Yeni Üyelik Oluştur


Bir kullanıcı adı seçin


Yukarıda belirttiğiniz eposta adresinizi tekrar girin

Üyeliğimi Oluştur

×
Üye Girişi

Giriş Yap

×
BARTIN'IN BAĞIMSIZ, ÖZGÜR VE EN GÜNCEL HABER PLATFORMU
  • Saadet Partisi seçim sonuçlarını değerlendirdi

  • Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerini değerlendirmek için Milletvekili Adaylarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
  • 2015-06-11 / 10:03:36
  • 0 Yorum
  • 448 Kez Okundu
  • Punto:
    A
    A
    A

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerini değerlendirmek için Milletvekili Adaylarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.  Düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Mücahit Mekeç Meclis’e giren bütün siyasi partilere seslenerek hükümet kurmalarını istedi.

 

 

 

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlarını değerlendirmek için İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç,  Saadet Partisi Bartın Milletvekili Adayları Ünal Yurtbay ve Selami Ünsal  ve diğer teşkilat üyeleriyle basın mensupları katıldı.

 

 

 

 

Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında Bartın’da ki oy oranlarını arttırdıklarını belirterek ayrıca meclise giren tüm partilere hükümeti kurmaları noktasında çağrıda bulundu.   

 

 

 

“Rakamsal ve oransal bazda en yüksek oy arttıran partiyiz”

 

 

 

Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç yaptığı açıklamalarda şu satırbaşlarına değindi: “Saadet Partisi Bartın Teşkilatı olarak seçimlere en iyi adaylarla çıktık. En heyecanlı en doğru adaylarla bu yola çıktık. Bunun sonucunda da adaylarımız seçmen bazında Bartın’ın tüm çevrelerinde kabul gördü. Bilindiği üzere 2011 seçimlerinde Bartın’da genç adaylar jenerayonunu başlatan yine Saadet Partisidir. Saadet Partisi 2011’de başlattığı bu jenerasyonu 2015 de devam ettirdi. Inşallah bir daha ki seçimlerde de genç adaylar noktasında süprizlerimizi bekleyin. Adaylarımız halk nezdinde kabul gördü ve bizlerde seçim sonuçlarına baktığımızda rakamsal ve oransal bazda en yüksek oy artıran partiyiz. Bizler Saadet Partisi olarak yapılan tüm çalışmalarımızda en doğru sözü söylemeye çalıştık. Ülkenin menfaatlerini birinci planda tuttuk. Hiç bir zaman partimizin menfaatlerini halkımızın menfaatlerinin önüne geçirmedik. Gelinen neticede de halkımız bize Meclis dışından muhalefet görevini verdi. Bizler bundan sonra ki süreçte Meclis dışından muhalefetimizi devam ettireceğiz.

 

 

 

“Sizleri hükümet kurmakla göreve davet ediyoruz”

 

 

 

Gelinen noktada %40 oy almış 13 yıl iktidarda olan AKP Partisi bakıyorsunuz ahlamalar, tehditler işte ülke koalisyona gidiyor ülke kaosa gidiyor, ekonomide dengeler değişiyor, rakamlar değişiyor, bunları söylemenin zamanı değil. Şu anda meclise giren partilerin yapacağı tek şey var, taşın altına ellerini sokmaktır. Eğer Türk siyasi tarihinde örnek istiyorlarsa 96-97 yılında ki Erbakan Hükümetine baksınlar. O dönemde neler yapıldı. Ülkenin ekonomik refahı nasıl sağlandı. Denk bütçe nasıl yapıldı o dönemlere baksınlar. Bu halk size koalisyon görevini verdiyse koalisyonu kurmak sizlerin boynunuzun borcudur. Şu andan itibaren erken seçim hevesleri olan meclisteki partilerin bu yaptıkları görevden kaçmaktır. Biz mecliste olan tüm partilere sesleniyoruz. Sizleri hükümet kurmakla göreve davet ediyoruz. Kesinlikle bizler HDP’nin meclise girmesini biz istemedik. Biz HDP meclise girsin demedik. Biz Saadet Partisi olarak bu ülke kalkınsın bu ülke bölünmesin dedik. Ama gelinen noktada iktidar partisinin yaptıkları ve Türkiye’de ki siyaseti kutuplaştırması işte bu noktaya getirdi. Tüm adaylarımız seçim meydanlarında dedi ki bu siyasi kutuplaşmayı bırakın. Sağcıları Ak Parti’ye, solcuları CHP’ye, Türk Milliyetçilerini MHP’ye, kürt milliyetçilerini HDP’ye yönlendirmekten vazgeçin dedi. Işte şu anda mecliste Saadet Partisi olsaaydı bu dört tane partinin arasına girer bunları evirir çevirir her türlü bir araya getirirdi. Biz Saadet Partisi olarak şu anda mecliste olsaydık anahtar vazifesi görecektik. Ama bizler şu an itibariyle 7 haziran seçimleri sonrasında sokakatan gelenler olarak sokağın sesini dinlemeye ve sokağı önemsemeye devam edeceğiz.

