Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Yalçınkaya Sanayi Esnafıyla Buluştu

Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki küçük esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek referandumu değerlendirdi.

Okunma: 4852

23.03.2017 16:40

Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki küçük esnaf ve sanatkarları ziyaret etti. Yalçınkaya ziyaretinde esnafların sorunlarını dinledi ve referandumda oylanacak Anayasa maddeleri hakkında görüşmelerde bulundu. Sohbet sırasında esnaf ve sanatkarlar, son dönemde karşı karşıya kaldıkları ekonomik zorluklardan yakındılar, kazançlarının azaldığını söylediler ve piyasada paranın dönmediğini ifade ettiler.

 

Yalçınkaya, “Anayasa değişikliğinde halkın talepleri yok”

Vatandaşları dinleyen Milletvekili Yalçınkaya, ülkenin acilen çözülmesi gereken ciddi sorunlarının olduğu bir dönemde Anayasa değişikliği teklifinin gündeme getirildiğini belirtti.  Yalçınkaya, “Ama bu anayasa paketi halkın beklentilerini giderecek değişiklikleri içermiyor. Bu pakette, küçük esnafın, sanatkarların dertlerine çözüm olacak, asgari ücretlinin dertlerine çare olacak, çalışanın, ev kadınının geçimini kolaylaştıracak bir düzenleme yok.”dedi.

 

“Esnafın tek derdi evine ekmek götürmek”

Yalçınkaya, esnafın ve sanatkarın tek derdinin evine ekmek götürmek olduğunu belirterek, “İşyerini bin bir zorlukla ayakta tutmak için çabalayan esnaf ve sanatkar, banka kredisini ödeyemiyor. İşyeri kapatmalar ve devirler arttı. Siftah yapamayan, borçlarını döndüremeyen esnaf son çare olarak, elini biraz olsun rahatlatmak için KOSGEB’in faizsiz kredisine başvurdu. Ama KOSGEB kredisini alanların sayısı da çıkarılan zorluklar nedeniyle sınırlı kaldı.”dedi.

 

Yalçınkaya esnaftan hayır oyu istedi

Yalçınkaya, tüm vatandaşların olduğu gibi esnafın sıkıntılarını içermeyen, sorunlarına çözüm getirmeyen bu Anayasa değişikliğinin esnafa can suyu olmadığını ve rahat nefes aldırmayacağını belirterek bu nedenle “Hayır” denilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin