Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
YAZI-YORUM

Bartınspor Mazisini Arıyor

Okunma: 7214

02.11.2016 17:39

Facebook'ta Paylaş

GÖRÜ “ YORUM ”

Bartınspor Mazisini Arıyor

Bartınspor 1930’lı yıllarda Bartınlı gençler tarafından kuruldu. Dernekler bürosuna kaydı yapıldı. Gayri federe olarak sportif faaliyetlerine devam etti.1963 yılında Bartın Beşiktaş Jimnastik kulübü adı altında spor kulübü o dönemde Beden Terbiyesine tescili yapılarak spor faaliyetlerine katıldı. Bartınspor futbolda ikinci amatör kümede Zonguldak liginde ilk kez müsabakalara katıldı. Karabük, Kilimli, Filyos,Devrek, Çaycuma’daki takımlarla ligde şampiyon olmak için mücadele etti. 1970 yılında Bartın Beşiktaş Kulübü Genel Kurulunda ismi değişerek Bartınspor oldu. O günden itibariyle kulüp Bartınspor adı altında spor teşkilatının düzenlediği spor müsabakalarına katılıyor. 1972 yılında Bartın’da daha önce kurulan Bartıngençlikspor Kulübü kendini fes ederek  genel kurul kararı ile Bartınspor  kulübü ile birleşti. 1972 yılından itibaren Bartınspor ilçe de tek kulüp olarak faaliyetlerini sürdürdü. 1981 yılında kendini fes ederek Bartınspor adı altında birleşen Bartıngençlikspor kulübü 1981 yılında ilçenin ileri gelenlerinin çabalarıyla kurulan ikinci takım oldu.

Bartınspor ilk kez profesyonal lige 1984-1985 sezonunda Faruk Narin başkanlığında çıktı. Faruk Narin, Bartınspor kulübünde uzun yıllar kulüp başkanlığı görevinde bulundu. Başkanlığı döneminde Bartınspor profesyonel üçüncü lig’inde üç sezon kaldı. Bartınspor üçüncü senesinde yine Faruk Narin başkanlığında profesyonel şimdi ki adıyla birinci ligine yükseldi. Bartınspor o dönemde tek lig olan ikinci liginde üç sene mücadele etti.1986 yılında ikinci lige çıkma başarısı gösteren Bartınspor, ilk senesinde ligi orta sıralarda bitirdi. 1987-1988, 1988-1989 ve 1989-1990 sezonunda mücadele den Bartınspor ikinci senesinde oynadığı maçlar sonunda ilk yarıyı lider tamamladı. Bartınspor ikinci ligde mücadeleler sonunda 1989-1990 sezonunda maddi imkansızlıklar nedeniyle üçüncü lige düştü.Bartınspor futbol tarihinin en başarılı dönemini 1992 yılında yaşadı. Bartınspor o dönemde Türkiye Kupasında Çeyrek Finale yükselme başarısını gösterdi.1992 yılında güçlü rakiplerini bir bir eleyen kırmızı-siyahlı ekip çeyrek finale yükselirken , çeyrek finalde rakibi Galatasaray’la eşleşti.Galatasaray takımın teknik direktrlüğünü ünlü teknik adam Kalli Felkamp yapıyordu. Bartınspor rakibine 4-1 mağlup olurken çeyrek finalde oynayan ilk ikinci lig takımı oldu. Türkiye Kupasında çeyrek final oynayarak bir tarih yazan Bartınspor kulübü sayesinde ilde 5 bin kapasiteli çim sahasına kavuştu. 1995 yılında üçüncü ligden amatör kümeye düşen Bartınspor, 1998 yılında tekrar üçüncü lige geri döndü. Kulüp Başkanı ise o dönemde Rıdvan Yamandı. Rıdvan Yaman tekrar Bartınspor’u üçüncü lige çıkartma başarısı gösterirken, kırmızı-siyahlı ekip ligde bir sene kalabildi. En son 1998 yılında Türkiye Üçüncü Ligine yükselen ve ligden bir sene sonra amatör kümeye geri dönen Bartınspor, 17 yıldır profesyonel lige çıkamıyor.

