Diyabet Gününün simgesi olan mavi renkli kurdeleler dağıtılmıştır.”denildi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin