Bulut Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi hanımefendi Nilgün Azizoğlu başta olmak üzere Bartın protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Mütevelli Heyeti tarafından düzenlenen iftarda yemek sonrasında miniklerde unutulmayarak çeşitli oyuncak ve kitap hediyeleriyle sevindirildiler. Miniklere hediyelerini bizzat Vali Seyfettin Azizoğlu ve eşi hanımefendi Nilgün Azizoğlu verdi.
Vali Azizoğlu iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında iftar sofralarının birlik ve beraberlik açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasında şöyle dedi: “Bugün ramazanımızın bu iftarını sizlerle beraber geçirmiş olmanın sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını mutluluğunu yaşıyorum. Vakıf mütevelli heyetimizin siz değerli hemşerihlerimize vermiş olduğu bu iftarın mutlaka beraber olmak birliğimizi dirliğimizi kardeşliğimizi ve dostluğumuzu da paylaşmanın bir gereğidir. Bizler lokmalarımızı paylaşırsak acılı anlarımızda sevinçli anlarımızda birlik olursa o zaman millet olmanın gururuna ve onuruna da sahip olmuş oluruz. Türk milleti işte böyle bir millettir ki sadece ülkesi içinde ki insanlar için değil ülkemizin dışından bu ülkeye Anadoluya akın edip savaştan katliamdan yokluktan kaçan insanlara da kucak açmış onlara da ev sahipliği yapmış onlara da sofrasını açmış lokmasını bu mübarek ramazanda onlarla paylaşmış. Ülkemizde Suriye’den göç eden yaklaşık 2 milyona yakın misafirimiz var. Onlar bu ramazanda bizlerin misafiri. Ülkemizin bir çok yerinde onları insanlarımız misafir ediyor. İnşallah bu ramazan bütün İslam coğrafyasında huzurun kardeşliğin ve beraberliğin tesis edildiği bir ramazan olur. Onların gözyaşlarının sona erdiği bir ramazan olur. Hem ülkemizde hem coğrafyamızda barış ve huzurun tesis edildiği bir dönem olur. Bu duygularla hepinizin ramazan ayını kutluyorum ve ramazanın ülkemize milletimize ve siz değerli Bartınlılara hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
İftar, yemeklerin yenmesinin ardından çoy sohbeti şeklinde devam etti.