 

e-söylüyorum

 

Futbolseverler özgür olmalı

 

Yasak olan her şeye karşıyımdır aslında. Çünkü insan özgür olmalı… Özgürce inanmalı, inandıklarını özgürce anlatmalı,tartışmalı… Fakat “ özgürlük” kavramı; her insanın her istediği şeyi yapabilmesi anlamına da gelmez. Elin oğlu uzayın derinliğinde bir başka dünya ararken; biz, tribün liderliğini yapan  insanlarımızı  statlara sokmuyoruz.Kocaman bir ayıp bu; ama madalyonun bir de diğer yüzü var.

Yasak olan her şeye karşımdır aslında. Çünkü insan özgür olmalı..

    Özgürlüğe inanırım ben. Özgürce inanmalı, inandıklarını özgürce anlatmalı,tartışmalı…

 (-Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbesti.- Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine , kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, ..Türk Dil Kurumu. Büyük Türkçe Sözlük’te “ Özgürlük” tanımı bu)

Fakat “özgürlük” kavramı; her insanın her istediği şeyi yapabilmesi anlamına da gelmez. Gelmemeli…

   Yoksa kargaşa yaşanır, kaos olur ve sonuçta huzursuzluk alır başını gider. Felsefecilerin meşhur sözüdür. Bir insanın özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter…

Bartınspor  taraftarlarının  tribün liderliğini yapan birkaç kişi maçlara giremiyor. Son  yıllarda oynanan maçlar sonunda çıkan olaylar yüzünden birkaç kişi ceza aldı.Konu; Bu kişilerin yasağının kalkması… Çünkü malumunuz yıllardır bu taraftar liderliğini yapan kişiler iç  ve dış saha maçlarına gitmiyorlar.Daha doğrusu gidemiyorlar. YASAK!

Büyük harflerle yazdım ve en başta da söylemiştim.Yasak olan her şeye karşıyım ben.

Düşünün. Elin oğlu uzayın derinliğinde yaşam belirtisi veya insanın yaşayabileceği bir başka dünya olup olmadığını ararken…insanlarımızı; aynı şehirde bulunan,  10 yıldır tribünleri coşturan insanları statlara sokmuyoruz. Başlı başına bir ayıp bu.Kocaman bir ayıp hem de…

Fakat madalyonun bir de diğer yüzü var.Bartın Atatürk Stadı’na giden Bartınspor taraftarı maç sonunda  kendi oyuncularına küfür ediyor, hakaret ediyor, protesto ediyor..Rakip futbolculara ve müsabakanın hakemlerine eline ne geçerse atıyor.Dış saha maçlarında kendi taraftarımız sahaya girerek hakem dövmeye kalkıyor,tribünlere çıkarak seyircilere  hareketler yapmaya kalkıyor.

Bartın Polisi, iç saha maçlarında başka hiçbir işi yokmuş gibi saatlerce “ alarm” halinde…( Emin olun;hırsızlar bile evleri rahat rahat soyalım diye Bartınspor’un oynayacağı maçları bekliyor.) Evlerinden maça gitmek için çıkan “ normal insanlar”; yolda “ evrim” geçirip bir “ yaratığa” dönüşüyor.

Tribünden kendi oyuncusuna hakaret edenler var. Kendi antrenörüne 90 dakika küfür edenler var.Rakip takım oyuncusuna ve teknik direktöründen nefret eden, onları parçalamaya çalışan kişiler var. Müsabaka bitiminde  sahaya atlayan manyaklar var.

Futbolseverler özgür olmalı.Atatürk Stadı’nda özgürce maç izleyebilmeli. Fakat önce genel bir temizlik yapılmalı.Aramızdaki bu kişiler bulunmalı, cezalandırılmalı.

Bırakın stat ve salonlardan uzaklaştırmayı; bu ruh halindeki insanları, toplumdan da dışarı atmalı.Yöneticiler, artık maç sonunda yine olay çıkacak endişesi taşımamalı.Yöneticiler, artık sessizce olayları izlemeyi bakan, emniyet güçlerine bu kişileri ihbar eden, elleriyle teslim eden adamlar olmalı. Ve stada gidecek futbolseverler. Bu ilkel karardan bir ömür boyu kurtulmak istiyorsanız eğer, size de büyük görev düşüyor. Bu haftaki Kurtuluşsspor maçı milat olsun,; kavgasız, gürültüsüz.

Geçmişe bakarak karamsar olmak istemiyorum.

Çünkü benim hala umudum var.

NOKTA…

 

Bunları Bilmeseniz de Olur

 

Bartın son saniyede kazandı

 

2012-2013 Sezonunda 1.Amatör Lig şampiyonu Kumlucaesanfspor yeni sezonda BAL’da mücadele etmek için Bartınspor’la baraj maçı oynadı. 2 yıl önce Bölgesel Amatör Lig 6.grupta mücadele eden ve sezonu 7.sırada tamamlayan Bartınspor ile Kumlucaesafspor 28 Nisan 2013 tarihinde Ömertepesi sentetik sahada karşılaştı. Büyük çekişme içerisinde geçen baraj maçının 90 dakikası 0-0 berabere sonuçlandı. Fikret ve Kemal’in kırmızı kart sonucu 9 kişi kalan Bartınspor ikinci uzatma bölümünde son saniyede Adem’in attığı golle Bölgesel Amatör Lig biletini kaptığını…

 

Zonguldakspor

 

2010-2011 sezonunda Zonguldakspor BAL Ligi’nde mücadele etti. Aynı sezon BAL’da iki takımla Zonguldak ilini temsil eden Kilimli Belediyespor BAL Ligi’nde grubunda şampiyon oldu ve Türkiye 3.Ligine çıktı. 2011-2012 sezonunda Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan takımı belirlemek için BAL’ı dördüncü sırada bitiren Zonguldakspor ile Zonguldak Süper Amatör Lig Play-Off birincisi Demir Madencilik Dilaverspor ile oynanan baraj maçını Dilaverspor 4-2 kazandı. Daha sonra yapılan Olağanüstü Kongrede Demir Madencilik Dilaverspor isim değişikliğine giderek yeni adıyla Zonguldak Kömürspor olduğunu…

 

TEMEL FIKRALARI

 

ORMAN

 

Temel ile Dursun ormanda kamp kurmuşlar.Bir ara Temel Dursun’a seslenmiş:

-          Dursun şu ormanın bir güzelliğine bak hele…

-          Dursun şöyle bir etrafına bakmış;

-          -Ağaçlardan bir şey göremiyorum ki…

 

PLAKA

 

Temel evinde oturuyormuş. Dursun gelip Temel araban çalınıyor demiş. Temel arabanın arkasından koşmuş ve bir süre sonra geri dönmüş.Dursun “ Ne oldi yakalayabildin mi” demiş.

Temel de: “Yakalayamadum ama plakasını aldum.” Demiş.

 

DUVAR YAZISI

 

Bildiklerini anlat ama

Akıl vermeye kalkma.

Anlatılanları iyi dinle,

Ama hepsini doğru sanma.

Sessiz kalmak,

Bir şey bilmediğin

Anlamına gelmez.

Çok konuşmakta

Çok şey

Bildiğini göstermez.

MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ

 

HAFTALIK

 

Bir millet yalnız spor’la gücünü görünüş’ünü değiştiremez!

Toplum’un saygınlığını, medeniyetini, birliğini alakadar eden bir çok fikirlerin de gerçekleşmesi icap eder!..

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin