İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı Başkan Danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Emin Özkan Yaptığı yazılı açıklamada, “7 Haziran tarihinde yapılan Milletvekili Genel seçimlerinde 2023 hedeflerine giderken, milletimiz 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’mize bir uyarı vermesi nedeniyle oylarımızda düşüş olmuş ve tek başına iktidar olamamıştır. Ancak geçen 2-3 aylık süreçte milletimiz muhalefet partilerinin halka hizmet noktasında sorumluluktan kaçtığını açıkça görmüştür. Ne koalisyon hükümetinde ne de erken seçim kararı alınması noktasında seçim hükümetine girmeyerek sorumluluktan kaçmışlardır. Bu nedenle ülke tarihinde ilk kez Anayasanın 116. Maddesi uyarınca seçimlerin yenilenmesi ve seçim Hükümeti kurulması zorunluluğu doğmuştur.1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel seçimleri ülkemiz, milletimiz ve özelde de Bartın’ımız için çok çok önem ifade etmektedir. Ülkemiz için son derece önemli olan bu seçimde, Bartın ilimizde de AK Partimizin düşen oy oranlarının artırılarak, 2 milletvekili alınması, tek başına iktidar gelebilmesi için katkı sunması çok büyük önem taşımaktadır. Bunun için çalışkan ve kadirşinas AK Parti teşkilatlarının yeni bir sinerji içinde, üst sevide bir motivasyonla kısa olan bu seçim dönemini verimli geçirmesi oldukça önemlidir. Ayrıca Bartın’daki tüm STK’ların, işadamlarımızın, esnaflarımızın kısaca tüm köy, belde, ilçe ve Bartın merkezdeki vatandaşlarımızla diyalog içerisinde bir sürecin geçirilmesi de son derece önemli bir husustur.
AK parti’nin bir neferi olarak, yıllardır teşkilatların içinden gelen bir partili ve ayrıca kuruluşundan bugüne kadar AK Parti teşkilatlarıyla diyalog halinde olan bir teşkilat mensubuyum. Ayrıca 23 yıllık develet memuru olarak bürokrasi tecrübesi olan bir Bartın evladıyım. Bunun yanında her zaman STK’lar, işadamlarımız, esnaflarımız ve kısaca halkın tüm katmanları ile iç içe olan bir Bartınlıyım. Tüm bu tespitlerin yanında, çok önem verdiğim bir husus da hiçbir kimseyi dışlayıp ötekileştirmeden, ya da farklı görüşte olanları asla yadırgamadan önerilerini dikkate almanın çok önemli olduğuna inanmaktayım.
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde, AK Parti Bartın Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak için 31.08.2015 tarihi itibarıyla memuriyet görevinden istifa ettim” dedi.
2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ
Özkan aday adalığı sürecini de değerlendirerek, “Bartın AK Parti teşkilatında görev yapan İl başkan ve yönetimi, ilçe başkan ve yönetimleri, kadın kolları il ve ilçe başkan ve yönetimleri, gençlik kolları il ve ilçe başkan ve yönetimleri, köy ve mahalle temsilcileri, Belediye başkanlarımız, Belediye meclis üyelerimiz, il Genel Meclis başkan ve meclis üyeleri kısaca AK Partili tüm hemşehrilerimizin yeni bir sinerji ile 1 Kasım seçimlerinde 2 Milletvekili kazanma hedefine ulaşacaklarına olan inancım tamdır. İnşaallah Genel merkezimizin de uygun görmesi durumunda Aday olduğumda mevcut teşkilat mensuplarımızla el ele vererek, kuruluşundan bugüne kadar başta kurucularımız olmak üzere, görev almış tüm teşkilat mensuplarımızı da sürece dahil ederek çalışacağımı ifade etmek istiyorum. Gerek seçim sürecinde, gerekse öncelikle aday olduğum zaman ve sonrasında seçildiğim takdirde, her zaman STK’lar, işadamlarımız, esnaflarımız ve tüm haklımızla diyalog halinde görev yapacağımın bilinmesini özellikle ifade ediyorum. 1 Kasım sonrasında bürokrasideki sıkıntıları da 23 yıllık deneyimimin de verdiği tecrübe ile üstesinden geleceğimi belirtmek isterim. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığı için istifa ettiğimi siz kıymetli basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruyor ve AK Parti Bartın Milletvekili aday adayı olduğumu ifade ediyorum. Önümüzdeki günlerde müracaatımı da yapacağımı belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Kasım seçimlerinin Ülkemize, Milletimize ve Bartın’ımıza hayırlar getirmesini niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
ÖZGEÇMİŞ
1967’de Bartın’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bartın’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği’ni bitirdi. Sonrasında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamladı. Ayrıca SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı aldı. Marmara Üniversitesi Gayrimenkul Değerleme ve Finansman bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu’nda Siyaset Okulu, Siyasi Kampanya Metodları, Belediyelerde Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim sertifika programlarını ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin açmış olduğu Siyaset Akademisi’ni bitirdi. GAP projesi kapsamında Şanlıurfa'da çalışmalar yaptı. Otoyol projelerinin Kınalı etabında şantiye ve proje çalışmalarında bulundu.
Kağıthane Belediye Başkanlığı’nda Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Özkan, 1992 itibariyle aynı yerde Fen İşleri, İmar ve Şehircilik, Emlak-İstimlak, Harita ve diğer birimlerde müdürlük dahil olmak üzere her kademede görev yaptı.Spor kulüplerinde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yapan Özkan, iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.