 

 

 

“Nerede kalmıştık diyerek çalışmalarımızı başlattık”

 

 

 

 

Buradan sizlere seçim boyunca tüm seçim boyunca tüm yaptığımız masraflar 47 bin TL. Gönüllüler tarafından sağlanıp harcadığımız para 47 bin TL.  47 bin TL seçim masrafıyla Bartın’da rakamsal ve oransal bazda en çok oyunu artıran parti olduk. Bizler o bütçeyi en sevimli ve en helal bütçe olarak belirledik. Ve gelinen noktada ise rabbimize hamd olsun bizler bundan sonra ki çalışmalarımıza Bartın’da nerede kalmıştık diyerek çalışmalarımızı başlattık. Inşallah bu seçimler Bartın’ımıza ülkemize milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”dedi.

 

 

 

Seçilemedim diye hiç kimse siyaseti bırakmasın”

 

 

 

İl Başkanı Mücahit Mekeç ayrıca basın mensuplarının MHP Bartın Milletvekili Adayı Sezai Bilgin’in kazanamazsam siyaseti bırakırım ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Biz adaylarımızın tek bir başlangıç noktası vardı. Bartın’dan bir oy dahi çıkarsa, bu oy benimdir diyen adaylarla çalıştık. Davası millet olanın hedefi küçük olmaz. Eğer ki davanız millet değil, milletvekili olmaksa, seçilmediği zaman da milletvekilliğini bırakabilirim gibi düşünceler ortaya çıkabilir. Biz siyaseti dava için yapıyoruz, millet için yapıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Ancak seçilemedim diye hiç kimse siyaseti bırakmasın. Çünkü Bartın hizmete aç olan bir ilimizdir. Herkes bulunduğu yerden Bartın’a hizmet etmesini ben tavsiye ediyorum.”dedi.

 

 

7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Ünal Yurtbay ise yaptığı açıklamada Bartın’dan seçilen milletvekillerinin parti rozetlerini bir yere bırakarak Bartın için ne yapmalı Bartın için ne gerekli diye bir araya gelmelerinin gerektiğini belirtti.

 

 

 

Ne yapmam gerekiyorsa yapmaya hazırım”

 

 

Ünal Yurtbay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Güzel bir seçim süreci geçirdik. Hepimiz içinde unutulmaz bir anı oldu. Bu süreçte sizlerle birlikte çalıştığım içinde çok mutluyum. Hepinizden Allah razı olsun. 7 Haziran genel seçimlerini hayırlısıyla bitirdik. Milletimizin takdiri meclise yansıdı. Bizim seçim çalışmalarımızda söylediğimiz; mecliste hep kavga olduğu yönündeki şeylerdi. Bizde bu kavgayı bitirmek istedik. Ancak kavganın sonucunu bugün gördük. Meclis çözümsüzlük içinde kavruluyor. Bence partilerini ve rozetlerini bir tarafa bıraksınlar. Hükümeti nasıl ileriye getirebiliriz diye düşünmeleri lazım. Yeni seçilen vekillerimiz taşın altına beraber ellerini koymaları lazım. Maalesef kavga politikaları ve kavga sürecinden, bu süreçlere geldik. Bu kavga Bartın’a da yansıdı. Rozetleri bir kenara bıraksınlar AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya’yı seçildiklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak hemen bir an önce parti rozetlerini bir tarafa bırakıp, Bartın için ne yapılmalı, Bartın için ne gerekli diye bir araya gelip toplantı yapmalarını istiyoruz. Eğer bir araya gelemiyorlarsa, ben üstleniyorum. Ne yapmam gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bartın bir tanedir. Köylerimizde insan kalmadı. Hepimizin gençleri gurbetteler. Seçim sürecinde bütün köylerimizi gezdim. Bir tane genç olmayan köylerimiz var. Yaşlılarımız çaresiz. Bunları önleyelim ve çözelim. Bartın’dan güzel oy aldık Mademki herkesin bir ideali var. Buyursun ortaya koysun. Ortak olarak ta o idealini orada gerçekleştirsin. Artık kavga bitsin. Türkiye’yi nasıl ileriye getirebiliriz diye tartışmamız lazım. Vekillerimiz bunun gereğini yapsınlar. Milletimizin takdirine boyun eğmeye hazırız. Bizim yüzümüz kara değil. Türkiye’de iyi netice alamadık ama Bartın genelinde çok güzel bir netice aldık. Bizlere destek veren vermeyen halkımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

 

“ 81 il içerisinde Bartın’ımızı ikinciyi sıraya yerleştirdik”

 

 

 

Saadet Partisi Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Selami Ünsal ise yaptığı açıklamada parti olarak çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “3 aylık seçim periyodunda bizleri yalnız bırakmadığınız için bizim hakkımızda ağzımızdan çıkanı yazdığınız için hepinize teşekkür ederiz. Öncelikle bunun minnettarlığını duyuyoruz. Bugün ulusal basında yer alamıyoruz. Tek desteğimiz yerel basın. Yerel basının bizi hakkıyla temsil etmesi ve halka ulaştırması gerekiyor. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Bartın’ımız için genel bir değerlendirme yaparsak. Bartın’da yine mevcut vekil adaylarına halkımız devam dedi. Halkın takdiridir. Saygı duymak gerekiyor. Bartın Saadet Partisi İl teşkilatı olarak biz ne yaptık. Bir önceki seçime göre oyumuzu % 130 a yakın artırarak Türkiye sıralamasında partimizi 81 il içerisinde Bartın’ımızı ikinciyi sıraya yerleştirdik. Bunun gururu ve mutluluğu var. Fakat meclise yine Milli Görüşü sokamadığımız için yeteri kadar çalışamadığımız için kendimizi mecliste bir yer bir sandalye açamadığımız için bunun üzüntüsünü duyuyoruz. Biz 3 aylık çalışmalarımızda halkımıza hep neden bahsettik, dedik ki biz meclis yoluna çıktık. Meclise kadar gidiyoruz. 7 Haziranda oy verirseniz meclisin içine gireriz. Oy vermezseniz döneriz. 8 Haziran sabahı çalışmalara tekrar çalışmalara başlarız. Pazartesi sabahı Elhamdülillah biz yine caddedeydik. Gün boyunca caddedeydik çünkü bizim başımız dik. Diğerleri gibi kaosun içinde kutuplaşmanın içinde yer almadık. Pazartesi akşamı merkez ilçe toplantımızı yerine getirdik. Üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Bugün AKP, CHP,MHP, HDP merkez ilçeleri ne yapıyor hepsi dağılmış kafa dağıtıyor. Kimisi yas tutmuş kimi eğlencede kimi tekrar muhasebesini yapıyor. Saadet Partisi yine bu binada haftalık toplantısına seçimden bir gün sonra Bartın’da sonuncu olmuş parti olarak 4. sırada yer almış olarak toplantımızı yaptık. Biz bu işi Allah rızası için yaparız diğerleri siyaset için yaparlar. Buna inandığımız için merkez ilçe toplantılarımız devam edecek ve bundan sonra da böyle olacak.

 

 

“11 ay süre verin biz bu ülkeyi düzlüğe çıkarırız”

 

 

Şahsi kanaatim hedef olarak % 10 u aşamadıysak çalışmamışız ya da insanları ikna edememişiz demektir. Bunun farklı etkenleri var. Ulusal basın bütçeler halkın korkutulması 13 yıldır gelen sindirilmiş psikolojisi çaresizlik bunları hep anlattık. İnsanlar öğrenilmiş çaresizliği yendiklerinde biz Milli Görüş olarak meclise gireceğiz inşallah. Tabloya baktığınızda AKP nin % 9 luk bir oy kaybı HDP nin % 9 a yakın oy artışı var. İnsanlar bunu % 2 oy almış Saadet Partisine maal etmeye çalışıyorlar. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Biz kendi işimize bakıyoruz. Bizi hep kötülemeye çalıştılar. Bizler adabımız ve edebimizle yapacağımız işleri bildik. İlk basın açıklamasını yapan AK Parti İl Başkanı. AK Partinin oyunun düşmesi ile HDP nin meclise girmesiyle koalisyon ortamının oluşmasıyla bu ülkenin bir günlük zararının 5 milyar olduğunu belirterek insanları bununla korkutuyorlar. Bizim 13 yıldır faize ödediğimiz para günde 1,5 ton altın. Bugün AKP çıkıp şunu demeli. Biz devlet bütçesinden şu kadar yardım aldık. Bunu harcadık. Cumhurbaşkanlığının örtülü ödeneğini kullandık. Oradan da şu kadar para harcadık. Harcadıkları rakamı söylesinler bende o zaman diyeyim 5 milyar geriye gitmişiz. Ünal Yurtbay daha önceki konuşmalarında yılda 54 milyar lira faiz ödüyoruz dedi. Bu da günde 1, 5 ton altın demektir. Her gün biz bunu faiz olarak ödüyoruz. Hiç onu konuşmuyorlar. Bugün çıkmışlar koalisyon kuramamanın bedeli günlük 5 milyar lira ile açıklıyorlar. Doların Euro’nun altının artmasıyla kıyaslıyorlar. 13 yıldan beri neredeydiniz. Hükümeti kuramıyorlar. Biz ne diyoruz % 2 oy aldık ama bize bu hükümeti kurdurun. 11 ay süre verin biz bu ülkeyi düzlüğe çıkarırız. Sonra isterseniz gelin yine darbe yapın. Biz bunu bu kadar net söylüyoruz. Bize 11 ay kadar süre verin 96-97 Refahyol hükümetinde verdiğiniz gibi. Siz madem bu meclisten kuramıyorsunuz biz dışarıdan doğru bu ülkeyi yönetiriz.”dedi.

 

 

 

Daha sonra İl teşkilatı ve milletvekili adayları basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra basın toplantısı sona erdi.

Etiketler
  • Yorumlar
  • Yorum Yap
  • Şuanda 1. sayfadasınız, toplamda yorum sayfası var.
    Şuan 0 - 0 arasındaki içerikleri görüntülüyorsunuz ve toplam 0 içerik var.

    « İlk
    « Geri
    ileri »
  • Yorumunuz


    Yorumunuz

    Gönder